Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyek azok az animék, amelyek...

Melyek azok az animék, amelyeknek elgondolkodtató, rejtélyes a befejezése, a nézőt gondolkodtatásra készteti, hogy mégis mi is történt pontosan?

Figyelt kérdés

2023. jan. 5. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Serial Experiments Lain (annyira elvont anime, hogy kétszer néztem végig e rövidsorit, mire a lényege átjött, filozófikus művészanime, nagyon megszerettem, különleges darab 1998 -ból)

Madoka Magica (nagyon elvont művészi-filozófikus anime, sajátos képi világgal a boszorkányüldözésekkor)

Happy sugar life _ (2018) _ { 012 rész }

Satsuriku no tenshi _ (2018) { 012 + 004 ONA rész = 16 rész, mind osszefugg! }

Higurashi no naku koro ni +

Higurashi no naku koro ni KAI (bizarr krimi, eléggé fekavaró, és főleg az első évad zavarosnak hat, izgalmas, az első két évad szorosan összefügg, együtt 50 rész)

Blood-C (eleint slice of life, a végefelé hatalmas csavarral; gyomorforgatóvá válik)

Danganronpa 1. (túlélő, a 9.résztől kezd igazán érdekessé válni, össz 13 rész az 1. évad, csak az 1.évadot láttam eddig)

Angel beats (nagyon vegyes műfajú, a harc mellékes benne, csak annyi kb, mint a Death Note-ban, minden rész vicces és drámai egyszerre, katarzissal a végén)

Psycho-Pass (akció krimi dráma-anime, az első 2 évad után van egy animemozi, meg továbbiak is, én eddig láttam; igen összetett animevilággal rendelkezik). Az 1. évad első hat része a bevezetés, de nem érdemes átugrani, elejétől nézendő.

Boku dake ga inai machi: megható krimi, 11 éves gyerekekről elsősorban; időugrós.

Charlotte (dráma, slice of life + különleges képességek)

Made in Abyss (kicsit elvontabb fantasy, eleinte gyerekesnek hat, de kb a 8. résztől kezd morbiddá, groteszkké válni (kicsitmegfeküdheti az ember gyomrát); az 1. évad után van a Tamashi Reimei animemozi, majd az Ougonkyou a 2. sori évad.)

(Talán még -bár ez kedvésbé felkavaró- a Beastars, állatszereplős sori, mely első két évadja összefügg egymással.)

2023. jan. 5. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy az itt felsoroltakat miután befejezted gondolkoznod kellett rajta, hogy mi történt, mert nem értetted? Vagy itt valami más szempont alapján ajánlottál?

2023. jan. 6. 02:04
 3/4 D-Mano ***** válasza:

Serial Experiments Lain.

Volt egy jó adag háttértudásom* a témában, de még így is sok mindent nem értettem belőle. Nem véletlenül nem "epizódoknak" vagy "részeknek" nevezik az egyes részeket, hanem "rétegeknek". 12 részes, és minimum 12 értelmezési rétege van is.

Ez az anime annyira tömör, hogy azt a gondolatot, amire az egész Occultic;Nine anime épül, azt a Lain elintézi egy fél epizód alatt.

*ismervén Tóth Bálint és Szemrád Nándor munkásságát.

2023. jan. 6. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Amugy eleg erdekes maga az evangelion is, mert ha vegig nezed az eredeti 12 reszes animet, akkor sem jon ra az ember mi is tortent:D Szoval en a Neon Genesis Evangelion-t is ide raknam
2023. jan. 6. 11:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!