Ayakashikkal,okkult és természetfeletti,rejtély,misztikus dolgokkal foglalkozó animéket keresek, amik főleg csak szellem témában vágnak,démon és szörny témát is megnézek,de az annyira nem vonz,sajnos igen csak ritkák. Tipp?
Most nézem, ennyi minden fel lett sorolva és a Hôzuki no Reitetsu nincsen benne? pedig az általában a 10-15 legjobb között hozzák az ilyen ayakashi témában 🙂(ha már megélt vagy 4 évadot)
Hoozukiról szól, a japán alvilág királyának az asszisztenséről, aki kb az egyetlen kompetens, és abszolút lazsálázst nem tűrő munkaerő az alvilág bürokráciájában, mert minden más teljesen lusta/marhára unja az egészet, mert évezredek óta csinálják. Emberek kb nincsenek is benne, csak a Japán/Buddhista folklór és legendárium alakjai.
Illetve még az Uchouten Kazoku (The Eccentric Family) ami még említésre méltó a témában, egy az emberi világban élő tanuki család és barátaik vidám (vagy sokszor egyáltalán nem vidám) viselt dolgairól szól.
Amúgy a Mob Psycho 100 is nagyrészt okkultizmusról szól 😁 valamint a GeGeGe No Kitaro is.
Meg még a Hell Girl és Ushio to Tora is teljesen témába vág.
Esetleg még a Katanagatari, és persze a Mairimashita! Iruma-kun is teljes egészében az alvilágban játszódik meg a Flying Witch is eléggé sok ayakashit vonultat fel.
Ja és persze a Seikimatsu Occult Gakuin is, mivel egy olyan iskolában játszódik, ahol konkrétan az okkult jelenségeket kutatják.
Eh, túl régóta nézek animéket 😁
"Blood C az valahogy nem az én stílúsom halottam már róla. Viszont a többi felsorolt jól hangzik,köszönöm szépen. :)"
Szívesen. A Blood-c viszont nagyon becsapós, nem az, aminek látszik. Én 1-2 évre dobtam is, mert az első 5 rész után "agybajt" kaptam, hogy "mááá megint a suli utáni démonvadászat sablon...".
Azonban ez rohadtul nem erről szól, ez csak a látszat. Ha szereted a csavaros, nagyon meglepő történeteket, a Blood-c az egyik legjobb. Pár év félbehagyást követően előszedtem, és folytattam az 5. résztől. Egy darabig tűrtem a sablonokat, a 11. résztől meg kerek szemekkel néztem, hogy "mi a rohadt élet folyik itt?!! Te jó ég!!" Az utolsó részt meg még az én gyomrom is épphogy elviselte.
A sablonjainak a szerepe a váratlan kontraszt lesz, többet nem árulok el, nehogy lelőjem a poént. ;)
Hiába hallottál róla, a poént jó esetben nem fogják elárulni, az viszont, ami előtte van, némileg unalmas. De pont a leendő kontraszt miatt unalmas. Érdemes végignézni.
A Blood-c -t ha valamihez hasonlítanom kellene, akkor "kifacsarva"
az Elfen Lied.
Csak hát több türelem kell a Blood-c -hez, ami egyébként megéri, egyébként is rövid, ez is csak 12 részes (Az Elfen meg 13 +1).
(#12 : honnan tudod, ki és mennyire ér rá? Te nézed százával pl a hollywood-i sablon gagyikat évek óta, teszem azt, vagy mit tudom én mit, mások meg heti négy órában animéznek, mert ez a hobbijuk - ez nem "ráérés", már bocsika... Tudom, vannak, akik éjjel-nappal animéznek és nagyon ráérnek, de közel se minden animés. Én közel egy évtizede animézek, az alatt az a száz animesori, meg száz animemozi nem sok, még a félbehagyottakkal együtt se, amely utóbbiakat nem számoltam bele.)
Eszembe jutott még egy, kérdező... Majd csak jövőre fog kijönni, de én már nagyon várom, mert fordított hárem :D
Momochi-san Chi no Ayakashi Ouji - The Demon Prince of Momochi House
Köszönöm szépen utólag is mindenkinek,sok olyan felsorolt volt amit láttam,de elég sok újjal is megleptetek. Hozukino Reitetsu nem tudom eddig még,hogy nem akadtam rá,de egész jónak ígérkezik. Momochi-san imádtam.
Mi más is kapcsolná ki jobban az embert egy átdolgozott nap után,mint egy jó kis anime sorozat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!