Van valaki aki megtanulta a japánt, úgy, hogy sok animét nézett feliratosan?
Ismertem egy ilyen embert...
Van még valaki?
=)
És ha igen, akkor melyik animéket nézte meg és mennyit?
@ #2 (xellos)
Azért nem lehetetlen. Jó nyelvérzék kell hozzá, és ami szerintem lényeges - tudatosan nem nagyon működik. Tehát ha leül az ember hogy "nah, én mostantól animézek és akkor megtanulok japánul majd" nem fog menni. Inkább csak úgy passzívan, észrevétlenül. Aztán mondjuk 2-3 év után egyszercsak észreveszed hogy hoppá, felirat nélkül is érted a nagyját. (Természetesen nem csak a japánra és animékre érvényes.) Személyes tapasztalat, két nyelvvel is. Ezzel együtt a (közel) tökéletes szint eléréséhez viszont szerintem sem elég így egymagában, max hogyha 1-2 éves korától folyamatosan hallgattatják a gyerekkel.
Én ismertem egy srácot, aki fél év intenzív tanulás után felhúzta magát nagyon jó szintre, állítása szerint egyedül tanult, olyan sokat, hogy mást sem csinált (az eredeti szakját is elhanyagolta), és sok tudást mangákból vett.
Na most... A japán cserediákok viszont, akikkel beszélt, mind azt mondták, hogy rettenetesen bunkón és sértően beszél, mert a mangákban, animékben főleg a hétköznapi, legkevésbé udvarias nyelvet használják, mind ragozás, mind szókincs terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!