Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Monster animét aki végig...

Monster animét aki végig látta, kérdezhetek? SPOILERMENTESEN. (Szeretem a sötét, rejtélyes animéket például.)

Figyelt kérdés

Előre is köszi a válaszokat,

kérnék spoilermenteséget, tehát semmit NE áruljatok el előre.

Az első hét részét láttam.

A kérdésem az, hogy vajon a hype igaz-e az animéről, tényleg érdemes végignézni? Ugyanis az első hét részben szinte mindent előre kitaláltam, sok a sablon. Az első négy rész -ennek ellenére- érdekfeszítő volt számomra, viszont 5-7 között tiszta sablonos. (Vagy én vagyok már túl öreg a krimikhez így 40 felett és nem látok semmi újat a Nap alatt? Megjegyzem, néhány éve a DN engem lekötött, az pl adott újat.)

Vajon miért írják többen, hogy eredeti animestílus és semmihez se hasonlítható? Eddig semmi eredetit nem látok benne, se grafikailag, se műfajilag, se stílusában, se ötleteiben. Túl sok mindenhez hasonlít az első hét rész.

És miért írják olyan nagyon lélektaninak? A Death Note ennél lélektanibb, mint a Monster első hét része, pedig a DN se egy mélylélektani animesorozat.

Nem tudom, hogy az első hét rész netalán a néző becsapására megy-e ki (ezt SE áruljátok el, kérlek), de ha igen, az jó volna, mert akkor nekem is érdekessé válik idővel.

Vagy végig ilyen kitalálható és unalmas lesz, a hype ellenére? Kezd sablonos, unalmas krimivé válni, amiben semmi több nincs, mint kitalálható krimisablonok. Ezért reménykedem, hogy az első hét rész talán a néző átverésére van, hogy meglepőbb legyen később.

Nem volna szerencsés 74 részen át csalódnom, az rohadt sok elpocsékolt idő volna, ezért még most szóljatok, légyszi, ha a hetedik részt követően se javul a minőség...

A lényeg: ki javasolja továbbnézni, és ki nem? És miért? Mi változik a 7. résztől? A minőség? A csavarosság? A hangulata? Thrilleresebbé fog válni?

Csak aki végig látta, azok válaszoljanak, légyszíves.

AMIK TETSZETTEK NEKEM a Death Note-nál is jobban, csak néhány thriller-t említek, rejtélyekkel, lélektannal, és inkább sötét hangulattal:

Mousou Dairinin (Hatalmas animesori!!)

Serial Experiments Lain (Ez is zseniális.)

Danganronpa (Még csak az első évadon vagyok tól, az első 8 része unalmas volt nekem, utána viszont imádtam!)

Erased (Boku dake ga inai machi) (Főleg érzelmileg tetszett, de kriminek is jó!)

Psycho-Pass 1 és 2 és egy mozi (Hatalmas ez is, főleg a jellemábrázolások!)

Higurashi 1 és 2 (KAI) (Zavaros, viszont hangulatra baromi jó!)

Another (Jó kis atmoszférája van!)

Blood-c (Na ez tényleg egy sajátos anime, jól becsapja a nézőt, ahogy altat minket a sablonokkal, majd a végefelé jókora arculcsapás, meglepi!)

...és sok más...

Egyébként a Beastars 1 és 2, valamint a Yakusoku no Neverland 1 és 2 szintén tetszett, de nem a csúcs egyik se.

Shiki: nem tetszett, végignéztem. Hiába a sötét hangulat és a rejtélyesség...

Steins Gate: az első 10 részén majd' elaludtam, utána már tetszett, főleg a Steins nulladik évad.

Devilman Crybaby: egész jó, de ez se egy csúcs...

2023. okt. 12. 20:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ja és lemaradt a #7-es válasz kapcsán:

"A Monster alapvetően jó, viszont nagyon sok embernek nagyon lassú."

Én pont fordítva élem meg. :) Nekem alapvetően legfeljebb csak a hangulata tetszik, egészében viszont nem igazán, sok a sablon, azonban...

...azonban számomra pörgős. :) Csak emiatt jutottam el a kb 26. részéig, egyelőre (na meg a hangulata se rossz).

Még egyszer köszi mindkettőtök válaszát, érdembeli reagálásom az

okt.22-én, 23:34-es válaszom. :)

2023. okt. 22. 23:59
 12/14 anonim ***** válasza:

"már naghyon várom egy éve, hogy eljussak oda, mivel imádom a Mousou Dairin-t is, és asszem azonos az írója, vagy a renmdezője, meg taláűn ezt is a SCHAFT stúdió készítette(?)"

Egyik se.

Nem a Shaft-é, hanem a MADHOUSE-é és nem közös az író, illetve a rendező sem.

Ez azért ismert, mert Satoshi Kon rendezte, aki szintén a rendezője a Paprika-nak, illetve Perfect Blue-nak.

"Meg asszem a Monogatari-series -szel is vannak készítői átfedései, nem? :)"

Ott igen, ott kb. minden ugyanaz. Író és stúdió is.

Ami még ebbe a kategóriába esik, az a pár évvel ezelőtti Bishounen Tanteidan (Pretty Boy Detective Club), szintén NisiOisiN írta és shaft rendezte.

2023. okt. 23. 07:08
 13/14 anonim válasza:

Szia, nem tudom hogy végignézted-e, de ha megakadtál számonra az egyik legfilozofikusabb anime.

Minden egyes epizódban olyan mellékkarakterek épülnek fel, akik elcipelhetnének egy sorozatot önmaguk.

Enellé az atmoszféra mellé meg kapsz egy kteátort a mangaka személyében, akinek átfogó kriminológiai, jogi, gazdasági, társadali, etnikai, orvosi és filozofiai kérdései merülnek fel.

máj. 29. 00:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Haladok vele apránként, de az első 40-42 részt (valamint 40-50 között is nagyjából) folyton előre kitaláltam, mi fog történni -és kb az 50. résznél tartok- (lévén ez is, mint a legtöbb anme és élőszereplős film világszerte tele van sablonokkal), de nem is ez a pláne...

Hanem, hogy ettől velősebb, filozófikusabb, illetőleg mélylélektanibb animéket is láttam már (pl magasabb minőséget képvisel számomra a Madoka első sorozata, vagy pl a Mousou Dairin szürrealitása, a Lain töménysége, elvontsága, a Bakemonogatari látványvilága és lélektana).

Mivel számomra a Monster (így kb 50 rész után is) kellemesnek hat, végig fogom nézni. Már évtizedek óta nem izgat engem, hogy sok mindent előre kitalálok 90%--ban, akár 20-40 perccel előre, mivel úgy se a sztori érdekel, hanem a lélektan, hangualt, olykor a filozófikusság. De a Moster semmi őjat ne mad nekem. Lehet, hogy már túl öreg vagyok ehhez, és nem nagyképűségből mondom, de tényleg semmi újat nem ad számomra, se hangulatban, se társadalomkritikában, se semmiben. Nem vagyok öregember, de már fiatal se.

Nem lett a kedvencem. Ahhoz kissé középszerű a Moster. Szóval nézhető, kellemes, olykor bele tudom élni magam, de nem érte meg, hoyg 50 részig eljutottam. Időrabló.

Mivel nem vagyok már mai gyerek, száz másik ilyen európai filmet láttam már, sőt, NÉHA MÉG a (máskülönben felszínes) Hollywood is csinált ilyen jellegűeket, hasonló sablonokkal.

máj. 29. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!