Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Elég ha a Dragon Ball Z-vel...

Elég ha a Dragon Ball Z-vel kezdet?a

Figyelt kérdés

A sima Dragon Balla gyerekesnek találtam.

Valahol azt mondják nem lehet ott elkezdeni valahol meg azt hogy lehet sőt

érdemesebb

2023. aug. 14. 14:48
 1/9 A kérdező kommentje:
Ballt*
2023. aug. 14. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha annyira nem érdekel a történet, hogy beéred azzal, hogy a közepétől kezded, akkor végülis mindegy, max. nem fogod érteni a szereplők viszonyait, meg az utalásokat, meg úgy a világ alap szabályrendszerét.
2023. aug. 14. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem elég, ha a Dragon Ball Kai-val kezded. Az a Z fillermentes, mangahű változata. Aztán, ha megtetszik a Dragon Ball világa, akkor majd bepótolod az első évadot is.
2023. aug. 17. 21:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Én semmi esetre se kezdeném ott, mert a Z-t meg azért nem fogod érteni, mert lesz már 30 karakter, akik neked nem mondanak semmit, de valóságban meg elég komoly múltjuk van.

Másrészt meg, a sima Dragon Ball is nagyon jó.

Én a Kai-t nem ajánlom, a Z jobb, a Kai-ból sok elég jó dolgot is kihagytak. A 100%-ban filler részeket kihagyhatod, de minden mást érdemes megnézni: [link]

2023. aug. 17. 23:55
 5/9 anonim ***** válasza:

A sima Dragon Ball felett mai szemmel már eléggé eljárt az idő, nem hiába vetődött fel hogy szüksége lenne egy remake/reboot-ra:

[link]

Szerintem az első évad manapság inkább a fanoknak ajánlott, de nem akarok senkit lebeszélni róla. Lehet azzal is kezdeni a Dragon Ball animéket.

2023. aug. 18. 03:22
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

"A sima Dragon Ball felett mai szemmel már eléggé eljárt az idő"

Ami alatt mit értesz? Régi az animációja? Igen, az, mivel régen jött ki.

De nézhető-e az animációja mai szemmel? Igen.

Akkor mit értesz ez alatt?

"nem hiába vetődött fel hogy szüksége lenne egy remake/reboot-ra"

Rossz példa, mivel nem ezért vetődik fel elsősorban. A HxH és FMA-t viszonylag rövid idő alatt reboot-olták, de pl. a Berserk-et, hanem azt folytatták 2-szer annyi idő elteltével is.

Azért vetődött fel a reboot, mert szeretnének valamit a DB franchise-ból megint éveken keresztül nyomatni, hogy abból pénzük legyen.

Ennyi.

"Szerintem az első évad manapság inkább a fanoknak ajánlott"

Ezt mi alapján állítod?

A Dragon Ball Z onnan és akkor indul, amikor a Dragon Ball véget ért. Ha szerinted egyik felett eljárt az idő, akkor logikailag a másik felett is, mivel egymást váltották, vagy az 1989-ben véget érő DB animációja helyett lett az 1989-ben induló DBZ animáció.

Más szavakkal, ha rosszul öregedett és szakmai problémák vannak a Dragon Ball-lal, akkor a Z-vel is kellene lennie és azt mondtad volna, hogy a Super-rel kezdje.

2023. aug. 18. 05:51
 7/9 anonim ***** válasza:
El lehet kezdeni a Z-vel. Onnantól kezd csak igazán izgalmas epikus lenni a sztori. A korábbi karaktereknek meg utánaolvashatsz ha valamivel nem vagy tisztában. Egyedül Szívtelen sátán elleni küzdelem ami elérte az ingerküszöböm a sima DB-ből.
2023. aug. 18. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyes emberek egy sorozatot a 2. vagy 3. évadtól kezdik nézni? Érdekes. Nem az lenne a logikus, hogy 1. évaddal kezdünk? Ha tetszik nézed ha nem nem. Milyen világot élünk már.
2023. aug. 24. 00:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Én pedig jobbnak tartom az eredeti Dragon Ball-t, közben számomra - még fiúként is - feleslegesen túltolt a DBZ.
2023. szept. 11. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!