Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ti értitek az Anime fanokat?

Ti értitek az Anime fanokat?

Figyelt kérdés

Mármint úgy értem, hogy ha beszólsz az egyikre, akkor beoltanak, hogy divatmajom vagy és nem fogadsz el semmit és elkezdik az élőszereplős sorozatokat szidni. Pedig ha ők animet néznek akkor ehhez nem értenek elvileg szóval az érvelésük hamis.

Azt is észre vettem, hogy aki elkezd animet nézni azt egy idő után csak az érdekli. Volt egy haverom aki elkezdte ezt tolni és tökre eltávolodott az osztálytársaitól. Egyszer ugyanez a haver elhívott valamilyen ilyesmi rendezvényre (valami Con vagy micsoda). Elmentem. Hát ne tudjátok meg. Érett középiskolások és felnőtt emberek mindenfélébe beöltözve japánul viháncolnak egymásra. Aztán beülnek közösen egy terembe és ezt nézik tovább.

Baráti társasággal jártunk biciklizni és az egyik haver azért nem jött el mert x tököm az új része aznap jött ki!

Ez nem olyan mint amikor valaki sorozatot néz, hanem komoly függőség. Egy idő után már csak ez mozgatja meg az illetőt és csak vele hasonszőrűek társaságában képes létezni.

Ez szerintem gáz? Szerintetek is? Ha nem akkor miért nem?

2014. febr. 24. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne általánosíts, ezek nem tipikus "anime fanok", én inkább az anime fanok egy részét emelném ki, méghozzá a 12-16 évesek, kb. ebbe a korba tartoznak akikről beszélsz, természetesen ez nem mindenkire vonatkozik és vannak "kora és későn" érők is, de szerény véleményem szerint inkább a tipikus ilyen fiatalok azok az a réteg akiket említesz és anime fanok, sajnos ez van, de ki fogják nőni, mármint nem az "Anime fan-ságot", hanem a gyerekességet. Én is nagy fan vagyok, bár mégsem vagyok olyan amit le írtál. 18/F
2014. febr. 24. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom az animéket de ettől függetlenül szeretem a jó élőszereplős sorozatokat is. :P És , hogy gáz-e amit csinál hát ha azt mondanám , hogy igen akkor meghazudtolnám magamat mivel nekem is sok barátom DE csak a suliban , nem nagyon szoktam kijárni velük (sajnos...) bár ez nem csak az animákhez fűződik hanem magához az ember hozzá állásához is engem csak egyszerűen nem hajt a nagy tömeg , nem szeretek sok ember közt lenni és emiatt nem járok ki. :( (egy kib*szott hikikomori[wiki a barátod] lettem)
2014. febr. 24. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Fanatikus rajongói mindennek vannak. Legyen az élőszereplős film, focicsapat, videojáték vagy Orbán Viktor. Egy fanatikus rajongó produkál ilyet, de ez alapján nem lehet megítélni egy teljes fandomot. Mindig a deviánsak a feltűnőek, annak ellenére, hogy ők a kisebbség.
2014. febr. 24. 18:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat! Mikor régebben tettem itt fel ezt a kérdést valószinűleg ez a "deviáns" réteg válaszolt!
2014. febr. 24. 18:52
 5/9 Nirata ***** válasza:

Igazuk van az előttem válaszolóknak 100%ban

20 éves vagyok, sokáig csak a Narutot néztem ,és kb úgy 1 éve kezdtem el más animékat nézni... Tény ,hogy néha a tanulás rovására megy (de valaki így az X-box-al, vagy a TV-el van így), viszont azért érezni ,hogy hol a határ. Rajongani lehet, senki nem tiltja, de Isteníteni nem kell...

:)

2014. febr. 25. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyenek is, tény, de mondj akármilyen tömegterméket (könyv, játék, sorozat) aminek nincs nagyon függö rétege.

Nyilván vannak akiket felnött korukban is érdekel, de mi ezzel a baj?

Én is járok conokra, meetekre és meg kell mondjam, nyilván vannak ilyenek is, de ez tényleg egy nagyon kis réteg.Lásd, én kiépítettem magamnak több 4-10 fös baráti társaságot, akikkel eljárok moziba, sportolni normális programokat szervezek.Pedig mind "fanatikusak" cosplayeltem is velük, és néhanapján szoktunk közösen is animét nézni.

Viszont azt az érvelös részt nem értem, hogy mire gondolsz.

2014. febr. 25. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj nem tagadom lehet OTAKU vagyok.

