Hasonló animék az Attack On Titan-hoz?
“Akkor se bíztak egymásban, amikor végre megfogták egymást, ezért tesztelte Zeke Eren-t.”
Nem bíztak, de azon a ponton már nem engedhették meg ,hogy tovább várjanak s játszadozzanak egymással egy bízol? Nem bízol? macska-egér játékot. Zeke nagyon szeretett volna őszintén bízni Eren-ben s szerette volna ha Eren is őszintén bízik benne s tényleg az ő oldalán áll. Addig nem akart vele érintkezni. Azt hitte Grisha manipulálta őt is, ezért mentek az emlékek közé. Tévedett, Eren nem volt agymosva és átverte.
Az ,hogy szétválasztva is Eren -látszólag- kitartott Zeke mellett méginkább azt sugallta ,hogy mellette áll. Elvégre nem ő volt az egyetlen királyi vérű a szigeten. Historia-t fel tudta volna használni a Founder aktiválásához ha semmiképp sem akarna Zeke-el szövetkezni. Persze személyes okok miatt nem tette, de Zeke nem tudhatta milyen kapcsolat van köztük, mennyire lenne hajlandó kísérletezni ilyesmivel stb. Szóval megint csak egymás bizalmára voltak utalva.
(Tudom, Zeke áltervének része volt tovább adni az erejét Historia-nak, de az kicsit más mint amit magyarázok).
“A hajón max bilincsben voltak, de láttuk, hogy 1 méterre voltak egymástól, ha felugrik az egyik és neki rohan a másiknak, akkor sikerül érintkezni.”
Eren le volt láncolva (igen, a kezei bilinccsel), Zeke akkor pont nem mert le volt szakadva keze-lába. De ha megpróbált volna egy ilyen mutatványt Levi biztos nekiugrott volna. Ezt el is mondja neki az egyik jelenetben. Túl kockázatos lett volna több szempontból is. Na meg nem hiszem ,hogy a karnyújtásnyi távolság ellenére tényleg egy karnyújtás elég lett volna.
“De ez szintén nem logikus. Zeke szempontjából pláne nem.”
Gondolom megint csak a bizalom miatt. Ha Eren azt akarta ,hogy menjenek vissza a szigetre pacsizni akkor nem túl okos ötlet játszani a keményfejűt s győzködni.
“Zeke legfontosabb célja az eutanázia terv volt.
(…)
, hogy véletlenül futott bele Eren-be, így nem is lesz áruló.”
Ha érintkeznek s Eren nem az ő oldalán áll viszont nála a Founder ereje akkor vége, elcseszte, számára nincs B opció, Eren azt kezd vele amit akar (simán kimoshatná az agyát s bármit mondathat vele). S igen, végül ilyesmi történt. S igen, azt hitte Ymir-nek csak ő parancsol. Tévedett, nem tudta ,hogy meggyőzhető. S igen, ha lett volna lehetősége rá akkor biztos tovább húzza az időt, próbálja rávezetni stb. Mondjuk így is éveket töltöttek el a Path-ben. Szerintem kicsit alulbecsülöd ,hogy Zeke számára mennyire fontos lett volna ,hogy Eren mellette álljon.
“Mondhatjuk ezt, csak akkor minden eddigi karakter építés veszik el, mivel pont arról volt eddig szó, hogy Eren és Zeke milyen felkészült és körültekintő a tervet illetően.
Ez egy potenciális támadás volt és szerintem sokkal reálisabb volt, mint előadták.
Marley igaz, korábban nem tudta, hogy Zeke kellett a founding titan-hez, viszont ezen a ponton már elég biztosak lehetettek, vagyis a következő lépés a rumbling lesz.”
A testvérek továbbra is igyekeztek körültekintőek lenni. De ahogy írtam ez főleg a kettejük bizalmáról szólt, meg valamennyire a többiek bizalmáról is.
Biztosak csak az után lettek ,hogy Gabi elmondta amit hallott a léghajón. Addig max találgathattak volna ami kis túlzással levegőbe lövöldözés a részükről.
“Csak Reiner esetéből nem ezt tanultuk meg, hanem a titan erő működését.
(…)
Ha ez nem lenne igaz, akkor Reiner-nek sem kellett volna semmit se csinálnia a tudatával, mert ő is életben maradt volna pár másodpercig.”
Ez a “pár másodpercig működik az agy” nem egy AoT specifikus dolog hanem egy létező jelenség.
Viszont Reinernek nem csak pár másodpercig nem volt összekötve az agya a testével hanem sokkal tovább mivel a kard a nyakában maradt. Regenerálódás közben lökődött ki. Ha nem küldi át a tudatát a gerincébe akkor simán belehal. Ugyan ez mikor a fejét lerobbantották később, csak ott már a teljes titántestet felhasználta.
A titánerő nem az egész testben van hanem csak a gerincben/ részben (?) az agyban. Ezért használnak gerincvelő folyadékot s ezért mondta Fritz a lányoknak ,hogy az unokáknak elég csak a gerincet megenniük (mikor Ymir-t ették ezt még nem tudták, gondolom a parazita miatt tudták meg).
Szóval Eren-nek Gabi lelőtte a fejét. Az a tudatával együtt (mivel Eren nem tudta használni azt a technikát) Zeke kezében landolt s a hallucigenia kiugrott Eren testéből s rácsatlakozott a fejére.
Reiner esetében Levi átvágja a nyakát s ezzel elválasztva a tudatát a testétől. Látszólag. Mivel előtte leküldte a tudatát a gerincébe szóval nem halt bele a vágásba, át tudott változni és regenerálódni.
Egyébként igen, a tudat s a titánerő kapcsolatban kell legyen.
“Ezt felfoghatod úgy, hogy minden egyszerre történik, így nem tudod megváltoztatni a múltat.”
Igen, ezt írtam és ez hangzik el az animében is.
“A probléma ezzel az elmélettel az, hogy akkor Owl és Grisha közti beszélgetésnek nincs értelme.” (…)
Kérdés ,hogy itt pontosan mire gondolt, ténylegesen látott-e másik jövőt vagy a létező jövőt látta csak más/ kevesebb képpel s esetleg ezt így értelmezte, illetve erről az erőről mennyit tudott (mivel maga sem tudta ki az a Mikasa és Armin valószínüleg nem sokat). Mármint szó szerint megismétlődik minden vagy arra gondolt ,hogy a gyűlöletkör soha nem ér véget mert “a történelem megismétli önmagát”. Tartja a mondás s ezt sem vesszük véresen szó szerint.
S aztán ott van az is ,hogy oké ,hogy az idővonal fix de mi van akkor ha valami nem úgy történik ahogy “írva vagyok” akkor tényleg megismétlődik a történelem amíg úgy nem történik? Így már szóról szóra igaza lenne Owl-nak s az idővonal is fix marad mert mindig minden ugyan úgy történne. Mintha az lenne a feladatod ,hogy körbe-körbe járkálj s számold a lépéseidet. Ha beletévesztesz akkor elölről kell kezdenek. Különböznek egy egyes körök csak azért mert valamikor újrakezdted? Nem, mert ugyan úgy mész körbe s ugyan úgy számolod.
S igen, így érdekes kérdés ,hogy mi az a szabadság. Egyáltalán létezik-e olyan. A 3. évadban Kenny által elhangzik ,hogy mindenki rabja valaminek. Eren a saját szabadságvágyának a rabja s lehet nem is létezik igazi szabadság.
Erről a JoJo’s Bizarre Adventure jut eszembe, ismered? Ott is főleg a Part 6-ban nagy szerepet kap a sors ami szinte megkerülhetetlenül irányítja a dolgokat. Röviden csak annyit emelnék ki ,hogy kisebb változások tudnak történni, de a fő mozzanatok azok amiket a sors elrendel.
"várjanak s játszadozzanak egymással egy bízol? Nem bízol?"
De ez megint azért hibás feltevés, mert nem azért törtek ki a börtönükből, mert támadás érte a szigetet, amikor kitörtek, akkor még nem is tudtak a támadásról, vagyis ez megint nem igaz.
És ahogy mondtam, ez nem erősítette a bizalmat, mivel nem történt semmi.
"Zeke nagyon szeretett volna őszintén bízni Eren-ben s szerette volna ha Eren is őszintén bízik benne s tényleg az ő oldalán áll. Addig nem akart vele érintkezni"
Szintén nem igaz, ahogy írtam, Zeke egyértelműen, 100%-ig biztos volt abban, hogy ő irányítja a founding titan-t. Pont ezért tesztelte Eren-t.
" Elvégre nem ő volt az egyetlen királyi vérű a szigeten. Historia-t fel tudta volna használni"
Ez egyébként megint csak pont azt sugallja, hogy az alap feltételezés az, hogy a founding titan-t a királyi vérű irányítja.
Ezért ez Zeke fejében sem fordult meg, mint opció, mivel még ha más is Eren terve, akkor is meg kellett volna győznie Historia-t, azt pedig már rég megtehette volna. Nem logikus, hogy az utolsó pillanatban vált, akkor is ha más a terve.
"De ha megpróbált volna egy ilyen mutatványt Levi biztos nekiugrott volna"
Ami mit ért volna? Tekintve, hogy a lefejezés sem állítja meg egyiket sem?
Egyébként szűk helyen voltak, a survey corps gyakorlatilag harcképtelen ilyen helyeken.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy még mindig opció volt, hogy átváltozva mindenkit összenyomnak és akkor érintkeznek.
"Túl kockázatos lett volna több szempontból is."
Ott nem volt senki, aki ezt képes lett volna megállítani őket.
"Gondolom megint csak a bizalom miatt. Ha Eren azt akarta ,hogy menjenek vissza a szigetre pacsizni akkor nem túl okos ötlet játszani a keményfejűt s győzködni."
