Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Használnád a Death Noteot?

Használnád a Death Noteot?

Figyelt kérdés
Ha hozzád kerülne a Death Note akkor te használnád? Aki az igenre szavazott attól kérdezném,hogy kik ellen használná? Mondjuk volt barátnő ellen aki megcsalt? Főnök ellen?

2022. júl. 23. 21:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"Vicces lenne egy IRL Kira, adnám. Azokat öli meg akik bűnösek akkor biztonságban vagyok :D"

A válaszodra írnék egy idézetet, "valami filozófus" mondta. ;)

"Az vesse rám az első követ, aki büntelen közületek."

Ha már Death Note és ha már morális kérdések. (Nem, nem vagyok vallásos.)

2022. szept. 18. 17:42
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az vesse rám az első követ, aki büntelen közületek."

Az jogos hogy mindenki bűnös, de nem mindegy milyen szinten azért, nem?

2022. szept. 20. 20:26
 23/31 anonim ***** válasza:

Nyilván nem mindegy a bűnösség foka és fajtája, na de halálbüntetés... Avval nem értek egyet. Azért bűnös valaki, mert tudatlan (már ha valóban bűnös, erköcsltelen). A tudatlanpokat meg tanítani kell, nyilván valahol elzárva. Az elzárt körülmény meg nem kellene, hogy böntető jellegá legyen.

A büntetés mégsoha senkinek nem magyarázta el, mi az erkölcs.

Megjegyzem, a papok se...

Az erkölcsre rávezetni lehet gyerekeket és felnőtteket, közös vita és gondolkodás által.

De büntetéssel semmire se megyünk. Elzárni is csak azért kell a veszélyes embert, hogy addig se ártson másoknak. Na de a börtönkörülmények... Na az is egy büntetés, azaz káros és felesleges.

Gyerekeket se érdemes büntetni, ugyanis csak a büntetéstől való félelem okén fog valamit megcsinálni utána, vagy nem csinálni. Beszélgetni kell vele arról, amit tett. Nem feddően, hanem közösen megvitatva. Az előrevivő.

Sajnos nem azért cselekszik valaki másképp, mert végiggondolta, vagy belátta, amennyiben megbüntették. Ezért baromság büntetni bárkit is. Pszichológia.

2022. szept. 21. 18:18
 24/31 A kérdező kommentje:

#23 akkor azt mondod, hogy egy Anders Behring Breivik aki megölte 77 embert vele igazából csak beszélgetni kellene?

A fanatikus Iszlamista terroristákkal akik mondjuk anno a Bataclanban lövöldöztek velük is beszélgetni kellett volna

2022. szept. 21. 19:49
 25/31 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, elzárni, és pszichológusokat alkalmazva fejelszteni őket, és vitára bocsájtani kérdéseket. niylván pszichoterépia se árt, sokakat elmeprogramoztak, hinpózis hatására gyilkoltak stb. Pláne lehetnek ártatlanok is közöttük. De nyilván bűnös a zöme. Pszichoterápia, besézlgetések, tudatalatti traumájuk felhozatala stb.

De nem ártalmas intézménybe zárni, mint a pszichiátriák. Mivel a kényszergyógykezelés... Azt is bűnözésnek tartom.

Ezen kívül egyre több ártatlan embert zárnak börtönökbe. Pl a másfajta tudományos véleménye miatt is. vagy pl az USA tele van magánbörtönökkel, melyek a tözsdén is szerepelnek, ami emberellenes... Hiszen boldogot-boldogtalant megpróbálnka lecsukni, megveszik a bírókat stb... a tözsfdán meg jó pénzt nekik.

Ki a legnagyobb bűnözők, ha anem a tózsdézők, a vezető politikusok, meg a többi maffiózó, akik szabadlábon vannak?

Értem én, hogy az animében Light elsősorban őket akarta kinyírni, de egyfelől Light mindenkit megölt végül, aki akadályozta őt, ártatlanokat is sajnos. Másfelől a büntetéstől és a gyilkosságtól senki nem lesz erkölcsösebb, se értelmesebb.

A tanítástól és érdemi vitázástól, meg a pszichológiai (jóindulatú) terápiákrtól viszont komoly esély van rá, idővel.

2022. szept. 21. 19:55
 26/31 A kérdező kommentje:
Te valami nagyon Liberális lehetsz szerintem. Én szimplán agyon lőném aki embert ölt szándékosan. Nem kellenek a világra ilyen emberek. Értéktelenek. Mellesleg a társadalom is ezt várja
2022. szept. 21. 20:20
 27/31 anonim ***** válasza:
42%

Nem vagyok liberális, hanem az arany középutat keresem. Nem az a lényeg, más mit vár el, hanem az, hogy gondolkozz ÖNÁLLÓAN, FÜGGETLENÜL. Írtam a korlátokról és írtam arról, hogy emberszámba kell venni mindenkit. Hát még, hogy annyi sok emebrt ártatlanul ítálnek el, mert a BŰNÖZŐ bíroság, és poltika ártatlanul ítél el embertömegeket.

