Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mely animékben csalódtál...

Mely animékben csalódtál pozitívan (eleinte nem tetszett neked, aztán mégis), melyekben pedig negatívan, a megtekintésük közben, és miért?

Figyelt kérdés

Amiben nagyon csalódtam, az a Shiki volt. Tetszett eleinte a sötét hangulata, mégis sajnálom, h végignéztem mind a 22 részét, mert az egész valahogy erőltetettnek tűnt.

Pozitívan az alábbiakban csalódtam:

Blood-C : a közepén tartok, majdnem félbehagytam a 3. résznél, de végre kezd tetszeni (mondjuk, kivételesen tudom, mi a vége, mert, gondolván, hogy úgy is dobom, megnéztem a végét... de nem baj ez esetben. Végig fogom görgetni!)

Another: eleinte, sőt első nézésre tinikre szabott horrornak festett, és tetszett is, csak ne mvoltam oda érte; később viszont már nosztalgikusan hatott rám, a képi világa annyira kifejező, horror hangulatú, isteni pszicho-thriller, hogy tervezem újranézni. :)

Steins;Gate: borzalmasan úntam az első 10 részét, mire a sok sablon után végre felmutaott valamit, a hangulata se tetszett, erőltetettnek hatott, azonban egészen megtetszett a végére. Nem lett a kedvenc franchise-m, viszont több évadot, specialt megnéztem azóta, a nulladik rész fogott meg igazán, hangulatra.

Danganronpa: a sok idióta, 80-90-es évekbeli anime grafiákra "hajazó" frizurák eleinte zavartak, és hogy ne adja isten, valami sablonos túlélő anime lesz, ennek ellenére kibírtam a 9. részig, és onnantól baromi jól sikerültnek vélem, van mondanivalója, és egyre sajátosabb hangulata. Mono maci csavart egyet a motiváción. ;-) Ettől függetlenül folyamatában összefügg, érdemes az elejétől nézni, csak a 9. részig senki ne várjon semmi emelkedettet.

2022. okt. 10. 16:28
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az újabb válaszokat is, mindet felpontoztam, köszi az élményeiteket! :)

Ami még eszembe jutott, egy kellemetlen csalódásom:

Oreimo.

A bizarr dolgok nem szoktak bár zavarni, se a tabu témák (helyzettől függően), és bár az Oreimo ilyen, de egész egyszerűen annyira erőltetetté kezdett válni, hogy a végén azt éreztem, kissé kidobott idő volt megnézni.

Kíváncsiságból belekezdtem a második évadba, hátha az kihoz valamit, de semmi nekem való hangulata nincs annak se. Na meg a sok ismétlődés, újra meg újra ugyanazok az idegesítő gesztusok... A srác húgának állandó jellegű bunkózása fárasztóvá vált egy idő után.

Nem tud lekötni az, ami fekete-fehér. Nincs az Oreimo-ban jellemfejlődés, sőt, egysíkú a főszereplők jelleme. Ez még csak-csak elmenne, de a hangulata is egysíkú, pedig az elején jónak tűnt.

2022. okt. 12. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!