Csak akkor éri meg egyetérteni vele, ha bírok benne, viszont eddig az volt az állításod, hogy nem.
Ha nem bízik benne, akkor pont az éri meg, hogy ott maradnak, ha tényleg azonos a tervük, akkor Eren sem ellenkezne, ha Eren ellenkezik, akkor Zeke tudhatja, hoyg valami nincs rendben és nem szabad benne bíznia.
"Ha érintkeznek s Eren nem az ő oldalán áll viszont nála a Founder ereje akkor vége, elcseszte, számára nincs B opció"
Most csukott szemmel nézted az animét, vagy mi? Zeke elég egyértelműen elmondta, hogy tudja, hogy ő fogja a founding titan-t irányítani. Ez volt az egész tervének az alapja. Ezzel akarta ténylegesen tesztelni Eren-t, hogy ott, akkor mit mond, amikor úgy adja elő, hoyg neki nincs ereje.
És megjegyzésként, eleinte tényleg nem is volt Erennek ereje és tényleg Zeke parancsolt Ymir-nek.
"Tévedett, nem tudta ,hogy meggyőzhető"
Nézd, itt te is beismered, hogy ezt nem tudta és ezért bukott el.
Ez igaz, csak ezzel mindig elbukott volna, pont ezért ez nem szempont.
Viszont az baromira nem mindegy, hogy Eren-t Marley közepén van egyedül mindenki ellen, vagy Eren mellett van több száz ezer colossal titan.
"Addig max találgathattak volna ami kis túlzással levegőbe lövöldözés a részükről."
Az egész sorozat arról szól, hogy mindenki fél, hogy jön a rumbling, nem jön és nem tudják miért.
De, ezekután logikusan következik, hogy valami még hiányzott és most megszerezték. Mondhatjuk, hogy ez nem feltétlen Zeke volt, de akkor is várható volt, hogy most jön majd valami tényleg.
"Ez a “pár másodpercig működik az agy” nem egy AoT specifikus dolog hanem egy létező jelenség."
Azt én értem, csak nem erről van szó egyik esetben sem. Ha tényleg erről lett volna, akkor Reiner-nak sem kell a testébe vinnie a tudatát, mivel nem történt volna semmi.
"Viszont Reinernek nem csak pár másodpercig nem volt összekötve az agya a testével hanem sokkal tovább mivel a kard a nyakában maradt."
Bocs, ez csak simán nem igaz. Reiner zuhant a fal egy üregéből, amikor fentről neki rontott Levi és már érkezéskor átváltozott.
Ha Reiner mindenféle hatás nélkül a fel legtetejéről ugrik le, akkor is 3 másodperc alatt ér földet, pontosabban 3.2 másodperc.
Ezzel szemben nem a feltetején volt és Levi még meg is lökte zuhanás közben, vagyis itt max 2 másodpercről beszélhetünk, de inkább 1-ről, mikor átváltozni kezdett.
Másrészt, ebből a mondatodból azt mondod, hogy számít, hogy össze van-e kötve a test és a fej, viszont Erennél sem volt. Vagyis ha elismered az elméletem, hogy a titan erő a testben van és a fejben a tudat és mindkettő kell hozzá, akkor Eren lefejezése plot hole.
Ha nem ismered el, akkor Reiner belső monológja plot hole.
"A titánerő nem az egész testben van hanem csak a gerincben/ részben (?) az agyban."
Ez így lenne, csak akkor Reiner át tudott volna változni a tudatának utaztatása nélkül.
Valószínűleg a "main" rész ugyanott van, ahol a titan-ek esetében, a tarkó alatti résznél és ehhez kall kapcsolódnia a tudatnak, ezért mondtam a testet.
A fej mindenképp kiesik Reiner esete miatt.
"Reiner esetében Levi átvágja a nyakát s ezzel elválasztva a tudatát a testétől."
De pont azt mondom, hogy ez Eren esetében megtörtént, vagyis minden ami azután történt nem történhetett volna meg, mert abban a pillanatban Eren már nem tudta használni a titan erőt.
De mondok még jobbat. Nem is szabadott volna aktiválódnia a foundint titan erejének és nem csak azért, mert Eren-nek a testében volt az ereje, de Zeke nem érintkezett azzal a résszel, amiben az erő volt.
"ténylegesen látott-e másik jövőt vagy a létező jövőt látta csak más/ kevesebb képpel s esetleg ezt így értelmezte"
Ha kevesebb képpel látod, nem egyértelmű, amit látsz, akkor nem így fogalmazol. Ha valakit figyelmeztetni akarsz, hogy mit csináljon máshogy, akkor azt a különbséget fogod elmondani ilyen esetben, amit te találtál.
Ebből az következik, hogy Owl-nak látnia kellett egy jövőt, ahol EGYÉRTELMŰ, hogy Grisha nem szeretett senkit és csak a bosszúnak élt. Ez tudjuk, hogy lehetetlen.
"tényleg megismétlődik a történelem amíg úgy nem történik? Így már szóról szóra igaza lenne Owl-nak"
Csak akkor nem fixed az idővonal. A te elméletedben egy bizonyos esemény végtelen távolságban is lehet, mert addig végtelen ciklus lesz, amíg nem úgy történik, ahogy mondta Owl, viszont ekkor a timeline nem fixed, mivel változik, vagy ciklikus lesz, vagy nem.
Ez egy paradoxon, ami egy plot hole.
"Erről a JoJo’s Bizarre Adventure jut eszembe, ismered? "
Még nem értem a végére, de nézem.
Az a helyzet, hogy a 4. évadtól kezdve érezhetően - még ha nem is ismered el jelenleg plot hole-nak, de - több minimum megkérdőjelezhető rész van.
Most nem tudom, hogy igaz-e, de olvastam, hogy eredetileg Isayama a pince feltárásáig tervezte a sorozatot, ami sok mindent megmagyarázna, mivel addig áll egyben, addig se tökéletes, de működik a sorozat.
Onnantól kezdve, viszont minden logikát alárendelt annak, hogy minél fordulatosabb legyen a sorozat.
–Nyomokban kisebb spoiler–
Bocsi ha néha később válaszolok. Nem mindig van időm hosszabb kommentekre. Viszont már kezd nagyon hosszúra nyúlni szóval megpróbálok csak a minél lényegesebb pontokra reagálni (nem mintha bármi feleslegest írtál volna, csak na, érted).
“És ahogy mondtam, ez nem erősítette a bizalmat, mivel nem történt semmi.”
Hát igaz, viszont mivel egyikük sem próbálkozott addig mással ezért nem is rontotta a bizalmukat.
“Szintén nem igaz, ahogy írtam, Zeke egyértelműen, 100%-ig biztos volt abban, hogy ő irányítja a founding titan-t. Pont ezért tesztelte Eren-t.”
Azt hitte ahogy Eren is, de attól még szerette volna meggyőzni. Az egész Grisha emlékeiben mászkálás ezért történt.
“Ez egyébként megint csak pont azt sugallja, hogy az alap feltételezés az, hogy a founding titan-t a királyi vérű irányítja.”
Igen, Eren előtt mindig csak királyi vérű tudta irányítani.
(Abba most ne menjünk bele ,hogy miért nem számít minden eldiai királyi vérűnek mikor ugyan úgy Ymir leszármazottjai. Szerintem ez részben önkényes, részben pedig annak az unokának a vérvonala aki tovább vitte a Founder-t vagy valami ilyesmi).
“Ezért ez Zeke fejében sem fordult meg, mint opció” (…)
Így van, mármint az első fele amit írtál. Hogy miért nem győzte meg hamarabb… azt ugye mi tudjuk ,hogy nem akarta Historia-t ilyesmibe belerángatni, de ezt Zeke nem tudhatta. Viszont az ő szemszögéből bizalmat sejtet az ,hogy Eren mellette tart ki s nem próbálja nélküle csinálni a dolgokat.
“Ami mit ért volna? Tekintve, hogy a lefejezés sem állítja meg egyiket sem?”
Már HA sikerül időben érintkezni.
“Egyébként szűk helyen voltak, a survey corps gyakorlatilag harcképtelen ilyen helyeken.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy még mindig opció volt, hogy átváltozva mindenkit összenyomnak és akkor érintkeznek.”
Azért a harcképtelen túlzás, pláne ,hogy főleg kardokat, pisztolyokat/ puskákat használnak (amivel lehet közelre is lőni…). Főleg Levi esetében marha nagy túlzás, gondolj csak a 3. évados Levi vs Kenny squad harcra. Mármint ott nem voltak szűk helyen de közel kellett menni egymáshoz mert Levi kardot használt.
Azt meg gondolom nem kell magyarázni ,hogy Eren aztán végképp nem akarná szétnyomni azokat akikért küzd. Zeke esete más persze. Mondjuk nem tudom ott egyáltalán képesek lettek volna-e átváltozni. Szerinte már nem. Talán Zeke igen, de nem vagyok biztos.
“Csak akkor éri meg egyetérteni vele, ha bírok benne, viszont eddig az volt az állításod, hogy nem.”
Mindketten azt hitték ők irányítják a Founder-t. Így bizonyos szempontból lényegtelen ,hogy hol vannak. Más szempontból a mini rumbling (vagy a nagy rumbling) és a többiek bizalma miatt jobb a szigeten lenni.
“Most csukott szemmel nézted az animét, vagy mi?” (…)
Persze, azt hitte ő irányít. S ha nem? Akkor elcseszte. Eren a Founder erejével simán kimossa az agyát vagy akármi, nem is tudna jelezni a szövetségeseknek. Amúgy is mit tudnak tenni egy teljes erejű Founder ellen? Úgy ,hogy vannak a környéken eldiánok akiket szintén titánná tud változtatni (bár nincs is rájuk szükség, de nem spoilerezek, ha olvastad a mangát tudod mire gondolok), ott a Warhammer ereje amivel felnyársal bárkit plusz nem is kell a titán tarkójában/ testében legyen. De ha ott is lenne akkor is erős páncélt tud növeszteni magára, ami talán elég erős ,hogy kivédje a titánölő ágyúkat (Reiner páncélja valszeg’ gyengébb mint amire egy Founder képes lehet).
