Mennyibe kerülne 1 új anime rész, IDEHAZA!?
Akár rajzolt, akár CGI, akár AI technikával?
Konkrét példa: Oregairu. Mennyi lenne egy rész?
Most a jogi oldalt ne nézzük!
Szerintem ezt nem lehet darabra nézni. Nagyon sok minden befolyásolja. Pl.: animéknél:
szépirodalmi alap: Ha mangán alapul, rengeteg rajz van a karakterekről, tárgyakról, helyszinekről... Amit az animáció során fel tudnak használi. Ha regényen, akkor semmi nincs, mindent egyesével kell megtervezni, ami nagyon sokszor annyiba kerül. Ha élőszereplős filmből készítessz anime adaptációt: akkor a látványvilág már meg van tervezve, csak le kell rajzolni és animét készíteni belőle, ez a kettő között van.
Hossz: Ha egy sorozat első epizódja 150 millióba kerül, a többi pedig 20-ba, akkor egy 12 részes sorozat elkészítése: 30,83. egy 24 részesé: 25,42millió/ epizód.
Ez csak két változó volt ami eszembe jutut hirtelen, van még bőven, de nem fogok róla oldalakat írni.
Élőszereplős filmeknél még rugalmasabb az, hogy mit forgatsz le 100M-ból.
Romantikus filmeknél elvileg a stáb utztatása lenne a legnagyobb költség, de csak menő színészekkel tudod eladni akik drágán dolgoznak. Sci-fi, fantasi, akció filmeknél ugyanúgy szükséged van számítógépes animációkra, amik ugyanannyiba kerülnek, mint ha animét készítenél. Vagy jelmezeket, díszleteket, és kaszkadőrőket használsz ami a többszörösébe kerül.
Összességében eggyik se olcsó, de a showbizniszben van pénz lóvéra.
#2 Ha kész vagy oszd meg légyszives velünk, én megnézem bármilyen is lesz.
ma 15:52 Szia. Koszonom, hogy ezt irod. Ha kesz leszek az a baj, hogy felnek feltolteni pld youtube-ra. Eleggesok a szabalyozas ott. Tudom vannak fanok altall csinalt Animek de kitudja ok is milyen korlatozasokat kapnak.
Kicsit feltem a regisztraciomat a yuetubnal. Nem szeretnem elveszteni.
Lehet nem lenne valami szep, de ugy erzem szivem lelkem bele adnam. A kedvenc Animembol 10000000 reszt is megneznek!! Ha gagyi az animalas ha nem!
Kék Pelikán 2019-es magyar animációs film 80 perces volt és kb. 175 millióból készült. De a Műanyag Égbolt már kb. 1 milliárdos költségvetésből készült, ami 110 perces volt.
Szóval függ a minőségtől és persze, hogy mennyire adsz fair fizetéseket. Nagyjából én is olyan 50 millió körülire lőném be.
Azért mind tudjuk, hogy sosem fog olyan minőséget hozni. Paint-tel meg pláne nagyon messze lesz az elvárt minőségtől.
Max amiatt jó, mert megtanulja, hogy mennyi munka van akárcsak egy 2 perces anime opening-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!