Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Van valami ilyen manga?

Van valami ilyen manga?

Figyelt kérdés
Romantikus, gimis vagy fiatal felnőttek kapcsolatáról, vagy kapcsolatuknak alakulásáról, mangát keresnék... Szólhat szerelemről, akár beteljesületlen szerelemről vagy fiú-lány barátságról is. Nem vagyok tapasztalt manga olvasó, animében láttam a The Dangers in My Heart, a Komi Can't Communicate, illetve a Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway című alkotásokat (Japánul, attól függetlenül hogy a címüket angolul írtam) és mindegyiknek volt olyan aspektusa ami tetszett... Akár ezekhez hasonló mangát keresnék, de ha lehet akkor egy fokkal "intelligensebbet" (persze ez valahol szubjektív), vagy bármilyen szempontból valami kreatívbbat, a sablonok mellett valami egyedibbet.

márc. 31. 04:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Mangát nem sokat olvastam, de animét tudok ajánlani, ami nagyon más volt mint a szokásos sablon.

A sulis-szerelmes műfajban messze a legjobb a Clannad.

Az első évadban is már egy érdekes, de még csak egy laza szerelmi sztori bontakozik ki. Aztán a második évadra (After Story) valami egészen elképesztő dolgot kapsz. Olyan ütős a történet, hogy én a mai napig gombócot érzek a torkomban ha eszembe jut.

[link]

A másik a Nana. Két homlokegyenest eltérő személyiségű, 20 éves lány történetét meséli el, akik egy közös albérletben laknak.

Nagyon felnőtt, nagyon komoly - de azért van benne aranyos humor is.

Számomra az egyik legjobb anime amit valaha láttam.

[link]

Lassú történetvezetésű, de nagyon szép és egyedi a 3-gatsu no Lion.

Emberi kapcsolatokról, szerelemről, gyűlöletről, szeretetről, félelmekről, egy fura, de a maga módján zseni srác történetén át bemutatva.

Tipikusan az a sorozat aminek ha a végére érsz, akkor csak ülsz ott, sajnálod, hogy nincs tovább, és azt érzed, hogy ezt nagyon nagy kár lett volna nem megnézni.

[link]

Ha meg jöhet valami keményebb cucc is, akkor ott a Kuzu no Honkai.

Az ember lelkének vannak olyan sötét bugyrai, ahova kényelmetlen dolog benézni. Ez a sorozat pont ezt teszi.

Egy hihetetlenül jó, elgondolkoztató anime, de tény, hogy nem a széplelkűeknek való.

[link]

márc. 31. 07:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Blue Box-ot ajánlom ha egy nagyon földhözragadt, és lassan építkező romantikus sztorit akarsz (gondolom valami hasonólt értesz "intelligens" alatt), de ez egyszerre egy sport és romantikus manga is.

Illetve másik ami eszembe jutott, Kimi wa Houkago Insomnia, ez stílusban talán picit közelebb áll azokhoz, amiket eddig láttál.

márc. 31. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
A Nana számomra pasiként nagy szívfájdalom, hogy a felétől mennyire el lett rontva. Ráadásul itt csak az animéről beszélek, a manga teljesen kifordult magából és soha nem lesz befejezve. Én azt képzelném el rá szívem szerint, hogy a dolgok kiderülésekor valami boszorkány visszarepíti Hachi-t a múltba és a lány másképpen dönt. Onnan újra kéne írni az egészet.
márc. 31. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Dehogy lett a Nana elrontva a felétől. Nem attól lesz egy anime jó, hogy pont olyan irányba kanyarodnak a történések benne, amire a lelkünk mélyén vágyunk.

Hanem a hangulatától.

Amúgy te komolyan jobban örültél volna, egy boldogan éltek, amíg meg nem haltak sablon cukorszirupos lezárásnak?

A kérdező pont olyat akart ami nem egykaptafa tucatmű.

Viszont azért tényleg kár, hogy a betegsége miatt Ai Yazawa sose fejezte be a mangát. De még így is messze kimagaslik az átlagból.

márc. 31. 16:39
 5/6 anonim ***** válasza:

2 Vagyok, így utólag belegondolva amiket én írtam, azok bár nagyon jók, de kifejezetten sablonosak, mondjuk jól vannak megírva és "érettebbek", mint a Komi és társai (valamiért intelligensebb alatt erre asszociáltam elsősorban, azt meg, hogy ne legyen sablonos, nem vettem szempontnak)

Ha animék is számítanak akkor a Clannadot én is nagyon tudom ajánlani, nekem is all-time kedvenc animém, a Nana is biztos jó, de én nem láttam még, szóval erről nem tudok nyilatkozni

Ami manga, és én hülye kihagytam pedig szintén az egyik all-time kedvencem az a Jumyou wo Kaitotte Moratta. Ichinen ni Tsuki, Ichimanen de, ha szereted a picit szomorúbb/melankolikusabb történeteket, akkor ezt nagyon ajánlom, és elég rövid, néhány óra alatt el tudod olvasni.

márc. 31. 18:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Olvasni nem olvastam a mangáját, de a Your Lie In April szerintem tetszene. Romantikus, de van alatta egy kibontakozó történet.
tegnapelőtt 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!