Viszont ugyan ez elmondható Zeke-ről is. Végső soron nem az számít ,hogy hol vannak hanem ,hogy ki irányít. Ha a szigetet egyezték meg akkor miért ne? Mindkettejüknek a tervében volt valamilyen rumbling, szóval a sziget biztonságosabbnak számít.
“Nézd, itt te is beismered, hogy ezt nem tudta és ezért bukott el.”
Nem kell beismernem mert nem is tagadtam.
“Bocs, ez csak simán nem igaz.” (…)
Nézd vissza a jelenetet:
A kard ott marad a nyakában. Ezek után mindegy mennyi idő alatt ér földet mert továbbra is le van választva a feje a gerinctől. Ezért kellett leküldje a tudatát azért ,hogy túlélje. Kicsivel később (ami pont nincs benne a linkelt jelenetben) mutatják ahogy kilökődik a kard mialatt teljesen regenerálódik a titántestben.
Eren esetében ezért kellett a parazita kiugorjon s összekösse a testét a fejével. Amit amúgy szerintem Ymir irányított vagy legalább is csak az után történt ,hogy átadta az erejét, szóval ha ez igaz akkor ott nem Eren használta az erőt. Ő csak az után használta ,hogy érintkezett a teste a fejével a hallucigenia által.
Az meg ,hogy átkerültek a Path-be nem nagy kunszt. A többi eldián is átkerült mikor beszélt hozzuk (tudom, azt a Founder erejével csinálta), Zeke is átkerült mikor súlyosan megsérült, Erwin látta a halott társait a Path-ből a halála előtt, ilyesmire utalt Hange is stb. Az érintkezés a Founder erejéhez kellett.
Ezen a ponton már úgy érzem te mindenhogyan plot hole-t akarsz :/ Ha nem itt akkor ott…
“Csak akkor nem fixed az idővonal. A te elméletedben egy bizonyos esemény végtelen távolságban is lehet, mert addig végtelen ciklus lesz, amíg nem úgy történik, ahogy mondta Owl, viszont ekkor a timeline nem fixed, mivel változik, vagy ciklikus lesz, vagy nem.”
Miért lehetnének események végtelen távolságban? Adott egy sorozat ami az egyszerűség kedvéért legyen 1, 2, 3, 4, 5… Halad az eseménysorozat, majd egy ponton mondjuk 8 után 10 jönne. Ekkor újraindul egészen addig amíg nem 8, 9, 10 lesz. Ha megint hiba lesz akkor megint újraindul amiből a résztvevők amúgy nem vesznek észre semmit. Fix ,hogy 8 után 9 kell jöjjön.
Sőt, a fixed timeline (és Eren elmondása) szerint ha jól értem a szavaid akkor nincs is igazi sorrendiség, minden egyszerre történik. Szóval hiába látszólag van egy hibás, paradox sorrend (Grisha múltbéli manipulálása a jövőből), a valós sorrend helyes marad mivel nincs tényleges, igazi sorrend. A sorozat nem sérül, úgy történnek a dolgok ahogy történniük kell.
Igen, ez baromi zavaros mivel a mindennapi életben egy jól követhető, időben egymás után következő eseményekben teli világok élünk meg. Aztán lehet nincs értelme annak amit írtam.
“Még nem értem a végére, de nézem.”
Na majd a Stone Ocean végén meglátod miről beszéltem. Nem mondom ,hogy egy az egyben megfelel az AoT ezen helyzetének mert nem, de majd meglátod.
A végére: az biztos ,hogy a pince elérése egy biztos pont volt. De nem hiszem ,hogy ott akarta volna végleg lezárni. Azzal nagyon lecsapott lett volna. Én úgy tudom (ettől lehet a tiéd is igaz) ,hogy az eredeti utolsó képkocka az lett volna ahol Grisha fogja a baba Eren-t s azt mondja neki szabad vagy (ez remélem nem nagy spoiler, mindegy, mindenki saját felelősségére olvas ilyen kérdéseket de azért jelzem fentebb).
Naszóval. Azt nem mondom ,hogy abszolút nincsenek plot hole-ok. De ezeket pont nem érzem akkora hibáknak amiket ne lehetne kimagyarázni, még ha nem is fogadod el a magyarázatot amit teljesen megértek. Szerintem túlzást azt mondani ,hogy a sorozat tele van plot hole-okkal. Ha akarod írhatsz újakat is ezek helyett, legyen valami változatosság 😁
"Hát igaz, viszont mivel egyikük sem próbálkozott addig mással ezért nem is rontotta a bizalmukat"
Hát az oké, de nem is igazán volt min rontani. Mármint ellenségek voltak. Ellenségben alapból nem bízol, szóval sokat rontani nem tudsz. :D
"Azt hitte ahogy Eren is, de attól még szerette volna meggyőzni"
Ez igaz, de irreleváns az érintésre nézve.
Továbbá ugyanúgy ellenségek voltak. Az emlékekben való járkálás lehet egy jó megközelítés, viszont ahhoz is érintkezés kell. Az előtt pedig ha Eren tényleg agymosott, akkor azzal nem tud mit kezdeni.
" Viszont az ő szemszögéből bizalmat sejtet az ,hogy Eren mellette tart ki s nem próbálja nélküle csinálni a dolgokat"
Pont erre mondtam, hogy nem. Zeke szemszöge az, hogy a founding titan-t királyi vérű irányítja, vagyis ez a döntés Eren részéről arra utal, hogy Historiát nem tudta meggyőzni bármi is a terve.
Egyébként abba se vagyok biztos, hogy Zeke tudott arról, hogy van még királyi vérű. Ezt Reiner-ék tudták, viszont nincs garancia, hogy tovább is adták az infót a Ymir-rel kötött megegyezés miatt.
"Mármint ott nem voltak szűk helyen de közel kellett menni egymáshoz mert Levi kardot használt."
Pont erre utalok, mint harcképtelen. Kardozni szűkhelyen szinte lehetetlen, mivel mindenbe beleakad a kard, és ez pont Levi esetében igaz, aki ahogy láttuk csak kardot használt.
A többieket fel sem vetem, mivel a leggyorsabb az Levi és valószínűleg ő reagálna egyedül, ha Eren és Zeke próbálkozna valamivel.
Ha pedig Levi nem tud kardozni, akkor puszta kézzel harcolhat, ami pedig kevés a shifter-ek ellen.
"Eren aztán végképp nem akarná szétnyomni azokat akikért küzd"
Csak ezt ők nem tudják.
Arról nem beszélve, hogy teljesen nem is kell szétnyomni, mindenkit kicsit neki nyom a falnak, beverik a fejüket, elájulnak és vége.
"Más szempontból a mini rumbling (vagy a nagy rumbling) és a többiek bizalma miatt"
Jah, a többiek nagyon bíztak bennük, ezért voltak mindketten kifejezetten komolyan őrizve. :DDD
"Persze, azt hitte ő irányít. S ha nem?"
Csak ez pont, hogy fel sem merült benne, ezért nem kell róla beszélni Zeke szempontjából.
"Amúgy is mit tudnak tenni egy teljes erejű Founder ellen?"
Most ugye tudod, hogy amellett érvelsz ezzel, hogy Erennek is tök felesleges a szigeten lennie a rumbling-hoz? Mármint ha szerinted nem tudják megállítani, akkor Eren is belemehetett volna, hogy megfogják egymást és még inkább plot hole, hogy nem tették.
Én ehhez a kérdéshez pont ezért úgy álltam hozzá, hogy jó, tegyük fel, hogy meg tudják állítani és Eren ezért akart a szigeten lenni.
Szóval ha még ezt se tesszük fel, akkor bizony plot hole.
"erős páncélt tud növeszteni magára"
Egyébként az nem számít a nutcracker titan miatt.
"Végső soron nem az számít ,hogy hol vannak hanem ,hogy ki irányít. Ha a szigetet egyezték meg akkor miért ne?"
Pont azért mert nem bíznak egymásban. Zeke szempontjából ezért fontos pl. hogy tesztelje, hogy belemenne-e ott helyben Marley közepén.
"Ezek után mindegy mennyi idő alatt ér földet mert továbbra is le van választva a feje a gerinctől."
Nem mindegy, mivel pont az az érved Eren esetére, hogy igaz, hogy le van választva a feje, de csak egy rövid időre.
"Ezért kellett leküldje a tudatát azért ,hogy túlélje."
Ezen logika alapján Erennek is le kellett volna küldenie a tudatát. Erről beszéltem végig. Reiner-nak a kard van útban, Erennek pedig az a 3 méter, amit a feje repült.
Hogyha Eren itt tudná hasnzálni a képességét az azt jelentené, hogy ha levágod egy titan shifter karját, akkor még azt is át tudná változtatni, amiről tudjuk, hogy nem lehet.
"Eren esetében ezért kellett a parazita kiugorjon s összekösse a testét a fejével."
Csak ahhoz kell valaki, aki irányítsa.
"Amit amúgy szerintem Ymir irányított vagy legalább is csak az után történt"
Ez szintén valószínűtlen. Tegyük fel, hogy igen, akkor később miért kellett mégegyszer meggyőznie, amit láttunk, amikor Zeke le volt láncolva?
Ha pedig nem, akkor Eren sem élhetne, mivel pont arról van itt szó, hogy ha a fejed és a tested nem kapcsolódik, akkor nem tudod irányítani a tested, ha a tudatod a fejben van.
