Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi volt számodra az az anime,...

Mi volt számodra az az anime, amin sokáig nem tudtad túltenni magad?

Figyelt kérdés

Több féle szempontból kérdezem. Nálam ez a banana fish volt. Utána hetekig nem tudtam animét nézni, meg igazából nagyon mást se csinálni, mert mindenben azt kerestem és hiányoltam. Azt az atmoszférát is, de a karaktereket, az érzéseket, összességében az egészet. Jó pár animén túl vagyok, de ehhez hasonló mestermű kevés van.

Szóval olyan animékre vagyok kíváncsi, amik akár egy zseniális történettel vagy alap koncepcióval rendelkeznek, akár olyan hatást gyakoroltak rátok, de valamiért mély nyomott hagytak bennetek. Indoklásnak örülnék.

2022. aug. 2. 00:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Már többen említettétek itt az oldalon a Banana fish-t. Meg kellene nekem is néznem.
2022. aug. 2. 00:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több ilyen anime is volt pl: Another, Deadman Wonderland, Watamote, Death Note, Re:Zero, Chuunibyou demo Koi ga Shitai most hirtelen ezek jutnak eszembe elég nagy nyomot hagyott bennem mindegyik és nagyon imádtam mindegyiket.

Amikor vége van egy igazán jó animének tényleg az ember egy elég nagy ürességet érez.

Voltak még sorozatok amik bár nem animék hanem inkább rajfilmek pl: A TMNT 2012 nagyon nagyon jó volt és rossz hogy vége.

Meg a Star Vs The Forces Of Evil, Gravity Falls és az Adventure Time is elképesztően jó(Egyébként ezeknek is van egy kis animés beütése).

A felsoroltak mind nagyon jó alapkoncepcióra épülnek, nagyon jó a sztori és a karakterek is nagyon hozzá nőttek a szívemhez.

Nagyon rossz egy anime/sorozat végén ott hagyni a jól ismert és megszeretett világod és karaktereket.

2022. aug. 2. 01:01
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Túltenni túl tudtam magam az animéken, a nagy hatásúakon is, de, gondolom, ettől még ajánlhatok. :)

Angel Beats (2010) : 13 részes, hatalmas katarzissal a végén. Nagyon vegyes műfajú, és szinte minden részben az eszméletlen poénok, valamint a drámai visszaemlékezések váltakoznak. Zseniális animesori! Kb vígjáték akció lélektani dráma, egy túlvilági iskolában, ahol inkább harcolnak az "angyallal", mintsem a tanulásról szólna. Máskor meg zenekarok lépnek fel.

Erősen lélektani, zsepit előkészíteni! Könnyesre röhögtem magam a legtöbb részen, aztán a drámai vonatkozások minden résznél letörtek... És a vége... Csak nézem magam elé és pityeregtem. (Férfiként!) Nagyon megható a vége. Ott áll össze az egész...

Kokoro Connect (2012) 13 rész + Kokoro Connect Michi Random, 4 rész special : összefügg a 17 rész!

Nagy hatással volt rám. Nagykamasz baráti társaság (3 lány, 2 fiú) önismerete, érzelmi intelligenciája érése felgyorsul, paranormális jelenségek hatására, melyeket folyton spontán, véletlenszerű módon élnek meg, azonban egy Fuusenkazura nevű alak, aki a tanárjukat megszállta, irányítja a jelenségeket.

Psycho-Pass 1, 2., majd animemozija követi. Akció lélektani krimi, olykor greteszk, erős idegzetűeknek. Az első évadban a 7. résztől indul be igazán. Eddig kiváló, viszont a 3. évadban belekezdtem, az már nem tűnt ütősnek.

Satsuriku no tenshi: olyasmi, mint Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődése. Egy pap egy 10 éves, bűnös kislányt belehelyez egy virtuális börtönbe, ahol élethalál harc folyik. Eleinte a kaszás is meg akarja ülni, viszont a kislány kéri is, hogy ölje meg! Azonban... a kaszás, lévén tyúkeszű, azt a feltételt szabja, csak akkor végzi ki a lányt, ha ketten élve kijutnak a labirintusból. A kaszásnak is traumatikus a múltja. mindkettejüket folyamatos életveszély fenyegeti, elsőroban elmebetegektől.

