Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyik a legismertebb, legsike...

Melyik a legismertebb, legsikeresebb anime mese?

Figyelt kérdés

2023. aug. 5. 09:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Igazad van, belátom és személyes érveim is vannak.Az tény, hogy a Bleach lett a kedvencem a 3 közül mert Ichigoval tudtam a legjobban azonosulni személyiségileg és hát Rukiát össze se lehet hasonlítani Sakurával. :D Olvastam a mangát, minden fight epic benne, már 12 év eltelt azota hogy először néztem, 27 éves nő vagyok, rajzolok is, nekem Kubo Tite művészi képességei messze viszik a prímet ilyen téren minden manga közül, ő egy designer szintjén rajzolt illusztrációkat a mangájához az arckifejezések pedig ááá. És hát sajnos vagy nem sajnos a Bleach repetitív,plot holeokat tartalmazó történeti vonalát erősen tűzdelte a ship war, ami tovább tüzelte a kedélyeket nemcsak Japánban, hanem külföldön is, és a 3 nagy közül még mindig ez tartalmazta a legjobb shipeket, a mellékszálakkal együtt. One Pieceb nem tartalmaz ilyesmit, nem megy rá a történet szerelmi sokszögekre. A Narutoban meg ugyancsak a ship war is tüzelte az egészet, nem tudom utólag eldönteni, melyik volt a rosszabb, de én nagyon aktívan benne voltam, mert engem is érdekelt. XD

Rövidre zárva a témát, a Narutoval nem volt gond akkor se, amikor nagyon elkezdett fura iranyt venni a vége meg a ship war...nem hiába lett Boruto szóval messze felülmúlt mindenkit fénykorában. Csak 5x néztem meg, annyira sokat lehet tanulni belőle, mert mindenben jó volt szerintem.

Az AoT is fel volt hypeolva anno, nem tudom mennyire másképp ment mint a Kimetsu, később kezdett csak el érdekelni, de a Kimetsu engem nem is fogott meg sajnos, pedig tudom mennyire népszerű.

Az AoT amúgy a Bleachhez hasonlóan downhillt élt át, miután átfordult a történet a mangában. És itt nem az animéről beszélek, tagadhatatlan, vitathatatlan visszaesés volt nemzetközileg, mégis maradt az élvonalban, de rendesen megkapta a magáét a kritikus lelkektől is. És már megint mi rondított bele a képbe és tette nevetségessé a maradék aktív fandomot? A ship war. XD Ami annyira szánalmas és indokolatlan volt az egész történet szempontjából, hogy Isayama Hajime legrosszabb húzása volt mind közül. A 2. Évad után indokolatlan volt ezen rugózni tovább, de biztos jól jött behozni ezt is a képbe, csak többet ártott, mint használt.

2023. aug. 7. 08:08
 12/20 Hintalow ***** válasza:
100%

Amúgy ha a számokat nézzük:

[link]

A Pokemon kb. mindent lealáz ismertségben és sikerességben.

Utána a következő az Anpanman, ami Japánon kívül kb ismeretlen, majd utána kb 25 helyezettel később jön csak a Dragon Ball.

2023. aug. 7. 09:11
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

Mit értesz anime "mese" alatt? Mert a legtöbb dolog, ami itt elhangzott az nem igazán mese, pl. SnK, DB, KnY stb-stb.

Illetve definiálhatnád a sikert is, tekintve, hogy sokféleképpen mérhető.

"És ez nem anime érdeme, hanem inkább a mangáké, meg a merch termékeké amiket eladtak világszerte"

Ugye azt tudod, hogy a merch eladások pedig nagyban függnek az animétől és annak fogtatásától?

A manga rendszerint sokkal kevesebb emberhez jut el akár Japánban, akár világszerte nézzük, ezért ez nem termel akkora bevételt.

Az anime mind a merch, mind a manga eladásait megdobják, mivel ez egy reklám a franchise-nak. Igen, nem direktben az anime hozza a bevételt, de nagyban hozzájárul. Ez az esetek 99%-ában így van.

"A one piece azért lett népszerűbb mert ez maradt meg a neverending nagy háromból és a naruto bleach rajongók elkezdték nézni."

Ez pl. simán nem igaz. Meg lehet nézni, hogy worldwide a Big three között sosem volt nagy különbség, sőt 2000-es évek 2. felére egyébként volt, amikor az OP nézettebb volt, mint a Bleach.

A Naruto azért ment a legnagyobbat, mivel nyugaton azt tolták a legjobban, míg a másik 2-t nem igazán, ahogy az OP nyugati adaptációja végtelenül gagyi lett.