"Zeke is átkerült mikor súlyosan megsérült, Erwin látta a halott társait a Path-ből a halála előtt"
Viszont hallottak nem voltak ott, vagyis csak élők, súlyosan sérütlek lehetnek. A lefejezés normális esetben halálos.
"Miért lehetnének események végtelen távolságban? Adott egy sorozat ami az egyszerűség kedvéért legyen"
Mert fixed timeline-ról beszélünk. Vagyis a sorozat mintádnál maradunk. Egy olyan sorozatról van szó, ami véges számú és tudjuk, hogy hány elemből áll.
"zóval hiába látszólag van egy hibás, paradox sorrend (Grisha múltbéli manipulálása a jövőből), a valós sorrend helyes marad"
Ezt nem is hívtám hibának. A fixed timeline értelme pont az, hogy Grisha manipuláció Eren által működik. Ezt oldja fel a fixed timeline, viszont Owl szavait nem.
Owl egyértelműen úgy beszélt, hogy bizony Grisha jövőjéről volt szó, viszont egy olyan esetben, ahol nem volt kit szeretnie.
"Szerintem túlzást azt mondani ,hogy a sorozat tele van plot hole-okkal"
Azért elég komoly gondok vannak, mert itt még mindig az van, hogy oké, hogy 1-1 eseményről beszélünk, de ahogy mondtam, ha Zeke és Eren érintkezése plot hole, akkor ott 12 rész esik a plot hole kategóriába.
Jelenleg 88 rész van, vagyis itt a sorozat 13%-ról van szó. Arányban ez már több, mint amennyi filler van a One Piece-ben.
Beszélhetünk a legújabb részről, amit szintén imádtak az emberek, pedig nem sok értékelni való volt benne.
Amikor a város közelében felbukkantak a colossal titan-ek, akkor a korábbi részek alapján becsült távolság és sebesség alapján 5-10 percre voltak a kikötőtől.
A szerelők azt mondták, hogy a gépet, a Floch okozta kár miatt, még kb. 1 óráig kellene szerelni, hogy működjön.
Ennek ismeretében Hange harcolni ment egyedül, ami több szempontból is problémás. Egyrészt, láttuk, hogy nem ölt meg annyi titan-t, hogy 5-10 perc távolságról 1 órára lassítsa őket, kb. semmit nem ért el.
Ha együtt mennek, akkor akár ő is túlélte volna és többen lehetnek Eren ellen. Ha pedig az az 5-6 titan megölése elég, akkor még inkább együtt kellett volna harcolniuk.
Hange meggyulladt annak ellenére, hogy korábbi évadban Armin ruhája nem gyulladt meg pedig ott kifejezetten még a testét is felhasználta a colossal titan, hoyg elégesse, viszont tűz mégsem volt.
Annak ellenére, hogy mekkora forrósággal járnak ezek a colossal titan-ek, Eren hátán, ami fizikailag ezen forró titan-ek felett van és a meleg felfelé száll, semmi bajuk.
Ha pedig figyelembe vesszük a korábbi évadokból tanult elméletet miszerint a nagyobb titan melegebb, akkor magának Erennek is baromi melegnek kellett volna lennie.
A colossal titan-eknek egyébként nem kellene olyan melegnek sem lenniük, hogy elégessék Hange-t. Mármint korábban pont azt tanultuk a sorozatból, hogy akkor engednek ki hatalmas hőt, ha a saját testüket használják fel erre.
Ezzel szemben itt nem ez történik, mivel ha ez lenne, akkor elfogynának.
Az új rész végig tele volt problémákkal és ennek ellenére lett top 1 MAL-on.
Közben úgy egyébként, hogy rendezéssel vagy jobb írással ez kijavítható, pl. ha nem azt mondják, hogy 1 órára vannak a titan-ek a kikötőtől, vagy Hange nem gyulladt meg stb.
Mellesleg a meggyulladás úgy még viccesebb, hogy a jelenlegi Survey Corps-nak elvileg jobb, strapabíróbb ruházata van, mint a korábbinak, mivel itt már modernebb technológia segítségével készült a ruhájuk.
“Mármint ellenségek voltak.”
De nem ezt kommunikálták egymás felé. Gondolom nem mondok újat azzal ,hogy ezt úgy hívják hazugság, manipulálás. Sőt, ezt Eren annyira jól csinálta ,hogy Zeke még meg is könnyezte (még ha esetleg hamis könnyek voltak, akkor is).
“vagyis ez a döntés Eren részéről arra utal, hogy Historiát nem tudta meggyőzni bármi is a terve.”
Vagy nem akarta. Elvégre mindketten Paradis érdekeit nézték szóval nem logikus ,hogy a sziget királynője ne menne bele. Legalább is Zeke szemszögéből nézve az eseményeket. Viszont ő nem tudta az ottani személyes kapcsolatokat.
“Egyébként abba se vagyok biztos, hogy Zeke tudott arról, hogy van még királyi vérű.”
A 3. évad eseményei után próbált egyeztetni a szigetiekkel s közölt egy tervet. A terv része volt ,hogy Historia megörökli a titánját mikor lejár az ő ideje, szül gyerekeket akik megeszik stb-stb. Azt hiszem nem nevezte név szerint szóval valszeg’ még a konkrét nevét sem tudta, csak azt ,hogy van ott is királyi vérű.
“Kardozni szűkhelyen szinte lehetetlen, mivel mindenbe beleakad a kard, és ez pont Levi esetében igaz”
Mondod ezt arra aki élete ~35 évéből 30-ban napi szinten használt kést, kardot stb. Aki ráadásul egy Ackerman, szóval alapból gyorsabb, erősebb mint egy átlag ember.
Plusz azon a szűk helyen Eren továbbra is le volt bilincselve/ láncolva, Zeke-nek meg se keze se lába. Továbbra sem hiszem ,hogy tényleg el tudták volna érni egymást még ha Levi tényleg nem is tudna csinálni semmit.
De ez mindegy is mert ha akartak volna akkor érintkezhettek volna korábban. Pontosabban mondva fizikailag lehetséges lett volna.
“Most ugye tudod, hogy amellett érvelsz ezzel, hogy Erennek is tök felesleges a szigeten lennie a rumbling-hoz?” (…)
Marley továbbra is ellenséges terület. Eren számára mindenképp, Zeke számára a pár szövetségesét leszámítva szintén. Nem túl okos ötlet az ellenség területének közepén szórakozni. Mindkettejük vélt és valós terve szerint is jobb a szigeten lenni.
Írod Zeke szövetségeseit. Ha ő irányítja a Founder-t akkor nincs szüksége rájuk, ha nem akkor nem tudnak sokat tenni. Persze meglehet okoznának fejfájást Eren-nek, attól függ mit hogyan ír meg Isayama egy ilyen helyzetben.
Egyébként korábban írtad ehhez ,hogy Zeke mondhatná azt ,hogy véletlenül futott bele Eren-be stb. Azt amúgy hogy? Marley előveszi őt s ő majd közli ,hogy “ja, bocsi. Eskü véletlenül belefutottam az ország és világ legnagyobb ellenségébe s tiszta véletlenül aktiváltuk a Founder-t. Ne hari”. Ezt így azoknak előadva akik megkínoztatják és megöletik azt is akinek egy családtagja cseszegeti az országot.
“Egyébként az nem számít a nutcracker titan miatt.”
Valami határ csak van amit már nem tud átharapni. De amit át tud sem megy olyan könnyen ha az túl kemény. Na meg ha a fizikai erő nem segít akkor még mindig tudná agymosni.
“Ez szintén valószínűtlen. Tegyük fel, hogy igen, akkor később miért kellett mégegyszer meggyőznie, amit láttunk, amikor Zeke le volt láncolva?”
Ezt nem értem, kit kellett mégegyszer meggyőzni s miért? Ymir-t mikor kellett mégegyszer meggyőzni?
“Viszont hallottak nem voltak ott, vagyis csak élők, súlyosan sérütlek lehetnek. A lefejezés normális esetben halálos.”
Ez szintén homályos. A Path-ben többségében halottak vannak. Vagy mire gondolsz? Hogy akiket felsoroltam úgy láttak be a Path-be ,hogy még éltek? Eren is élt még mikor Zeke hozzáért.
“Owl egyértelműen úgy beszélt, hogy bizony Grisha jövőjéről volt szó, viszont egy olyan esetben, ahol nem volt kit szeretnie.”
Erről jut eszembe ,hogy
SPOILER
az utolsó harc vége fele Mikasa lát egy “alternatív jövőt” ami akkor történt volna ha Eren-nek nem azt mondja ,hogy ő a családja. Ezt az emléket Eren csinálja neki, lényegében a Path-ben elszöknek és leélnek együtt 4 évet. Viszont ez nem egy ténylegesen lehetséges eseménysorozat, hisz fix a timeline. Ez csak egyfajta álomkép, illúzió.
SPOILER vége
Ez alapján lehet Owl nem egy tényleges alternatív jövőt látott hanem csak egyfajta álomképet (amit akár Eren is kreálhatott, mindegy). Egy olyan eseménysorozatot ahol Grisha nem találkozik Carla-val. Elég keveset tudunk Owl-ról ahhoz ,hogy ez ne lenne lehetséges.
“Amikor a város közelében felbukkantak a colossal titan-ek, akkor a korábbi részek alapján becsült távolság és sebesség alapján 5-10 percre voltak a kikötőtől.
A szerelők azt mondták, hogy a gépet, a Floch okozta kár miatt, még kb. 1 óráig kellene szerelni, hogy működjön.”
Erre azt tudom mondani ,hogy egyrészt nem kellett a szerelőknek 1 teljes óra. Korábban láttuk ,hogy ha “motiválva” vannak rendesen akkor sokkal gyorsabban tudnak dolgozni. Illetve nem is sikerült teljes munkát csinálni mert például a tank csak félig volt, nem is tudták újra ellenőrizni a dolgokat stb.
