Mi volt számodra az az anime, amin sokáig nem tudtad túltenni magad?
Több féle szempontból kérdezem. Nálam ez a banana fish volt. Utána hetekig nem tudtam animét nézni, meg igazából nagyon mást se csinálni, mert mindenben azt kerestem és hiányoltam. Azt az atmoszférát is, de a karaktereket, az érzéseket, összességében az egészet. Jó pár animén túl vagyok, de ehhez hasonló mestermű kevés van.
Szóval olyan animékre vagyok kíváncsi, amik akár egy zseniális történettel vagy alap koncepcióval rendelkeznek, akár olyan hatást gyakoroltak rátok, de valamiért mély nyomott hagytak bennetek. Indoklásnak örülnék.
Nana
A legtöbb animében ha bármilyen szörnyűség történik akkor még mindig ott van az agyam hátsó zugában a tudat, hogy fantázia világ, és csak fikciót látok. Ez segít túltenni magam a legnagyobb borzalmakon is.
De számomra a Nana annyira életszagú, annyira reális, és annyira odahozta testközelbe a történet összes érzelmét, hogy nagyon megütöttek a benne lévő dolgok. Ennyire még egyetlen animéből se jött át a félelem, a kétségbeesettség, vagy az elveszettség érzése.
Napokig a hatása alatt voltam, nyomott hangulatban, mintha kiüresedett volna a világ.
És én is úgy voltam utána mint te, hogy minden más animénél volt valami hiányérzetem, minden olyan gyengének tűnt utána.
Azóta se sikerült újra ilyen alkotást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!