"A one piece csak japánban ment/megy nagyot"

És mindenhol máshol.

"A mangája top1 volt szinte mindig Japánban viszont Japánon kívül soha senkit nem érdekelt annyira míg volt a naruto és a bleach"

Legalább nézz utána annak, amit mondasz.

https://www.youtube.com/watch?v=SaxigvTY6rU

Amúgy a mangára tett kijelentéseid sem igazak, de az most mellékes.

"Csak mikor befejeződött a kettő lett egy kicsit népszerűbb de népszerűségben még mindig alulmarad a naruto, bleach, pokémon, dragon ball-tól"

De, előtte is igen komolyan ment.

"Pl japánban jelenleg a bleachnek hogy az animéje vissztért, nagyobb hatása van mint a one piecenek."

Ami egyrészt csak Japán.

Másrészt, ennek tök más oka van. Simán arról van szó, hogy volt ideje az embereknek bepótolni 2012 óta, amiót a Bleach véget ért az animét, míg a OP-be sokan nem vágnak bele, mert még mindig fut és kb. 3-szor hosszabb. Viszotn worldwide ez simán nem igaz. A MAL-on is látszik, hogy szignifikáns különbség van a két anime között még akkor is ha az aktív nézőket vesszük. A Bleach-et jelenleg 88 ezren nézik. Ez elég gyenge szám.

"Nyugodtan utána lehet nézni statisztikáknak, hogy még mindig a naruto vagy a bleach népszerűbb."

Utána lehetne, kérdés miért nem tetted.

A KnY összehasonlításod is sántít, sok szempontból. Egyrészt más lesz egy most induló anime néző száma és népszerűsége, mint egy régóta futóé. Pl. már a DB-nek sincs esélye a KnY ellen, meg kell nézni a filmek bevételeit.

Össze lehet hasonlítani a KnY movie bevételeit és a DBS Broly-ét. Többszörösét hozta a KnY.

"és a 3 nagy közül még mindig ez tartalmazta a legjobb shipeket"

UGye ez most vicc? :DDD

"One Pieceb nem tartalmaz ilyesmit, nem megy rá a történet szerelmi sokszögekre"

Lol, ja, nem, azért van tele ezzel a net.

A ship-ek nem attól függnek, hogy a mangaka mit akar ténylegesen, hanem hogy az olvasók miről beszélnek. A OP shipjei elég elterjedtek és nehéz kerülni őket, és pont azért ez az egyik legvitatottabb téma, mivel a mangaka nem döntött, hanem az emberekre van bízva.

A Bleach esetében ez kb. az elejétől látszódott, hogy ki kivel van párban, ami miatt sok beszélgetés nem született. Ennél még a Naruto-ban is több kérdés volt erre vonatkozóan.

De tény, hogy az OP komplexitása miatt a különböző elméletek a világot illetően sokkal gyakoribb beszéd témák voltak.

"Az AoT is fel volt hypeolva anno, nem tudom mennyire másképp ment mint a Kimetsu, később kezdett csak el érdekelni"

Az anno nem annyira anno, hanem sokkal inkább S4-től kezdve, akkortól indult egy hatalmas nagy hype, előtte ilyen nem igazán volt.

"Az AoT amúgy a Bleachhez hasonlóan downhillt élt át, miután átfordult a történet a mangában."

Animét még mindig többen néznek, mint mangát olvasnak, így ez később csapódik le mindig. A merch eladások meg elsősorban animéktől függnek.

"A ship war. XD Ami annyira szánalmas és indokolatlan volt az egész történet szempontjából"

Amúgy miért beszélsz erről ennyit? A nézők többségét egy shounen esetén nem érdeklődik ez iránt. Vagy te azt hiszed, hogy ez határozza meg a hype-ot?

Ahogy az OP esetében, az SnK-nál is a beszélgetés elsősorban a világot övező rejtélyekről szóltak. A ship a kutyát nem érdekelte.

2023. aug. 7. 11:25
 14/20 anonim ***** válasza:

Mert volt egy ilyen réteg, akiket a shipek igenis érdekeltek. És nem arról beszélek, hogy melyik ship hogy volt jó, hanem arról, hogy a Bleachben jól megvolt írva valami, aztán nem az lett, mert az író tejelt egy másikból. :D ugye mondanom sem kell. Az SnK-ban pont azért volt szánalmas a kialakulo ship war, mert nem volt ertelme, nem erről szólt a sztori, kit érdekel, Eren kit szeret vagy nem szeret. Hát engem nem érdekelt, mégis egyértelmű volt aztán indítottak egy olyan fanmangát, ami a másik shipjeről szólt. És ne tudd meg mennyire népszerű volt az Ereri külföldön. XD egyszóval ez mindig az valamennyit a hypenak, még ha nem is sokat. Az SnK amúgy nem merhető a többihez semmilyen szinten, csak én nagyon benne voltam a fandomban.