Másrészről a titánok távolabb lehettek mint amilyennek látszott. Ez nem plot hole, inkább csak vizuális hiba. Távolság és méret érzékelés furcsaságok voltak eddig is korábbi évadokban, pl: bizonyos jelenetekben a házak túl kicsit a falakhoz képest s inkább tűnnek 100 vagy akár 200 méteresnek is mintsem csak 50-nek. Vagy mikor Eren és Reiner a 2. évadban átváltozás közben zuhannak s ott szintén sokkal hosszabbnak érződik a zuhanás mint 50 méter.
“Ennek ismeretében Hange harcolni ment egyedül, ami több szempontból is problémás.” (…)
Láttuk ,hogy épp elég volt a legközelebbi titánokat levágni. Azt meg tudták ,hogy aki leáll titánokat ölögetni az jó eséllyel nem tud felszállni a repülőre. A shifter-eknek és Ackermanok-nak mindenképp menniük kellett. Marad Jean, Conny és Hange. Viszont ő már megtört, belefáradt, már nem igazán akart tovább élni, hasonlóan mint Erwin. S ez egy jó alkalom volt arra ,hogy átadja a rangját és egy hasznos és menő módon távozhasson. Jean és Conny, fiatalabbak, életerősebbek, valamennyivel közelebb is állnak Eren-hez stb.
Az új ruhájuk az a fekete, testhezálló páncélozott ruha. Hange hétköznapi ingben és felderítő ruhában volt. Persze megállhatott volna eloltani magát de annak nem lett volna sok értelme, plusz értékes időt veszít.
Armin ruhája hogyne égett volna? Konkrétan leégett a testéről, a nadrágjából és csizmájából maradt valamennyi.
Amit a titánokról írtál: ezek nem teljesen azonosak a shifter-el. Ezek specifikus tiszta titánok amik erre készültek. Igen, a shifter Kolosszális egy idő után elfogy. Ezek nem, gondolom én folyamatosan a Path-ből kapják az anyagot (ami ha elpárolog visszakerül a Path-be stb, csak ,hogy ne nagyon sérüljön az energiamegmaradás törvénye…).
Eren titánja csupa csont, legalább is kívül. Na meg mivel Founder ezért elvileg rendelkezik az összes titán képességével tehát a hőszabályozással is. Nincs értelme saját magát is felforrósítania. Azzal csak a körülötte levő levegőt melegítené.
Illetve Eren elég magasan van, a gőzfelhő felett, ott már nem olyan forró. Ez olyan mint mikor kinyitod a sütőt s megcsap a forró levegő. Na de kicsivel távolabb állva már nem forró, még kicsivel már nem is érzed, hiába van 300 fokra befűtve.
Továbbra sem érzem ,hogy mindezek olyan hatalmas plot hole-ok lennének amiken ne lehetne túllendülni. Mármint jókat írsz meg minden, de néhol tényleg úgy érzem ,hogy ilyen “csak azért is” alapon keresed mibe tudsz belekötni. Például ez az utolsó rész a Fal titánokkal meg Hange-val kapcsolatban.
"De nem ezt kommunikálták egymás felé"
De, egy évaddal korábban egymást próbáltak meggyilkolni.
"Elvégre mindketten Paradis érdekeit nézték szóval nem logikus ,hogy a sziget királynője ne menne bele"
Azért mert ugyanaz a célod valakivel, még nem feltétlen lesz ugyanaz az elképzelésetek a megoldásra.
Az oktatás nagyon jó példa, ahol számtalan módszer van és mindnek az lenne a célja, hogy okos emberek jöjjenek ki az iskolából.
"A terv része volt ,hogy Historia megörökli a titánját mikor lejár az ő ideje, szül gyerekeket akik megeszik stb-stb"
Aha, és szerinted ha az eutanázia terv végbemegy, akkor hogyan szül?
Ilyen terve nem lehetett, mert szembemegy azzal, amit akart.
"Mondod ezt arra aki élete ~35 évéből 30-ban napi szinten használt kést, kardot stb"
Egyrészt, gyerekkorában kést használt és a kés és kard ég és föld. Ezt mindenki tudja, aki hasnzált kardot.
Másrészt, kardot is szabadban használt titánok ellen. Csak akkor releváns a tapasztalat, ha hasonló körülmények között használta és titan-ek ellen nem kis, szűk helyeken harcoltak.
Levi-nak nulla tapasztalata volt szűk helyen kardot használni.
"Aki ráadásul egy Ackerman, szóval alapból gyorsabb, erősebb mint egy átlag ember"
Ez igaz, de attól még nem lesz tapasztalata abból is, amit sosem csinált.
"Plusz azon a szűk helyen Eren továbbra is le volt bilincselve/ láncolva, Zeke-nek meg se keze se lába"
A bilincs nem számít semmit, mivel a száját is elharaphatja.
Zeke esetében meg arról van szó, hogy alapból van sérülése minimális átváltozáshoz.
"Marley továbbra is ellenséges terület. Eren számára mindenképp, Zeke számára a pár szövetségesét leszámítva szintén"
Paradis is, főleg, hogy őket is át akarták verni.
De egyébként Zeke számára nem az. Ha átváltoznak, akko Zeke mondhatja, hogy találkozott Erennel és megpróbálta megállítani, senki nem hinni Erennek, mivel ő ellenség.
Az meg, hogy ellenséges terület, csak akkor számít, ha Eren el akarja árulni Zeke-et, mivel akkor harcolni kell, viszont az eutanázia terv miatt teljesen mindegy, hogy hol vannak, mivel emberként is végre lehet hajtani.
"Zeke mondhatná azt ,hogy véletlenül futott bele Eren-be stb. Azt amúgy hogy?"
Bárhogy, ha érintkeznek, akkor a Founding titan aktiválódik, szóval nem kell hozzá Zeke beleegyezése, így ez nem ok.
Ha pedig belefut, akkor simán modnhatja, hogy Eren kereste meg őt és ért hozzá. Erre felkészülni nem lehet, viszont igaz marad, hogy összefutottak.
Sőt, még azt is előadhatná, hogy direkt kicsalta a szigetről a városba, hogy elkaphassák. Szintén értelmes indok.
"Ezt nem értem, kit kellett mégegyszer meggyőzni s miért? Ymir-t mikor kellett mégegyszer meggyőzni?"
Ymir-t és kellett volna.
A Path-ban Erennek meg kellett győznie Ymir-t, hoyg őt kövesse. Viszont te azt mondod, hogy Ymir használhat Eren testét, ha ez igaz, akkor Ymir már Eren oldalán állt volna, vagyis amit a Path-ban látunk az már egy 2. meggyőzés lett volna.
De egyébként a Path-ban azt is láttuk, hogy előtte Ymir-nek nem volt önálló akarata, így azért sem valószínű, hogy ő használta Eren testét.
"A Path-ben többségében halottak vannak. Vagy mire gondolsz?"
Akkor úgy mondom, hogy minden eldiai a Path-ban volt, amikor Eren beszélt hozzájuk, viszont ezek az élők sosem találkoztak a halottakkal, vagyis olyan nincs, hogy mondjuk Armin beszélgetni kezd Erwin-nel. Az élő és halott között nincs kapcsolatban. Vagy ez élő vagy a halott oldalon vannak.
Ahhoz pedig, hogy Ymir-nek utasítást adjanak az élő oldalon kellett lenniük.
(Halottként azért sem lehet, mivel a halott titan ereje továbbszáll másra.)
"Ez alapján lehet Owl nem egy tényleges alternatív jövőt látott hanem csak egyfajta álomképet "
Ez tényleg megmagyarázná, viszont akkor plot hole, helyett már plot convenience-ről van szó, ami szintén a writing-ban egy hiba.
"Korábban láttuk ,hogy ha “motiválva” vannak rendesen akkor sokkal gyorsabban tudnak dolgozni."
Ahogy azt is mondhatjuk, hogy jobban izgul és több hibát vét, remeg a keze, lassabban dolgozik stb.
"Ez nem plot hole, inkább csak vizuális hiba. Távolság és méret érzékelés furcsaságok voltak eddig"
Csak itt az nem magyarázat. Hange azt mondta a mangában, hogy 600 km-t tesznek meg fél nap alatt, vagyis 50 km-t tesznek meg óránként. Ez nagyjából azt jelenti, hogy Hatvanról indulsz és már kb. az Örsön vagy 1 óra múlva.
Amikor észlelték a titan-eket már majdnem a város határában voltak.
"Láttuk ,hogy épp elég volt a legközelebbi titánokat levágni. Azt meg tudták ,hogy aki leáll titánokat ölögetni az jó eséllyel nem tud felszállni a repülőre."
Ez csak akkor igaz, ha annyit ölnek meg, amennyit Hange egyedül.
Ha marad mindenki és megölnek csak 2-szer annyit, akkor annyivel több idejük van felszállni, így mindenki fel tud szállni.
"Armin ruhája hogyne égett volna? Konkrétan leégett a testéről"
Máshogy mondom akkor, nem égett nyítl lánggal, ahogy Hange.
Vagyis vagy elolvadt, de akkor bizony Arminnak is meg kellett volna halnia, vagy csak annyira "megégett", hogy úgy tünt mintha leégett volna.
"Igen, a shifter Kolosszális egy idő után elfogy. Ezek nem, gondolom én folyamatosan a Path-ből kapják az anyagot"
Nem, a shifter titan akkor fogy el, ha a testét használja a gőzhöz, ahogy láttuk pl. cart titan sem fogyott el és hónapokig volt átváltozva.
Itt arról van szó, hogy nem használták ezt a gőzt és ennek ellenére volt nagyon meleg, aminek nem kellett volna lennie, mivel ez összehasonlítva a gőzzel, közel azonos.
