Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyek a legmeghatóbb animék...

Melyek a legmeghatóbb animék szerinted?

Figyelt kérdés

2022. szept. 20. 16:35
 1/9 A kérdező kommentje:

Angel beats

Pastic memories

Shigatsu wa kimi no uso

Clannad

Assissination classrooom

NHK ni youkoso!

Made in Abyss

Akame ga kill

Mirai nikki

Fumatsu no anata e

FMA: Brotherhood

Guilty crown

Inuyashiki

Kamisama ni natta hi

Kokoro connect

2022. szept. 20. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

AnoHana, Air,Angel Beats!, Kemono no Souja Erin,

Nekem ezek

2022. szept. 20. 17:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Ezeket láttam és szerintem eléggé megfelelnek a kérdésnek. Kíváncsi másnak mikből áll a listája.
2022. szept. 20. 17:18
 4/9 AlexKieninger ***** válasza:
100%
Szentjánosbogarak sírja
2022. szept. 20. 17:50
 5/9 Drakula ***** válasza:
78%

Charlotte.

Nem a vilg legjobb animéje, és nem is a dráma. De ez volt az egyetlen anime aminek a végén sírtam. Pedig ennél drámásabbakat is láttam.

One piece.

Nagyrészt a harcokról van szó, de sok arc, végén van megható pillanat.

2022. szept. 20. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
One Piece
2022. szept. 20. 18:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a Kamisama ni natta hi -t érdemes végignézni? Kb a 4.résznél beleúntam, mert sportanime lett belőle, vagyis játékanime (mahjonng). A folytatás milyen? Tehát kb az 5 résztől? Izgalmas, megható, érdekes? Vagy unalmas?

A kérdező listájával egyet értek, legalábbis azok kb 40%-át láttam. Egyedül a Mirai Nikki-t nem értem, miért van ott, de sebaj. :)

A Clannad első évaddal nem értek egyet, nem valami minőségi.

Viszont a második évada tragikus és könnyfakasztó, mármint a

Clannad After Story! A 9. résztől szól a tragikus párkapcsolatról (annak mondom, aki még nem látta). Alapvetően önmagában is élvezhető évad, az első évadtól függetlenül. (Mindkét évada 22 részes.)

A Charlotte-al is egyetértek egyébként mint megható anime, hát még a

Kokoro connect... a folytatása is megható, ami 4 részes:

Michi random.

Amin még lehet sírni például, az egy robot nő. De komolyan. Én bőgtem a végefelé. Eszméletlen katartikus és szomorú:

Planetarian - Chiisana Hoshi no Yume

(ennek sajnos mostanában jelent meg egy semmitmondó special-ja. Meg van egy módosított változata is, ami majdnem olyan jó, mint a Chiisana...)

Gunslinger Girl: csak az 1. évadát ajánlom. A kb 2. vagy 3. rész például nagyon megrázó és megható egyszerre... (Valamelyik rész e kettő közül, rég láttam, nem tudom a sorszámát már.) Azon sírtam is... De az egész elgondolkodtató és megható. Csak 13 részes. Akció krimi és dráma egyszerre. Kiborg lányokat elmeprogramozzák terrorelhárítónak, eközben szerelmesek a kiképzpőtisztjükbe, és romantikus regényekről is beszélgetnek a kislányok egymással. Tehát van egy szép, hétköznapi oldaluk, valamint egy gyilkológép oldaluk ezeknek a 11 év körüli kislányoknak.

Továbbiak:

Boku dake ga inai machi

Arashi no yoru ni (Ebből a 2D-s változatot, tehát az animemozit ajánlom, megható! 107 perces). A Beastars animesorozatok elődje, 2005-ből!

AIR : Meade Jun remekműve, ő alkotta a szintén megható és zseniális

Angel Beats

animesorit is!

Az Air esetén is a sorozattal érdemes kezdeni, van több változata, pl animemozi, ami asszem összefoglaló, de már nem rémlik a mozija.

Hotarubi no mori e (animemozi, 2011, 45 perc)

Orange

Koe no katachi (2016, animemozi, 130 perces)

Kotonoha no niwa (SHINKAI MAKOTO remekműve, animemozi, 2013, 46 perces)

A maga nemében megható ez is, iyashikei műfajból:

Shoujo shuumatsu ryokou

Vagy pl könnyet hullajtottam Tomari-chan érzelmi tusájáért is, habár ez nem éppen tragikus, hanem szimplán szerelemi sokszög (leszbikus, shoujo-ai):

Kashimashi.

2022. szept. 21. 19:04
 8/9 A kérdező kommentje:
7, nem akarom elspoilerezni, de teljesen átmegy másba. Szerintem megéri, ha szereted az érzelmi hullámvasutat.
2022. szept. 22. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Banana Fish

No. 6

Your name

Death Parade

Terror in Resonance

Hotarui no Mori e

Your lie in april

I want to eat your pancreas

Erased

The Garden of Words

Weathering with you

2022. szept. 26. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!