A Narutoban érdekes lett volna shipek szituja is, de szánalmasan alulfejlesztett kapcsolatokon múlt az egész. Emiatt volt gagyi és emiatt váltott ki egy rakás vitát. A Bleachben pont senkit nem érdekelt a dolog, csak felháborodást keltett, amiért nem az lett, amit a fanok akartak, de Kubo mindig is azt akarta, amit. Ettől függetlenül Orihime nem illik Ichigohoz. Unalmasak együtt, nagyon. XD

2023. aug. 7. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Na hogy korrigáljak, az Ereri a 3. EREN SHIP volt aminek semmi értelme nem volt. CSAK egynek volt, de az is bénán volt megírva és kész. Ez a többi shipre is ugyanígy igaz, mert lett a végére 3, meg egy fél, mert Levi nem az a típus.
2023. aug. 7. 13:40
 16/20 anonim ***** válasza:

"Mert volt egy ilyen réteg, akiket a shipek igenis érdekeltek"

Csak ez nem egy releváns réteg, pont erről van szó. Ez kb. olyan, mintha a manga olvasottságából vonnánk lekövetkeztetéseket az animére, ami nevetséges.

"Az SnK-ban pont azért volt szánalmas a kialakulo ship war, mert nem volt ertelme, nem erről szólt a sztori"

Ahogy egyik fentebb említett animében sem ez volt a lényeg és nem is erről szólt a hype. Annyira volt értelme az SnK esetében erről beszélni, mint a Bleach esetében.

" Az SnK amúgy nem merhető a többihez semmilyen szinten"

Hogy értve?

"csak felháborodást keltett, amiért nem az lett, amit a fanok akartak"

Kivéve azok közt, akik nem azt akarták, amit a többiek, mivel ezek nem egységes csoportok, pont ezért gyakori beszélgetési téma.

Pl. a OP-ben is több elképzelés van erre.

2023. aug. 7. 13:52
 17/20 anonim ***** válasza:

Jó akkor fogalmazzunk úgy, h a ship 1 szempont volt, rengeteg lista van, csak japán, csak külföld, sok mindent megnéztem, de pl: az FMA az mindig toplistas ugyancsak.

Az AOT sehol sincs benne a top 5 ben se, sokszor top 20-ban sem láttam, meg nem is hosszú egy anime, össze se mérném. De itt fontos volt a manga, nagyon is, mert sok-sok év kihagyással mentek az anime évadok. Es mivel en aktívan benne voltam a fandomban, nekem nem kell mondani, hogy a manga sosem olyan fontos mint az anime. Nincs egyik a másik nélkül, erről en vitazni nem akarok. :D

2023. aug. 7. 14:05
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Wow, jó sok elvakult One Piece fan itt. Mint egy szekta.
2023. aug. 7. 23:09
 19/20 anonim ***** válasza:

"Jó akkor fogalmazzunk úgy, h a ship 1 szempont volt, rengeteg lista van, csak japán, csak külföld, sok mindent megnéztem"

Pont azt mondom, hogy nem volt szempont, soha, mert nem erről szóltak a sorozatok.

Arról is nagyon sok mindent tudsz találni, hogy ezekben a sorozatokban az emberek ki a kedvenc lmbtq karaktere, de ez nem tett hozzá semmit, mivel az a 10 ember irreleváns, amikor 10+ milliókról beszélünk.

"jó sok elvakult One Piece fan itt. Mint egy szekta"

Jah, az ne zavarjon, hogy az "elvakult" OP fan volt az egyetlen, aki hozott forrást.

Inkább akkor már a te válaszod a szektás, mivel nem tudsz érvelni az állításod mellett.

2023. aug. 8. 08:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha hozzátesszük így a mese szót, akkor konkrétan Kodomo műfaj-névvel gyerek-animékre kéne gondolni és közben az animék nagy többsége ebből kiesik. Az animéknél általában már az sem mese, ami 12+ karikát kapott. Számomra már a Digimonos animék sem mesék.

De v.sz.l. minden amimére irányulna a kérdés.

2023. szept. 11. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!