"Eren titánja csupa csont, legalább is kívül. Na meg mivel Founder ezért elvileg rendelkezik az összes titán képességével tehát a hőszabályozással is"
Nincs olyan képesség,h ogy hőszabályozás.
A titan-ek ALAPBÓL melegek. Ettől lehetnek még melegebb a környezetük, ha gőzzel felforrósítják azt, viszont mást nem tudnak, vagyis Erennek is melegnek kellett volna lennie.
A csont pedig teljesen mindegy, mivel a csont és hús is hasonlóan működik a titan-ek esetében.
"Ez olyan mint mikor kinyitod a sütőt s megcsap a forró levegő. Na de kicsivel távolabb állva már nem forró"
Ha távolabb állsz, de akkor nem a még egy méterrel fölé állsz. Pont erről van itt szó.
Eren felette van és nem attól távol áll.
A meleg felfele száll, ezért ha eltávolodsz a sütőtől, akkor azért nem érzed, mivel a meleg felfelé száll és nem azért, mert addigra lehűlt. Ezek az emberek pedig pont felette álltak, ahová szállt a meleg.
"néhol tényleg úgy érzem ,hogy ilyen “csak azért is” alapon keresed mibe tudsz belekötni. Például ez az utolsó rész a Fal titánokkal meg Hange-val kapcsolatban."
A Hange-s résszel lehet vitatkozni, hogy ott writing, directing, pacing vagy milyen problémába soroljuk, de az tény, hogy problémás.
Meghalt valaki, miközben nem kellett volna. Ha 3-szor annyi titan-t ölnek meg kb. tizen, akkor kényelmesen mindenki fel tudott volna szállni.
Hange megölt kb. 5-6 titan-t. Ha mindenki csak a nála lévő ligthning rod-ot használja fel, akkor nem is kell nagyon közel menni és fejenként 2-vel már 20 colossal-t megöltek volna, vagyis 3-szor, 4-szer annyit, mint Hange egyedül.
Ez nagyon fontos, mert egy ember élete bizony sorsdöntő lehet a végső harcban és ilyen hülyén megölni baromira nevetségessé teszi azt a "komoly" atmoszférát, amire építeni próbál a show.
“De, egy évaddal korábban egymást próbáltak meggyilkolni.”
Öhm, tessék? Most a 3. évadról beszélsz? Akkor Eren azt sem tudta ki az a Zeke, csak annyit tudott ,hogy a Beast kövekkel dobálja a barátait/ társait, illetve titánokat küldözget rájuk. Ezzel szemben Zeke amint megtudta ki az az Eren már első perctől meg akarta menteni. Mikor először találkoztak kb 2. mondata az volt hozzá ,hogy egy nap eljön ,hogy megmentse. S később megtudtuk ,hogy ezt komolyan gondolta mivel azt hitte Grisha őt is manipulálta.
“Azért mert ugyanaz a célod valakivel, még nem feltétlen lesz ugyanaz az elképzelésetek a megoldásra.”
Ez az egy mondat jól summázza Eren és Zeke terveinek különbségét :D
“Aha, és szerinted ha az eutanázia terv végbemegy, akkor hogyan szül?
Ilyen terve nem lehetett, mert szembemegy azzal, amit akart.”
Ezt a tervet közölte a szigetiekkel (ha jól emlékszem leveleken keresztül). Erre volt olyan hirtelen mérges Eren s mondta ,hogy semmiképp sem fog beleegyezni abba ,hogy Historia-t ilyenbe belekeverjék. Gondolom így már megvan a jelenet.
“Ez igaz, de attól még nem lesz tapasztalata abból is, amit sosem csinált.”
Akkor nem lekardozza hanem erősen oldalba rúgja s így nem tud időben elérni hozza. Mindegy.
A bilincset+láncot arra értettem ,hogy nem tud emberként odafutni. Persze, el is haraphatná a nyelvét. De még mindig kérdéses ,hogy ő képes lett volna-e bármilyen átváltozásra. Percekkel azelőtt volt túl egy csatán amiben keményedést is használt és 3x átváltozott. De ez mindegy is mert ahogy korábban szó esett róla ha nagyon akarják akkor korábban is érintkezhettek volna. Ha akartak volna. Szóval emiatt ezt a hajóban átváltozós részt engedjük el.
“Sőt, még azt is előadhatná, hogy direkt kicsalta a szigetről a városba, hogy elkaphassák. Szintén értelmes indok.”
Az ezelőtt írtaknak még csak-csak lenne értelme, de ennek kevésbé. Mármint ilyen magánakciózásokat biztos nem díjaznának. Pláne ha balul sül el. Zeke ennél óvatosabb, ennyire nem bízik a Marley-ban ,hogy egy ilyet csak úgy előadjon. (Meg igazából semennyire sem bízik bennük hisz az egész életének az elindítójának a gyökere az ottaniak rasszizmusa amit rendszeresen az orruk alá dörgölnek. Tudod, az a flashback jelenet a gyerekkorából)
“Ymir-t és kellett volna.
A Path-ban Erennek meg kellett győznie Ymir-t, hoyg őt kövesse. Viszont te azt mondod, hogy Ymir használhat Eren testét, ha ez igaz, akkor Ymir már Eren oldalán állt volna, vagyis amit a Path-ban látunk az már egy 2. meggyőzés lett volna.”
Még mindig nem tiszta. Tehát: a testvérek átkerülnek a Path-be. Ott kicsivel később (az emlékekben mászkálás után) Zeke parancsot ad Ymir-nek aki ezt elkezdené vakon teljesíteni. Aztán Eren átöleli, beszél hozza s elmondja ,hogy nem kell senkit sem követnie, van saját akarata. Ez után Ymir átadja az erejét Eren-nek, ez után a parazita kiugrik a testéből, összeköti azt a fejével s átváltozik. Hol kellett volna mégegyszer meggyőzni? Na meg ne feledd ,hogy Ymir az Alapító és ő eleve rendelkezik minden eldiai teste felett ha akarják ha nem. Ez az erejének egyik lényeges pontja.
De akár az sem lenne nagy hülyeség ha a parazita magától ugrott volna mivel az amúgy egy külön élőlény. De nem hiszem ,hogy erről van szó, inkább Ymir irányította.
“Akkor úgy mondom, hogy minden eldiai a Path-ban volt” (…)
A legelső kommentedben spoilerezésről írtál s emiatt azt hittem ,hogy olvastad a mangát. Hát ezek szerint nem. Akkor bocsi a spoilerekért, ha tudtam volna akkor még annyit sem írok mint eddig :/
Nincs külön élő meg halott rész a Path-ben. Ha lenne akkor baromi érdekes lenne mert senki sem tudna eljutni Ymir-hez (s viszont) így nem léteznének titánok 🤷 Elvégre ő szintén halott.
S igen, Eren beszédénél csak az élők voltak ott. A halottaknak minek beszéljen?
“Ez tényleg megmagyarázná, viszont akkor plot hole, helyett már plot convenience-ről van szó, ami szintén a writing-ban egy hiba.”
Akkor nevezd úgy, mindegy. Baromi keveset tudunk Owl-ról s kb semmit sem arról ,hogy miért mondta amit mondott. Ennyi erővel bármikor bárki valami újat csinál vagy mond arra rámondhatnánk ,hogy plot convenience.
“Ha marad mindenki és megölnek csak 2-szer annyit, akkor annyivel több idejük van felszállni, így mindenki fel tud szállni.”
“Ha mindenki csak a nála lévő ligthning rod-ot használja fel, akkor nem is kell nagyon közel menni és fejenként 2-vel már 20 colossal-t megöltek volna, vagyis 3-szor, 4-szer annyit, mint Hange egyedül.
Ez nagyon fontos, mert egy ember élete bizony sorsdöntő lehet a végső harcban és ilyen hülyén megölni baromira nevetségessé teszi azt a "komoly" atmoszférát, amire építeni próbál a show.”
Tegyük fel ,hogy szinte mindenki leáll titánokat ölögetni. Egyrészt ez baromi rizikós mert fogy az erejük, fogynak a készleteik, na meg nem utolsó sorban nagyobb eséllyel sérül meg súlyosabban a repülő. Nem muszáj direkt rátapossanak, bőven elég ha egyetlen egy nagyobb törmeléket rúgnak oda amit nem sikerül rendesen kivédeni. Ne feledd ,hogy annyi kardpengéjük, gázuk stb van amennyi van, ott nem nagyon tudják pótolni. Azt mondod sorsdöntő lehet egyetlen ember is. Bizony, ahogy egyetlen lightning rod vagy egy löket gáz is.
Ha mindenki túléli az ölögetést s egyáltalán nem sérülne meg a repülő akkor meg arra mondanád ,hogy micsoda életszerűtlen véletlen. Ha meg megsérül akkor azzal jönnél ,hogy miért húzták az időt és energiát mikor éppen elég lett volna 5-6 titánt megölni. Most emiatt értékes időt veszítenek vagy akár fel sem tudnak szállni.
“Máshogy mondom akkor, nem égett nyítl lánggal, ahogy Hange.
Vagyis vagy elolvadt, de akkor bizony Arminnak is meg kellett volna halnia, vagy csak annyira "megégett", hogy úgy tünt mintha leégett volna.”
Szerintem azért mert kicsit más volt a kettejük helyzete. Armin folyamatosan, tartós gőzben/ tűzben volt, folyamatosan lefújta a ruhadarabokat ami nem tudott rajta maradni. Ez inkább olyan volt mint a disznóperzselés. Ott is telibe lánggal perzselik az állat testét de az nem gyullad ki.
Hange meg össze-vissza ugrált, illetve neki ugye a ruhája kapott lángra a sok forróság, törmelék miatt. Plusz a felszerelése is picit pukkant egyet.
