Az animék mennyire tükrözik a Japán valóságot?
Van amiben igen, van, amiben nem. :D
Jó étvágyat jobb esetben itt is kívánunk evés előtt, legalábbis engem erre neveltek. :D Azt használják, a köszönéseket is (távozáskor, meg hazajövet) - de normális családban ezt itt is szokás megintcsak. :D
Egyenruha is van a legtöbb suliban, persze térd alá érő szoknyával, és kevésbé csinos zakóval. :D
Tehát alapvetően el lehet mondani, hogy tükrözik a valóságot.
A nagy tisztelet azért nem megy annyira, max. szemtől-szembe, egymás háta mögött azért ott is tudnak rendesen anyázni. :D És általában a szerelmesek sem vacakolnak fél évet az első csókkal (hajaj!)
Ami nekem elég torznak tűnik, az, hogy a school-life animékben általában a szülők szóba se kerülnek, a családi összetartás azért nagyobb valamivel, és a szülőnek azért van ráhatása a gyerekre. Persze ez is olyan, hogy családja válogatja. :D
Azt meg kötve hiszem, hogy minden 4-5 fős baráti társaságra jut egy gazdag gyerek tengerparti nyaralóval, ahova meghívja a barátokat, és mindenkit el is engednek. :D
A coming of life stílusú animéknél meg tényleg kevés eltérés van. A japánok is emberek, nem droidok, szóval sokban nem különböznek, csak a mentalitásuk kicsit kötöttebb.
(persze ne vedd készpénznek, amit mondtam, nem éltem még ott sajnos)
Nem nem a jóétvágyatra gondolok konkrétan. Hanem arra a szertartásra amit mellette csinálnak. Az, hogy imádkozva lehajlanak. Meghajolva kérnek bocsánatot.
És eddig nagy érdeklődéssel néztem, de felmerült bennem ez a kérdés, hogy a Japánok valóban így élnek?
És az, hogy sose láttam két embert egymás mellett menni. Mindig valamelyik megy elől.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Igen azt az "imádkozva lehajlást" akkor csinálják, mikor mondják, hogy ittadakimasu :D
És igen, meghajolva kérnek bocsánatot.
És az utolsó szerintem hülyeség... ők is ugyanúgy egymás mellett mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!