Az 1997es Berserk sorozat és a 2012 "filmek" ugyan az csak modernebb? Vagy van a sztoriba változás?
A három 2012-es film ugyanazt a sztorit és nagyjából ugyanonnan kezdve dolgozza fel, mint a 97-es, 25 részes sorozat. A filmek értelem szerűen kicsit modernebbek grafikát nézve, de cserébe sok minden kimarad belőlük, vagy csak rohanósra van megcsinálva, mivel a 3 film összesen valami 4,7 óra, a sorozat meg 10+.
Ha van időd, én mindenképpen a sorozatot javaslom, annak is nagyon szép a grafikája és teljesebb élményt ad.
nekem a 3 movie jobban tetszett, hiába sokan leszólják a 3d grafikát, animációt, nekem a harcok sokkal kidolgozottabbnak tűntek, meg hát nekem nem volt sose bajom a 3ds dolgokkal, kinek mi
viszont első hozzászólónak igaza van, elég sokat kihagyott a 3 movie sztoriban, érdemesebb a 97es sorozatot megnézni előtte
de amúgy ha meg a sorozatot megnézted és tetszett nagyon, akkor ajánlom a mangát előröl el kezdeni olvasni, a régi 97es anime is nagyon sok mindent kihagyott ami a mangában van, sok brutális dolog volt a 97esbe is, de a mangában még morbidabb dolgok vannak, annyira hogy már régen se engedték azokat lejátszani a tvbe, pl a főhős gyerek kora kb kivan vágva az összes animében, annyira nem tvbe illő dolgok történtek vele
A mangákat hol tudom megvenni?
Ha jól tudom,csak az első 6 rész van magyarra le fordítva. Azok kb meddig jutnak el a sztoriba?
online a weebsubs.blog.hu fordította a 34. fejezetig, de sajnos évek óta abba hagyták már
nem tudom más fordította-e
Tulajdonképpen vannak apró változások a filmekben, ami a régebbi sorozatba nem került bele, főleg a végével kapcsolatban.
Ha például tovább néznéd a sorozatot a legújabb évadokkal, akkor mindenképpen javaslom a filmek megnézését, mert azoknak a folytatásai az új évadok, a régi anime egy kicsit bután ér véget, és nem fogod annyira érteni az újabbak eseményeit.
Én úgy vagyok vele, hogy jobb ismerni az összeset, ha a mangát nem ismeri az ember. Én nem vagyok nagy mangaolvasó, szóval... nekem mindegyik feldolgozás tetszik. Más a grafika és a zenei világ, sokan gyűlölik a CGI-t, és tuti, hogy így is sok minden kimarad a sztoriból, ami a mangában volt, de szerintem mindegyik feldolgozásnak megvan a varázsa. Szerettem a régi változatot a hangulatos rajzolás és zenék miatt, az újakban pedig nagyon lendületesek a harcjelenetek, meg persze beindult az "igazi" sztori.
Én ajánlom mindegyiket megnézésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!