De ha visszanézed a jelenetet ott is voltak lángcsóvák. Igaz, nem pont úgy mint Hange esetében.
Hogy Armin is meg kellett volna-e haljon azon lehet vitatkozni. Az biztos ,hogy ha nem változtatják titánná perceken belül akkor meghalt volna.
“Nem, a shifter titan akkor fogy el, ha a testét használja a gőzhöz, ahogy láttuk pl. cart titan sem fogyott el és hónapokig volt átváltozva.”
Igen, a gőzölgésre gondoltam. Ott végig arról volt szó, azt hittem ezt nem kell külön odaírni. Mindegy, én hibám, én írtam félreérthetően.
A Cart esete picit más. Neki az az egyik különlegessége ,hogy hónapokig képes átváltozva maradni. A többi titán erre nem képes, főleg a Kolosszális nem.
“Itt arról van szó, hogy nem használták ezt a gőzt és ennek ellenére volt nagyon meleg, aminek nem kellett volna lennie, mivel ez összehasonlítva a gőzzel, közel azonos.”
Dehogynem, a nagy meleg miatt felhőszerű gőz van felettük illetve minden ég ahova lépnek amiket többször mutattak. Csak nem a gőz sebességére mennek rá hanem a forróságra. Legalább is az 1. évados Trost körzeti támadás alapján lehetséges gyors de nem túl forró gőzt kibocsátani. Szóval gondolom a fordítottja is megy.
“Nincs olyan képesség,h ogy hőszabályozás.”
Itt a Kolosszális hőszabályozására gondoltam, tehát tudja szabályozni az általa kibocsátott gőz/ teste hőjét. Igen, a teste melegebb mint egy kisebb titánnak, na de alapból mennyivel? Ha nem csinál semmit akkor is elviselhetetlenül forró?
A csontos részt arra értettem ,hogy belül van hús s rajta vastag csontozat ami nem (annyira) forró.
“Ha távolabb állsz, de akkor nem a még egy méterrel fölé állsz.” (…)
Tudom ,hogy a meleg felfele száll… Itt megint azt hittem nem kell külön odaírni, de igen, úgy értettem ,hogy a sütő felett állva sem éget. Közelről igen, de ahogy távolodsz úgy egyre kevésbé. A Fal titánok 50 méteresek, Eren titánja meg több mint 200. Szerintem az elég távol van ahhoz ,hogy a titánok gőze ne zavarja az ottaniakat.
Kíváncsi vagyok ha ilyen dolgok zavarnak akkor mi minden zavarhat a JoJo-ban :D Amúgy ott hol tartasz? Van valami nagy plot hole amit átbeszélnél?
"Öhm, tessék? Most a 3. évadról beszélsz? Akkor Eren azt sem tudta ki az a Zeke"
Ez jó felvetés lenne, ha pl. jelenleg az összes ukrán katona ismerné az összes oroszt és fordítva.
Nem azért harcolnak, mert ismerik vagy nem ismerik egymást. A két ország hadban áll egymással, ezért az az ALAP, hogy nem bíznak egymásban. Ezért mondtam, hogy ezen rontani nem lehet.
"Ez az egy mondat jól summázza Eren és Zeke terveinek különbségét"
Ez nem cáfol semmit. Zeke tényként kezelte, hogy a királyi vérrel rendelkező személy dönt, így azért mert Eren nem ment Históriával összefogni, csak annyi következtetést vonhat le, hogy História nem azt akarja, ami Eren.
"Gondolom így már megvan a jelenet."
Persze, csak ez megint nem magyarázat, pont ezt mondom, hogy ezért nem igaz, amit itt mondasz, mert História akkor nem fog tudni szülni.
"Akkor nem lekardozza hanem erősen oldalba rúgja s így nem tud időben elérni hozza. Mindegy."
Átváltoztatja csak a kezét, mindenkit ellök és kész.
Egyébként rúgni sem nagyon tudsz, ha pl. valaki neked fut, mivel túlközel van. Ha pedig neked ugrik, még ha le is ütöd a földre, akkor is elég közel lök magukat a másikhoz, hogy egymáshoz érjenek.
"Percekkel azelőtt volt túl egy csatán amiben keményedést is használt és 3x átváltozott"
Zeke pl. csak egyszer változott át és tapasztaltabb, mint Eren, vagyis neki még képesnek kellene lennie átváltoznia.
"Az ezelőtt írtaknak még csak-csak lenne értelme, de ennek kevésbé. Mármint ilyen magánakciózásokat biztos nem díjaznának"
Na, ennek nincs értelmes, mivel a kudarcot nem díjazzák, ha követed a tervet és mindent úgy csinálsz, ahogy mondanak, akkor is büntetést kapsz, ha valami nem sikerül.
Egyébként a teljes Paradis beszivárgás magánakció volt és kb. semmilyen büntetést nem kapott Reiner. Mindenki más egyből vissza akart fordulni, ahogy egyikük meghalt.
"Hol kellett volna mégegyszer meggyőzni?"
Ha Ymir kapcsolta össze Eren fejét és testét, akkor Ymir már egyetértett Erennel, vagyis az ő oldalán állt. Amikor Zeke parancsot ad neki, akkor Erennek nem kellett volna szenvednie, átkarolnia, könyörögnie neki, hogy azt csinálja, amit ő mond, mivel már alapból azt tenné. Ez lenne a 2. meggyőzés ebben az esetben, mert egyszer már Ymir Eren oldalára állt, viszont mivel ez a jelenet létezik, így tudjuk, hogy nem állt előtte sosem Eren oldalára, nem ő kapcsolta össze a testét és a fejét.
"De akár az sem lenne nagy hülyeség ha a parazita magától ugrott volna mivel az amúgy egy külön élőlény"
Akkor csak az egész anime lesz plot hole, mivel eddig mindenhez kellett az emberi akarat.
"Nincs külön élő meg halott rész a Path-ben. Ha lenne akkor baromi érdekes lenne mert senki sem tudna eljutni Ymir-hez"
Ha nem lenne, akkor az összes karakter nem szomorú arcokat vágna és gondolkozna, hogy X mit tenne, hanem megkérdezné.
És tekintve, hogy itt Ymir mint akarat nélküli dolog van, ami nem azt teszi, amit akar, hanem azt amit mondanak neki, így ez kb. olyan mint a titan erő. Még ha az Eren-Zeke jelenetet is nézzük, akkor sem azt tette, amit ő akar, hanem amit Eren.
"Ennyi erővel bármikor bárki valami újat csinál vagy mond arra rámondhatnánk ,hogy plot convenience."
Nem, mivel az embernek van saját logikája. Ha te ehés vagy, akkor enni fogsz. Ha az evés előtt azt látjuk, hogy telezabálod magad és azt mondod, hogy "ma már nem fogok enni" és egy jelenettel később, mondjuk 5 perccel később megint eszel, akkor ott valami nem stimmel.
Ugyanez a helyzet itt is. Ha valaki nagyon előadja, hogy bizony mit tegyél és mit ne tegyél, hogy egy bizonyos jövőt elkerülj, akkor az logikailag akkor működik, ha azt az adott jövőt NAGYON ismeri, mivel nagy magabiztossággal állítja.
"Egyrészt ez baromi rizikós mert fogy az erejük, fogynak a készleteik, na meg nem utolsó sorban nagyobb eséllyel sérül meg súlyosabban a repülő"
Ellenkezőleg, nem nagyon rizikós, mivel tudnak egymásnak segíteni és vigyázni a másikra. A készleteik száma annyira nem fontos, mivel nem egy titan hadsereggel fognak harcolni. Az alap eszközeik alapból kb. használhatatlanok lesznek.
ÉS a repülő pont, hogy nagyobb eséllyel marad biztonságban. Ha többen vannak, akkor több titan-t ölnek, vagyis nem jutnak olyan közel, így szépen lassan és kényelmesen is fel tudnak szállni.
Csak képzeljük el azt az eshetőséget, hogy pont túl kevés üzemanyaguk van és emiatt simán lezuhannak, miközben annyi kellett volna, hogy 1-2 ember még segít Hange-nek. Jó vége lett volna a sorozatnak úgy, nem?
"Azt mondod sorsdöntő lehet egyetlen ember is. Bizony, ahogy egyetlen lightning rod vagy egy löket gáz is."
Egy átlag titan ellen mindenképp, kár, hogy nem az ellen vannak.
"Ha mindenki túléli az ölögetést s egyáltalán nem sérülne meg a repülő akkor meg arra mondanád ,hogy micsoda életszerűtlen véletlen."
Nem, mivel ez a racionális végkimenetel. Itt már több éves tapasztalattal rendelkező veteránokról van szó, akiknek a problémát pont, hogy nem a mindless titan-eknek kellene jelentenie.
Ha ezt akarnám felhozni, akkor azt az esetet hoznám fel, amikor SENKI nem halt meg, amikor az összes felsőbb vezetőt Zeke átváltoztatta. Ott láthattuk, hogy mennyire nem a titan-ek jelentik a veszélyt már.
"Most emiatt értékes időt veszítenek vagy akár fel sem tudnak szállni."
Pont hogy feltudnának és nem igazán az idő számított a kérdésben, hanem pl. sokkal inkább, hogy legyen elég üzemanyag, ami ígyis csak épphogy lett. Ahogy mondom, képzeljük el, hogy emiatt 500 méterrel előbb lezuhan a gép.
"Szerintem azért mert kicsit más volt a kettejük helyzete. Armin folyamatosan, tartós gőzben/ tűzben volt"
Igen, más, ahol Armin volt ott nagyobb eséllyel kellett volna tűznek lennie. Arról nem beszélve, hogy Armin ruhái nem tudnak leszakadni, amíg nem sérülnek meg, amihez tűz kellene, ami nem volt.
