Veterán animések ajánlani értelmes animét?
Az új generáció által nagyon fanolt animék többsége nekem egyáltalán nem jön át. Minden műfaj érdekel de a tömény fantasy nem annyira. Olyasmit keresek mint pl. Another, Death Parade, Death Note, Erased, Nana, Vampire Knight, Beautiful bones stb stb.
Olyasmit amiben van értelmes történet, nincs tele azokkal a "tipikus" ként emlegetett animés túlzásokkal, indokolatlan sexualizálással meg stb.
Tehát az ilyen AOT-vel, tokyo ghul-al, és stb pls hagyjatok.
The Promised Neverland
De a 2. évad helyett inkább a mangát olvasd, ha tetszik, mert az animét nagyon elcseszték.
Made in Abyss
Somali and the Forest Spirit
Inuyashiki
Ha értelmes történetet keresel, és ott a listán a Vampire Knight, akkor nyugodtan mehetne az Attack on Titan is, már nem azért...
Annyi hülyeség van abban a vámpíros animében, hogy néha fájt nézni. Ráadásul be sincs fejezve.
Beck
Dororo
Mushishi
Planetes
Wolf's Rain
Uchuu Kyoudai
Viszonylag veteránként például:
Madoka-széria (survival _ psy _ dark fantasy _ drama _ timetravell). Egy sorival indul, majd a harmadik animemozija folytatja. Filozófikus. Maga a történet műfaja jellemzően a slice of life, valamint az akciójelenetek váltakozása. Komoly, elmélyült alkotás, 2011-ben indult.
SHAFT-studio alkotása, egyedi képsorokkal (ez esetben inább az akciójelenetek, amelyek főleg művészien ábrázoltak.)
Monogatari-széria: elvont, művészi, és az évadok önmagukban is élvezhetőek, habár összefügg a bő száz részben minden, mindennel. De az adott évadok általában rövidek, sokszor csak 12 rész körüliek. (Van egy kivétel, amely 3 animemoziból álló évad.)
Érdemes megjelenési sorrendben nézni, tehát a Bakemonogatari-val indítani.
SHAFT-studio - így a képi világa is egyedi, művészi.
2009-ben indult a Monogatari-széria.
Psycho-Pass: ez is több évados, csak ez akciókrimi, jellemfejlődéssel és izgalmakkal. És szép grafikával.
. . . Még néhány, most részletezés nélkül:
Satsuriku no tenshi _ (2018) _(Angels of Death)_ { 012 + 004 ONA }_(thriller _ psy _ psycho-thriller _ survival)
Mousou Dairinin (2004) _ (Paranoia Agent) _ (psy _ crime _ avantgarde _ abstract _ adult cast) _{ 013 }
Kokoro Connect (2012) _ { 013 parts + 004 special: Michi Random} _ (thriller _ psy _ school _ genderbender)
Angel beats! (2010) _ { 013 } _Key(Maeda Jun)_ (slice of life _ comedy _ drama _ action _ school _ psy)
Tenshi No Tamago (1985) _{ 071'} _ (Angel's Egg)_ (psy_dark fantasy): anime némafilm (animemozi).
Kérdező, ha horror érdekel, akkor majd az Uzumakit ajánlom, ha kijött (asszem idén fog valamikor)
8, az ajánlásaid nagy része jó, de Monogatari? :D A kérdező valószínűleg egy életre meg fogja gyűlölni az animét ha azt megnézi, gyakorlatilag pont az ellentéte annak, amit a kérdező akarna (nehezen értelmezhető, elvont történet, extrémen túlszexualizált karakterek, a Monogatariban gyakorlatilag minden van, incest, kiskorúak szexualizálása elég undorító módon, gyakorlatilag minden egyes részben, stb). A monogatari tipikusan az az anime ami valakinek nagyon be jön, valakinek meg nagyon nem, és szerintem a kérdezőnek nagyon nem fog bejönni (nekem se jött be, de végigszenvedtem az összes részt, sőt, a mostani szezont is nézem, valamiért nekem van egy olyan bekattanásom hogy ha valamit elkezdek akkor azt befejezem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!