Szintek között utazgatnak, amely rímel a tudatalatti szintjeire.

Igen sötét hangulatú, zseniális lélektani sorozat!

12+4 részes, mind összefügg.

Happy Sugar Life (2018) 12 részes, elképesztő anime, a leg elmebetegebb, ami animét valaha láttam... Viszont annál igényesebb, lélektani sorozat! Szinte minden szereplő súlyos elmebeteg, 1-2 kivétellel. A lélektani oldala főleg abban domborodik ki, hogy minden szerplő máshogyan fogalmazza meg, mi a szeretet. Persze torz módon. Yandere anime, enyhén véres, viszont csak erős idegzetűeknek, 18 éven felüli!

Gunslinger Girl (2003) : 13 részes az első évad, csak az első évadot ajánlom, de az elképesztő! Kiborg lányokról szól, akik két bevetés között leányregényeket olvasnak, és szerelmesek az őket elmeprogramozó "apuciba" (kiképző tisztbe). 18 éven felüli, lélektani akció animesorozat.

2022. aug. 2. 01:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Az Angel beats!-et láttam, és jó volt, mindenképpen megéri megnézni, de nálam nem ez az igazán kedvenc kategória. A satsuriku no tenshi egy fokkal kevésbé tetszett nála, de ettől függetlenül szintén egy jó anime.

Az ajánlásokat pedig köszönöm, a happy sugar life-fal régóta szemezek, lehet ezúttal el is kezdem. Nyugodtan írjon még, akinek van hasonló.

2022. aug. 2. 01:44
 5/14 DoraFarkas válasza:
100%

Fumetsu no anata e: rövid anime, de úgy játszik az érzelmekkel, hogy kb. az első 5 részben sírtam.

One Piece: hosszú, de nagyon jól kidolgozott háttér sztorija van minden karakternek és még a hajóknak is. A személyes kedvencem Corazon és Law története. A történetüket nem mesélem el, mert nehéz lenne spoiler nélkül, de Corazon miatt nevezte el Law a kalózbandáját szív kalózoknak(Corazon szivet jelent asszem olaszul).

Kinos Journey: nagyon szépen bemutat egy világot, mintha egy mi lenne ha kérdésre válaszolna. Pl. egyik részben egy olyan országba látogat, ahol szabad ölni.

Somali and the forest spirit: egy nagyon érdekes anime, ahol az emberek szinte kihaltak annak köszönhetően, hogy túl agresszívak voltak más, erősebb élőlényekkel szemben. És egy ilyen világban marad majdnem magára egy gyerek.

2022. aug. 3. 08:59
 6/14 anonim válasza:
100%

Darling in the franXX

Fél éve nemtudom magam túltenni azon hogy meghalt Zero Two...

2022. aug. 4. 13:31
 7/14 anonim ***** válasza:
Violet Evorgarden
2022. aug. 4. 14:24
 8/14 anonim válasza:
100%
Ja meg persze a Death Note vége miatt is. 6-os voltam.
2022. aug. 4. 15:40
 9/14 A kérdező kommentje:

5-ös, jelenleg one piece maratont tartok, 250 körül járok jelenleg, so far igazat adok neked.

A darling in the franxx vége nekem kicsit zavaros volt, de aht leszámítva tényleg jó.

A violet evergardennek is helye van itt, valóban. Nem vagyok ennek a műfajnak túlzottan a kedvelője, de ez egy nagyon jóra sikeredett mű.

A death note meg kb a közepéig, addig a bizonyos részig (spoiler elkerülése végett) egyszerűen zseniális. Utána is jó, de azért nem ugyanaz a szint.

2022. aug. 4. 17:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nana, Banana fish
2022. aug. 4. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!