Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A Platunum End a Mirai Nikki-b...

A Platunum End a Mirai Nikki-ből merített?

Figyelt kérdés

A Platinum End alapötlete a Mirai Nikkiben is megvalósul, de míg az előbbi készítői egy borzasztóan rossz történetet raktak össze, addig utóbbi készítői egy nagyon klassz story-t hoztak össze.

A két anime viszont lényegében ugyanaz.

Tehát a Platunum End készìtői merítettek a Mirai Nikki-ből.

2023. szept. 9. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Hogy valósul meg Mirai Nikki-ben a platinum end alapötlete? nem értem mire gondolsz

Bár én a platinum end-t nem láttam végig, feléig bírtam, szerintem rém rossz egy anime, de kinek mi

2023. szept. 9. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:

"Hogy valósul meg Mirai Nikki-ben a platinum end

Mindkettőben arról van szó, hogy új istent kell választani, és ezért kiválasztanak istenjelölteket, akiknek egymást kell legyőzniük ahhoz, hogy egyikük istenné váljon. Mindkét anime egy életunt, introvertált srácot tesz a középpontba, akinek meg kell küzdeni a többiekkel, de persze nem egyedül teszik ezt, hanem segítőkkel.

Szóval a két anime alapötlete ugyanaz. De a Mirai Nikki korábbi mű, mint a Platinum End, ezért kérdezem, hogy utóbbi készítői a Mirai Nikkiből merítettek-e.

2023. szept. 9. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:

első vagyok

hát ja most hogy így mondod tényleg elég nagy a hasonlóság, de nekem a mirai nikki tetszett, ott valahogy, nem is tudom hogy mondjam, jobb volt a kivitelezés? grafika, talán élethűbbnek hatott a szituáció amik voltak benne, komolyabb

amúgy nem biztos hogy mirai nikkiből vette volna az alap ötletet, rengeteg anime volt már előtte is amiknek ugyan ilyen volt az alapja, 'csodával' vagy anélkül létre hoznak egy versenyt nagyobb cél érdekében de még is élet halál körülmények között - battle royale

Fate széria is ilyen, Record Of Ragnarok, Btooom! stb..

Higashi no Eden pl előbb volt mint a mirai nikki, de biztos vagyok benne hogy volt több anime is mirai nikki előtt

2023. szept. 10. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

A Platinum End elég egyértelműen a Death Note-ból merít, ami elég logikus is, mivel ugyanaz az írója mindkét műnek.

"Mindkettőben arról van szó, hogy új istent kell választani"

Ez a Death Note-ben is felmerül, hogy Light az új világ istene lesz. Az isteni erő láthatóan foglalkoztatja az írót.

"egymást kell legyőzniük ahhoz, hogy egyikük istenné váljon"

Ez szintén nem új dolog. Ennyi erővel a Hunger games-t is mondhattad volna.

Nyilván a főszereplőnek lesznek ellenfelei, míg a Death Note esetében ez egy szellemi harc, itt sokkal fizikaibb.

"Mindkét anime egy életunt, introvertált srácot tesz a középpontba, akinek meg kell küzdeni a többiekkel"

Ez szintén nem új dolog. Megint csak mondhattál volna 40 évvel ezelőtti művet is.

Azért valásztanak "defektes" vagy gyenge főszereplőt, mert könnyebb átvinni karakter fejlődésen, ezért sokszor lúzerként indul a főszereplő.

"de persze nem egyedül teszik ezt, hanem segítőkkel."

Ez megint majdnem minden animére igaz. Azt is írhattad volna kb, hogy mindkettő rajzolt. Még a Death Note-ban sincs egyedül Light.

"az előbbi készítői egy borzasztóan rossz történetet raktak össze, addig utóbbi készítői egy nagyon klassz story-t hoztak össze."

Ezt egyáltalán nem mondanám. Koncepció szintjén a Platinum End lényegesen jobb, mint a Mirai Nikki. A Platinum End-del két hiba van. Egyrészt az anime első felében a MC idegesítő, illetve technikailag sem túl jó az anime.

Ezzel szemben a Mirai Nikki technikai alapon jobb, itt főként animációra, karakter design-ra, art-style-ra gondolok, viszont a story gyengébb.

És hogy a fentebbi állításom alátámasszam a hasonlóságokra. Mindkettőben egy földöntúli lény segíti őket, akik különböző képességekkel ruházzák fel őket, míg a Platinum End-ben ez az angyalok szintje, addig a Death Note-ban az életed egy részét kell adnod, hogy a szemet megkapd. Mindkét esetben a földöntúli lény nem látható. Fontos szerepet játszanak a képességeket érintő szabályok, amiket ki is használnak. És az egyik főtéma az kölünböző ideológiák ütköztetése.

2023. szept. 11. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!