Csak nekem tűnt fel, vagy másnak is szemet szúrt már, hogy az Attack on Titan avagy Shingeki no Kyojin c. animében Mikasa egy pszichopata?
Mint minden irodalmi, illetve filmművészeti alkotás esetén, itt is (az olvasó) a néző feladata, hogy megítélje a szereplőket,főszereplőket, függetelenül attól, hogy a szerző milyen személyiséget tervezett teremteni nekik.
A legelső kommentemben én is szakirodalomból idéztem csak lefelejtettem az idézőjeleket.
Másrészt én nem javasolnám, hogy orvosi és pszichológiai témáknak a wikipedián nézz utána, mert főként ezeken a területeken a wiki nem túl megbízható.
8-as számú válasz : talán feltűnt, hogy ugyanabból a jelenetből idéztem, amit belinkeltél.
Találkoztál már ezzel a szóval (?) : pótcselekvés. Nem mondtam, hogy nem kavarja fel a hír Mikasat. De. Viszont, amint már írtam, nem konkrétan Eren elvesztése, hanem a szimbólum, amit Eren testesít meg, ennek az elvesztése sokkolja le Mikasat egy kicsit, egy kis időre. Beszédet mond, elrepül, sok gázt fogyaszt, lezuhan, ez mind pótcslekvés. Ő is tudta, hogy elfog fogyni a gáz, tudta, hogy ha így halad, akkor lezuhan. De nem foglalkozott vele mert a saját halálát kívánta. Mellesleg jó hamar feldolgozza Eren halálhírét, tart ez neki kb úgy két percig (?).
A 9. hozzászólóval értenék egyet.
" Mikasa Ackerman fiatalon elveszítette szüleit, majd a Jaeger család vette magához. Azonban sikeresen felszínre hoztunk pár meglepő részletet is a történtekkel kapcsolatban. Eren Jaeger és Mikasa Ackerman is kilenc éves volt a történtekkor. Mindhárom tolvajt és egyben emberrablót megölték. Ez nevezhető jogos önvédelemnek, de nyugtalanítónak tartom a tetteikből megállapított emberségük alapvető hiányát." (14. rész - tárgyalás)
Eren kilenc éves gyerekként minden megbánás nélkül megöl két embert. "Megöltem pár veszélyes dögöt. Emberi formát öltött szörnyetegek voltak. A pszichopaták is így gondolkodnak (4. hozzászólás).
Az ilyen antiszociális személyiségzavarok kialakulásában nem az számít elsősorban, hogy milyen gyerekkora volt az illetőnek. Ez a betegség örökletes és jórészt valamilyen intenzív külső hatás váltja ki. Ilyen "főleg gyerekkori rossz bánásmód okozza (agresszív szülők...)"
De nem csak a rossz gyerekkor válthatja ki, hanem ez az esemény, amit ők ketten átéltek.
Így mindkettejük esetében feltételezhető, hogy pszichopaták.
"nekem az egész animében csak az tűnt fel hogy mindenki segg hülye, hogy a 60 méteres óriás átjut a 20 méteres lyukon, hogy azt a hibát ami a védelmükben volt és egyszer kihasználták az óriások nem javították ki"
Édesem, olvasd el a mangát, akkor legalább ne kötsz bele ilyen hülyeségekbe, vagy lespoilerezek én neked mindent, csak akkor meg engem köveznek meg.
" hogy ágyúval miért nem lövik ki az óriások gyenge pontjait"
Mert baromi nehezek az ágyúk, és gondolom, célozni sem könnyű velük (plusz a mangában elmondták, hogy pontosan kell kivágni azt az egyméterszer-tízcentit a nyakukból, ha nekiesel egy darab baltával, akkor sem tudod kinyírni).
"hogy van gázzal működő valamijük de egy pisztolyt nem képesek megcsinálni"
Azért szerintem a manőverfelszereléssel többre mennek a titánok ellen, mint egy egyszerű pisztollyal, a népesség meg miért fogyjon feleslegesen? Épp ez a lényeg, az emberiség éljen túl, ha ki akarnák irtani, akkor meg nem pisztolyokkal szarakodnának, hanem betörnék a falakat (hoppá, ez most lehet spoiler volt, bocsánat).
Én az animéből vettem a példákat ha a mangában ezeket a hibákat megmagyarázzák akkor az anime készítő csinálták rosszul
[mivel nem tudtam hogy ki kell vágni a gyengepontot q pisztolyt annak használtam volna hogy a manőverfelszereléssel kombinálva a pisztoly gyilkos lehet mert mögé mennek és kilövik a gyengepontot akkor könnyebb lenne( ismétlem nem tudtam hogy ki kell vágni)]
És bocsánat ha megbántottam valakit aki ennek az anime/manga nagy szeretője (az anime szerintem AKKOR IS hibás)
utolsó: nekem privátban nyugodtan lespoilerezhetsz(bocs ha rosszul toldalékoltam )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!