Ha tehetem Animéket nézek, eljárok Conokra lányokkal ismerkedni, mivel a festett hajó lányok, akár zöld, kék, rózsaszín haj nagyon bejön (csak rózsaszín).

Minden szabadidőbe Animét nézek, közben 4-es tanuló vagyok.

Viszont attól még ugyan úgy eljárok bulizni, túrázni, hegyet mászni.

1 nap nagyjából van 6 szabad órám, amiből ha tehetem 3 órát animézek.

Ha függőségről beszélünk ez még mindig jobb, mint a cigi-alkohol, még a számítógépfüggőktől is jobb. Én például így tanultam meg japánul, s angolul, mivel angol feliratot fordítottam :)

2014. febr. 25. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó emberke leszek, így nem kötök bele a megfogalmazásaidba.

A gond az, hogy félreértelmeztél egy-két dolgot!

Az, hogy az élőszereplős sorozatokat szidjuk (én mondjuk nem szoktam, mert azokat is szeretem), az csak olyankor esik meg, ha leszólják az animéket/animéseket. Ha le tudja szólni az animéket, akkor indokolja meg logikai alapon! (azaz úgy, hogy a egy hipotézis szerint szembeállítva az élőszereplősöket az animékkel, csak igen-nem válasz fordulhasson elő) Tehát olyan érveket használjon, amit egy szkeptikus racionalista (tudom, hogy a kettő nem tudja fedni egymást, de ötvözve a kettőt, létrejönne a tökéletes tudományos/logikai, szinte robotikus ítélőképesség) elfogadna! Ha megteszi, akkor le a kalapot előtte!

A másik amit ehhez kapcsolódóan félreértettél, az az hogy "Pedig ha ők animet néznek akkor ehhez nem értenek elvileg". Két kérdés. Ha valaki animefan, akkor az egyáltalán nem nézhet élőszereplős filmet? Ha egy animéket leszóló ember (ebből következtethető 99%-os pontossággal, hogy nem néz animét, csak abból ítél amit hallott, vagy utánanézett) kimondhatja, akkor miért ne tehetné ezt meg egy animés is? (ugyanez, csak fordítva)

Na és még a Con-osok. Ezt miért fogod fel perverziónak? (jó, én is visszataszítónak találom, ha a pasi női karakternek öltözik be) Ez nem titkos vágyak kiélésére van (legalábbis az emberek 90%-ánál), hanem csak buliból. Mi szeretjük az animéket és történetesen van egy rendezvény ahol ezek az emberek összegyűlhetnek. Akkor egyértelműen megpróbálunk bulizni ezalatt. Az ilyen beöltözések (Cosplay, úgy egyébként) pedig óriási humorforrások általában a nem-anime-fanok számára is. Nálam például semmiféle perverz, vagy pszichológiai indoka nincsen a cosplaynek, egyszerűen csak jó buli, amikor a haverokkal együtt megcsináljátok a ruhákat, megtervezitek az előadást és gyakoroltok, stb. Egyszerűen jó érzés, hogy kiszakít az unalmas hétköznapokból. Nekem családom van, imádom a páromat és a fiamat (nem saját, a párom előző pasijától van), de néha jól esik kikapcsolódni, nem rágódni a pénzen, meg ilyenek. Évszakonként egy nap figyelmetlenség a családom felé belefér. (párom megfogalmazása)

Az pedig végképp nem igaz, hogy csak erről lennénk képesek beszélni. Én személy szerint otaku vagyok. Nem a mai divatos kifejezésként értelmezve, mikor a 14 évesek mondogatják, hogy "jaj láttam 3 animét én most otaku vagyok), hanem én az az igazi típusú vagyok, aki figurákat gyűjt, poszterekkel van tele a falam, az ébresztőórám és a telefonom, laptopom is animés. A házunkban (már a párommal élek) egy külön kis félszobát kialakítottunk az otaku énem kiélésére. De attól még suliba járok, dolgozom, gyereket nevelek, eljárok a haverokkal ide-oda(akik nem animések), és bőven töltök időt a párommal kettesben is.

Arra, hogy "az egyik haver azért nem jött el mert x tököm az új része aznap jött ki!". Ez ugyanolyan, mintha azt szólnád le, aki nem megy el a haverjaival, mert épp megy a mozikban az Éhezők Viadala 2 és azt meg akarja nézni. Az animéknek ugyanannyi joga van mint az élőszereplős filmeknek, tehát ha leszólod az animék friss részeit váró embereket, akkor egyúttal azokat is, akik a normál mozis filmeket várják.

2014. febr. 25. 22:36
 9/9 anonim ***** válasza:
#8-as vagyok: 16/F
2014. febr. 25. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!