Melyik animét ajánljátok?
Tehát nekem nagyon tetszett a narutó, de más népszerü shounen anime mint pl.: One Piece, Dragon Ball nem tetszik, nem fog meg a világa.
Olyan animét keresek, amiben tudsz azonosulni a negatív karakterekkel. Ez tetszett az Akatsukiban. A Death noteban Yagami Light - L kérdésben te döntheted el kinek szurkolsz. Ilyen, ehhez hasonló animét keresek.
Parasyte The Maxim.
Szerintem van olyan jó pszichológiai cucc, mint a Death Note :)
Attack on Titan ezt jól csinàlja. Van benne egynagy plot twist ami megengedi a főhősöknek hogy az àltalad említett karaktereket megszégyenítve kövessenek el szörnyű dolgokat, de úgy hogy a néző szemében valamennyire legitimàlható, védhető, érthető.
Ezzel szemben akatsuki csak egy random terrorista csapat.
Yagami Light meg egy büntetőjogban, büntető eljàràsban és ezek történelmi és elvi kérdéseiben műveletlen gyerek, aki clickbait cikkek alapjàn képes embereket ölni. Ami 14 éves fejjel lehet érthető, de kis tanulàs utàn összeàll miért hatalmas butasàg.
AOT se tökéletes. De ott a néző végig követi az egyik oldal hàborús élményeit, a terrort és kétségbeesett harcot amibe bele vannak kényszerítve. Így kicsit könnyebb megérteni mi visz el oda valakit hogy ezt megpróbàlja megtorolni akàr àrtatlanok bevonàsàval is. Annyira hogy mikor a plot twist kijött sokan nàci propagandànak tartottàk. De a Naruto Itachijàval szemben az író nem próbàlja népírtàst pozitív színben feltüntetni.
Az SnK pont azért rossz példa. Ott a negatív karakterek a backstory miatt felmentésre kerülnek és már nem kezeli a néző őket negatív karakterekként. Ilyen szempontból pont jobb a Naruto, ahol az Akatsuki végig negatív színben van feltüntetve.
Amit meg a Death Note-ról írtál az szabályosan nevetséges. Pl. a büntetőjognak semmi köze ahhoz, hogy mit gondol az adott ember egy bűnelkövetőről.
Bár én nem láttam, illetve nem is tudom miről szól, de nekem is ugyan ez volt mint veled s valaki a Fairy Tail-t ajánlotta, hogy az szinte ugyan olyan vibe-ú mint a Naruto.
Én még nem láttam, szóval nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!