Angel beats
Pastic memories
Shigatsu wa kimi no uso
Clannad
Assissination classrooom
NHK ni youkoso!
Made in Abyss
Akame ga kill
Mirai nikki
Fumatsu no anata e
FMA: Brotherhood
Guilty crown
Inuyashiki
Kamisama ni natta hi
Kokoro connect
AnoHana, Air,Angel Beats!, Kemono no Souja Erin,
Nekem ezek
Charlotte.
Nem a vilg legjobb animéje, és nem is a dráma. De ez volt az egyetlen anime aminek a végén sírtam. Pedig ennél drámásabbakat is láttam.
One piece.
Nagyrészt a harcokról van szó, de sok arc, végén van megható pillanat.
Kérdező, a Kamisama ni natta hi -t érdemes végignézni? Kb a 4.résznél beleúntam, mert sportanime lett belőle, vagyis játékanime (mahjonng). A folytatás milyen? Tehát kb az 5 résztől? Izgalmas, megható, érdekes? Vagy unalmas?
A kérdező listájával egyet értek, legalábbis azok kb 40%-át láttam. Egyedül a Mirai Nikki-t nem értem, miért van ott, de sebaj. :)
A Clannad első évaddal nem értek egyet, nem valami minőségi.
Viszont a második évada tragikus és könnyfakasztó, mármint a
Clannad After Story! A 9. résztől szól a tragikus párkapcsolatról (annak mondom, aki még nem látta). Alapvetően önmagában is élvezhető évad, az első évadtól függetlenül. (Mindkét évada 22 részes.)
A Charlotte-al is egyetértek egyébként mint megható anime, hát még a
Kokoro connect... a folytatása is megható, ami 4 részes:
Michi random.
Amin még lehet sírni például, az egy robot nő. De komolyan. Én bőgtem a végefelé. Eszméletlen katartikus és szomorú:
Planetarian - Chiisana Hoshi no Yume
(ennek sajnos mostanában jelent meg egy semmitmondó special-ja. Meg van egy módosított változata is, ami majdnem olyan jó, mint a Chiisana...)
Gunslinger Girl: csak az 1. évadát ajánlom. A kb 2. vagy 3. rész például nagyon megrázó és megható egyszerre... (Valamelyik rész e kettő közül, rég láttam, nem tudom a sorszámát már.) Azon sírtam is... De az egész elgondolkodtató és megható. Csak 13 részes. Akció krimi és dráma egyszerre. Kiborg lányokat elmeprogramozzák terrorelhárítónak, eközben szerelmesek a kiképzpőtisztjükbe, és romantikus regényekről is beszélgetnek a kislányok egymással. Tehát van egy szép, hétköznapi oldaluk, valamint egy gyilkológép oldaluk ezeknek a 11 év körüli kislányoknak.
Továbbiak:
Boku dake ga inai machi
Arashi no yoru ni (Ebből a 2D-s változatot, tehát az animemozit ajánlom, megható! 107 perces). A Beastars animesorozatok elődje, 2005-ből!
AIR : Meade Jun remekműve, ő alkotta a szintén megható és zseniális
Angel Beats
animesorit is!
Az Air esetén is a sorozattal érdemes kezdeni, van több változata, pl animemozi, ami asszem összefoglaló, de már nem rémlik a mozija.
Hotarubi no mori e (animemozi, 2011, 45 perc)
Orange
Koe no katachi (2016, animemozi, 130 perces)
Kotonoha no niwa (SHINKAI MAKOTO remekműve, animemozi, 2013, 46 perces)
A maga nemében megható ez is, iyashikei műfajból:
Shoujo shuumatsu ryokou
Vagy pl könnyet hullajtottam Tomari-chan érzelmi tusájáért is, habár ez nem éppen tragikus, hanem szimplán szerelemi sokszög (leszbikus, shoujo-ai):
Kashimashi.
Banana Fish
No. 6
Your name
Death Parade
Terror in Resonance
Hotarui no Mori e
Your lie in april
I want to eat your pancreas
Erased
The Garden of Words
Weathering with you
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!