Csak szerintem szánalmas az, ha valaki rühelli Japánt, szidja a japánokat meg azt gondolja Kína=Japán, és mégis néz animéket?
Én is szoktam nézni viszonylag sok animét, de nálam is vannak dolgok, amiket utálok, vagy nem szeretek a "japán kultúrában". Itt első sorban inkább az anime-kultúrára gondolok, meg erre az elfajzott otaku-életformára. Ezerszer lehúzott rókabőr közhelyek, indokolatlan fanservice mindenhol, emberek akik azt hiszik, hogy a mértéktelen tartalomfogyasztástól lesznek valakik, stb.
A tágabb japán kultúrában pedig a gyakran túlzottan nyugat felé húzás, amikor a saját- és a nyugati kultúrát úgy vegyítik, hogy mindkettőnek megjelenik az "árnyoldala".
Múltkor például olyan volt az Ázsia híradóban, hogy úgy reklámozzák a japán hadsereget, hogy egyenruhákban, meg félmeztelenül pózoltatják a közkatonákat, celebeket csinálnak belőlük. Ez például jól példázza a dolgot.
A harmadik dolog az, hogy szerintem a japán kultúra kissé túl van becsülve. Például a japán nyelv sem egy nagy wasistdas, csupán ez a kandzsis írásmód, ami olyan misztikussá teszi sok ember számára. (de még tudnék sorolni 1-2 példát talán)
Félre ne érts, nincs bajom a japánokkal, csak a kérdésre válaszoltam.
Egyébként szerintem nem feltétlen szánalmas. Például úgy is lehetek szerb művészfilm rajongó, hogy közben megvetem a szláv népséget, vagy úgy is élvezhetem a szoci alkotásokat, hogy magát a rendszert utálom.
Hogyha az illető a saját tudatlansága miatt gondol ilyesmiket Japánról, az már egy kicsit más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!