Lenne igény egy Death Note anime Remake-re?
Megérdemelné ez az alkotás, hogy leporolják, és a mai kor igényeihez igazítsák.
A következőt képzeltem el:
- az új Death Note anime sorozat 50 részes lenne.
- teljesen újra lenne rajzolva, mai grafikával.
- új szinkront kapna, de nem a régi stábot hívnánk vissza.
- új opening/ending, illetve új aláfestő zenék.
- új karakter dizájn, mindenki kicsit máshogy nézne ki.
- a történet ki lenne bővítve új cselekményszállal, karakterekkel.
Egyetértek. Jól sikerült adaptációk újragyártása helyett én is szívesebben támogatnék olyan dolgok adaptálását, amik régen nem méltóan sikerültek, félbemaradtak, esetleg soha el sem kezdték őket.
Én speciel egy Blame! sorozatnak örülnék, de a Berserket is támogatom.
Szerintem semmi szükség rá. Egyrészt egyáltalán nem olyan régi anime, 15 év alatt azért nem változtak annyira a nézői igények, hogy fel kéne újítani emiatt. Másrészt minden szempontból jól sikerült sorozatról van szó, így ez sem indokolja. Kibővíteni sem kellene, szerintem így is túlhúzták kicsit. Ebben a történetben ennyi volt, így volt jó.
Remake-nek hasonló esetekben van értelme, mint a Fullmetal Alchemist. Ott utolérték a mangát, úgyhogy kitaláltak egy saját befejezést hozzá, és így kimaradt egy csomó szereplő és történetszál, ami a mangában szerepelt. Amikor meg befejeződött a manga, csináltak egy teljesen új sorozatot, ami hűen követi a mangát. Mindkettő nagyon sikeres lett.
Vagy akkor tudom még elképzelni, amikor az eredeti sorozat valamilyen szempontból nem jól sikerült. Pl. a Kingdom első két évadában a számítógépes animáció kritikán aluli, és kihagytak pár fontos történetszálat is, itt lenne értelme az egészet újraalkotni.
"Amikor meg befejeződött a manga, csináltak egy teljesen új sorozatot, ami hűen követi a mangát."
Ott a remake-nek az elejét csapták össze.
"Ott a remake-nek az elejét csapták össze."
Igen, gondolom úgy voltak vele, hogy az első sorozatot úgyis mindenki látta, és a történet eleje mindkettőnél nagyjából ugyanaz. Szerintem elég rossz döntés volt, megérdemelt volna egy normális kezdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!