"Itt a Kolosszális hőszabályozására gondoltam, tehát tudja szabályozni az általa kibocsátott gőz/ teste hőjét"
Csak nem úgy, hogy most akkor 2 fokkal lesz melegebb stb.
Illetve, ekkore a titan-ek fogynának, ami nem történt meg a rumbling során.
"Igen, a teste melegebb mint egy kisebb titánnak, na de alapból mennyivel? Ha nem csinál semmit akkor is elviselhetetlenül forró?"
Voltak a colossal mellett korábbi évadokban, nem annyira.
"a sütő felett állva sem éget. Közelről igen, de ahogy távolodsz úgy egyre kevésbé"
Ennek érted is a fizikáját vagy csak tapasztalatból beszélsz? Mert ha érted a fizikáját, akkor tudod, hogy miért rossz hasonlat.
"Kíváncsi vagyok ha ilyen dolgok zavarnak akkor mi minden zavarhat a JoJo-ban :D Amúgy ott hol tartasz?"
Az "ilyen" elég hatalmasak, mert ahogy írtam, pl. az hogy Eren és Zeke vár, hogy ne érjenek egymáshoz, az 12 résszel tolja el az eseményeket feleslegesen.
Nem nagyon haladtam vele, mivel még az előző season-ben futókból van egy kis lemaradásom. Szóval Part 3 eleje még mindig.
Most pont volt időm, szóval nagy örömödre tudok hamar válaszolni :P
“Ez jó felvetés lenne, ha pl. jelenleg az összes ukrán katona ismerné az összes oroszt és fordítva.” (…)
?
Itt Eren és Zeke viszonyáról volt szó, nem az országokéról. Zeke sosem akarta bántani Eren-t, épp ellenkezőleg.
De még ország viszonylatban sem ilyen egyszerű a történet mert Zeke titkon mindvégig Eldia oldalán állt. Csak ő totál másképp szerette volna megoldani a titán-témát mint Eren, ezért sem bánta ha le kell dobálnia pár szigetit. Annyival kevesebb.
“Persze, csak ez megint nem magyarázat, pont ezt mondom, hogy ezért nem igaz, amit itt mondasz, mert História akkor nem fog tudni szülni.”
??
Ezt nem én találtam ki hanem ezt üzente Zeke a szigetieknek. A terv része volt ,hogy kihagynak pár vérvonalat (legalább is időlegesen) amik közt ott van ugye Historia. Pont azért ,hogy ő s a gyerekei tudják örökölni a titánerőket, legalább is a Beast-t. S egy nem-királyi vérű meg a Founder-t s így a Rumbling fenyegetése fennmarad míg minden más eldiai kiöregedik. Volt is az a jelenet mikor témázgatnak ,hogy ki kellene megörökölje Eren titánjait. S egyébként itt mondja Eren ,hogy nem szeretné ,hogy bárki megörökölné mert azt akarja ,hogy hosszú életük lehessen.
Persze lehet ha Zeke terve érvényesül akkor a biztonság kedvéért kivétel nélkül sterilizáltat mindenkit. Bár szerintem az sem lenne lehetetlen ha kihagynak pár vérvonalat s rájuk egyfajta esküt kötnek (hasonlóan mint a háborúellenes eskü) ami szerint a Founder erejével magukat is sterilizálják amint kiöregedett a többi eldiai. Azt tudják ,hogy hogyan játszható ki a háborúellenes eskü szóval tudnák mire kell figyelni.
A léghajós részre: ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy fontos dolog. Eren mindenképp meg kellett ejtse azt az ominózus beszélgetést az asztalnál közte s Armin és Mikasa közt. Majd később fontos elem lesz ,hogy azt mondta Mikasa-nak ,hogy utálja. Ha ehhez az kellett ,hogy vár a börtönben akkor ez van. Várni fog. A fixed timeline meg miegyebek miatt amúgy sem nagyon tud beleszólni. Szóval az a várakozás számára egy szükséges rossz volt, viszont végső soron a nagyobb terv része.
“Egyébként a teljes Paradis beszivárgás magánakció volt és kb. semmilyen büntetést nem kapott Reiner. Mindenki más egyből vissza akart fordulni, ahogy egyikük meghalt.”
Erre megint “?”-el tudok reagálni. Nem magánakciózás volt. Eleve azzal a tervvel mentek oda ,hogy betörik a falat (pontosabban a kaput), megnézik reagál-e s ha igen akkor mit a király (akinél a Founder kellett volna legyen tudásuk szerint), majd beszivárognak, megkeresik, megszerzik, uzsgyi haza mission complete. Marcel volt a csapat vezetője, az ő túl korai halála miatt akart Annie és Bert (de főleg Annie) visszafordulni. Reiner erőszakolta ki ,hogy folytassák a küldetést. Nem újat talált ki, hanem az eredetit folytatták.
Na meg kiderítették kinél van a Founder. Ez már félsiker. Nagyon fontos félsiker.
“Ha Ymir kapcsolta össze Eren fejét és testét, akkor Ymir már egyetértett Erennel, vagyis az ő oldalán állt.”
???
Na álljunk meg egy picit! Amint Eren feje Zeke kezében landolt átkerültek a Path-be. Ott ment az évekig emlékkurkászás meg miegyebek, a valóságban egy másodperc sem telt el. Majd miután (!) Eren meggyőzte Ymir-t történt meg a parazita kiugrása és fej-test összekapcsolása, átváltozás stb. Nem előtte.
De még ha esetleg előtte történt volna sem lenne semmi baj mert mondhatnánk ,hogy Zeke mondta neki azért ,hogy ne haljon meg. Mármint ha kikerülnek a Path-ből. Ez sem lenne ördögtől való magyarázat.
(De a fixed timeline szerint amúgy is tök mindegy a sorrendiség, nem? Bár még azt figyelmen kívül hagyva sincs itt probléma az események egymás utániságával)
“Ha nem lenne, akkor az összes karakter nem szomorú arcokat vágna és gondolkozna, hogy X mit tenne, hanem megkérdezné.”
Nincs külön élő meg holt rész, nem akarok nagyon spoilerezni, ez majd egyértelműen ki fog derülni/ be lesz mutatva. Többször is felvetettem ,hogy olvastad-e a mangát. Erre ugyan nem reagáltál de több gondolatod alapján nem. Ez nem baj, csak nem akarok véletlenül elspoilerezni ezt-azt.
Itt legfeljebb annyit lehet elmondani ,hogy nem tudnak akármikor csak úgy átmenni a Path-be s “megidézni” a halottakat. Mármint nem olyan egyszerű s hétköznapi művelet ez mint szimplán átsétálni egyik szobából a másikba. Tudom ,hogy korábban azt írtam ,hogy nem nagy kunszt átjutni a Path-be. Viszont azt láttuk ,hogy viszonylag speciális esetekben sikerül.
Minden esetre nem lehetetlen ,hogy egy élő eldián beszéljen egy halottal. Eren s Zeke is ezt teszi Ymir-el 🤷 Eren elég világosan kimondta ,hogy Ymir is csak egy ember. Nem isten, nem szolga s pláne nem csak puszta titánerő (ami nem is ő maga, hanem a parazita. Mindegy).
“Ugyanez a helyzet itt is. Ha valaki nagyon előadja, hogy bizony mit tegyél és mit ne tegyél, hogy egy bizonyos jövőt elkerülj, akkor az logikailag akkor működik, ha azt az adott jövőt NAGYON ismeri, mivel nagy magabiztossággal állítja.”
Hát legyen. Mondjuk továbbra sincs halvány gőzünk sem ,hogy Owl pontosan mit látott. Tényleges másik jövőt? “Álomképet”? Az igazi jövőt csak rosszul értelmezte? Fene se tudja. De ha ennyire akarod legyen plot hole, mindegy.
“A készleteik száma annyira nem fontos, mivel nem egy titan hadsereggel fognak harcolni.”
Lol
“Az alap eszközeik alapból kb. használhatatlanok lesznek.” (…)
Egy többszár méteres titánban kell megkeresni egy nyamvadt fejet/ nyakszirtet. Azt hiszem Levi mondja is ,hogy a War Hammer ereje miatt bárhol lehet. Igenis szükségük lesz a felszereléseikre.
“Illetve, ekkore a titan-ek fogynának, ami nem történt meg a rumbling során.”
Ahogy írtam ezek nem teljesen azonosak sem a Kolosszális shifter-el sem a sima titánokkal. Ezek erre lettek tervezve. Nem olyan ördöngőség ,hogy a hő fenntartásához a titántest teljes elpárolgása nélkül a Path-ből kapják az “anyagot”. Az elégetett anyag egy része meg visszakerül stb-stb. Azt nem tudjuk meddig képesek haladni, van-e egy elméleti határ. De ezen kár filózni, maga a Path is egy igen érdekes dolog. Mármint onnan kerül át az anyag a világba mikor megépül egy titántest, oké, de oda honnan került anyag? Lehetne gondolkodni ezen, de szerintem ennyire nincs értelme belemenni. A “fantasy” része, ennyi.
“Ennek érted is a fizikáját vagy csak tapasztalatból beszélsz? Mert ha érted a fizikáját, akkor tudod, hogy miért rossz hasonlat.”
Neked nem tetszett ,hogy “nem oldalra állva kell nézni hanem fölötte mert a hő felfele száll”. Holott nem is gondoltam arra ,hogy oldalra állva értenéd. Bizony nem lesz a sütő felett az exoszféráig fel 300 fokos a levegő, ahogy a titánok felett sem. Nem értem a problémád…
Az Armin vs Hange égése rész szerintem továbbra is csak szőrszálhasogatás. Armin is égett, csak nem pont úgy. De nem is voltak pont olyan helyzetben, szóval? Lehet mondani ,hogy nem tetszett Hange halála stb, de beszuszakolni emiatt egy plot hole-t az kicsit túlzás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!