Ha már itt tartunk, bedőltél az agymosó médiának is, sajnos. Nincs és sose volt terrorizmus, azon formában, ahogy a tévé mondja. Pl az "álkájda" bizonyítottan eyg USAban bejkygezett szervezet, az USA elmeprogramoz elfogott arab származásúakat, és az USA saját népét is akár képes megtámadni, mint ezt a szept 11 példája is ékesen mutatja.

Hogy miért? Ősi stratgéia. Van egy réteg, aki mindenki más felettinek hiszi önmagát, és rejtőzik. folyton ürügyeket keres, pl arabokra fognak rá ezt-azt. Mikor kire mit. Majd ha megvan az ürügy, akkor elérik a céljukat.

Tipikusan ilyen volt pl a 2. világháborúban Roosevelt is. A japánok sose háborúztak a történelmők során, kivéve a 19.sz-től, amerikai nyomásra lettek KÉNYTELENEK impreialista, másokat kizsákmányoló hozzáállásra. Attól korábban legfeljebb 1-2 őrült shougun támadott meg másokat. Alapvetően békések a japánok.

Roosevelt pl provokéálta Hitler-tm, nem jött be neki. Utána provokálta a japánokat, jól megijesztve őket, ami nem volt alaptalan, hiszen az atombomba szele ott volt már.

A japánokat addig provokálta, míg ijedtükben megtámadták Pearl Harbour-t. Ez jó ürügy volt Roosevelt-nek, hogy beszálhasson a háborúba, gyarmatszerzés okán. Így volt ürügyük ledobni az atombombákat Japánban, majd uralni Japánt, és a mai napig befoylásolják. Ahogy aztán Koreát is például, mármint annak a déli részét sikerült az USAnak.

Ne az agymosott iskolai oktatást (pl történetelm oktatás) vedd alapul, hanem kutakodj, és vizsgálódj.

A birkákra jellemző azt, hogy "mer' a többség is azt csinálja, azt várja el".

Így lehet manipulálni az embereket, sajnos. Szokásba hoznak valamit, pl a börtönböntetést, kivégzést, stb, a többség meg előbb-utóbb mindent elfogad, ezt is. Kritika nélkül, önálló gondolkodás nélkül, mint te. Ez elszomorító...

2022. szept. 21. 20:48
 28/31 anonim ***** válasza:
67%
#27 Lemaradt az alufólia sisak ⛑.
2022. szept. 21. 21:24
 29/31 anonim ***** válasza:

Előző, lemaradt neked a borravaló, meg az érvelésed. A borítákot el ne feledd átvenni az illetékestől, jó munkát végeztél! Látszólag. De azért a szemináriumon figyelj majd oda, kérlek, jobban! Mármint a téglaképzőn. Tudod, kőművesek, a "nem létező szabados" kőművesek... :)

!!

A buta ember nem tud érvelni, miközben veszi a bátorságot véleményt (sokszor negatívat) írni.

Én érveltem, sőt, bizonyítéákokra is utaltam.

Aki meg értelmes ember, az olvas a sorok között, és nem azon ragad le, amiben a kérdező, hogy ki is az "alkájda", meg ki nem, és hogy miért. Mert erre csak a kérdező kedvéért tértem ki, bár erre is van bizonyíték.

Maga a CIA egyáltalán nem tagadja az MK Ultra, elmeprogramozó projectüket, mert az már lejárt lemez, 50-es években zajlott.

Kedves kötözködő, azt mivel magyarázod például, hogy Lennon gyilkosa nyugisan meghúzta a ravaszt, majd leült nyugodtan a fenekére, és megvárta, míg elfogják a rendőrök? :)

Na, most legyél okoska... :)

Százval gyilkoltak már így. Aztán persze ezeket az elmeprogramozottakat sorar eltűntetik... Más részükről azt hazudják, hogy élnek a mai napig a börtönben.

Csak egy anomália a sok közül. EZENYI análomália nem lehet véletlen.

De nem ez a lényeg, hanem a vitakészség. És az önálló gondolkodás. Ami neked nincs, kedves kötözködő.

2022. szept. 21. 21:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Kedves 29-s. Van igazság abban amit mondasz de azért kétlem hogy nem lenne terrorizmus. na de a témánál maradva! Aki emberi életet vett el, megérdemli hogy az övét is elvegyék szerintem. Pszichopaták, Szociopaták és Skizofrének, Disszociatív személyiségzavarral küzdőkből mind vannak a normálisabb réteg, akik nem veszélyesek emberre, és akik veszélyesek rájuk. Akik emberekre veszélyesek azokat nem tudod már kezelni. Többek közt mert náluk a gyilkos szándék mint egy ösztön, van jelen.
2022. szept. 22. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!