Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mitől olyan nagy szám ez a...

Mitől olyan nagy szám ez a Naruto?

Figyelt kérdés

Újraolvastam a Naruto manga első kötetét. Most valamivel jobb a benyomásom róla, mint elsőnek, de úgy döntöttem, nem érdekel annyira a történet, hogy tovább folytassam az olvasást. Rendkívül idegesítő karakter ez a Naruto, nincs kedvem őt olvasni, nézni meg egyáltalán nem akarom, főleg 750 részen keresztül.

Szaszuke és Szakura viszont jobb karakterek, ha Naruto nem lenne benne a kötetben, akkor ők ketten egy (számomra) közepes anime színvonalát tudnák hozni, kb. olyat, mint a Pokemon.

Mit szeretnek annyira ebben a történetben?

2022. júl. 19. 09:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Mondjuk visszagondolva, egy dolog tetszett Naruto-ban: hogy mer nagyot álmodni, és van egy nagy célja.

2022. júl. 19. 21:49
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként azt tudni kell, hogy Naruto azért balf*sz, mert Kurama visszafogja és belepofátlankodik a chakra kontrolljába. :D Ezért szerencsétlen annyira, szegény.

Egyébként magát Narutót én is csak felnőtt korában bírom. Előtte túl naiv nekem.

De, ha magára az animére/mangára gondolsz, engem egyedül a küzdelem és harc része érdekel, minden más egyáltalán nem. Nagyon tetszik a koncepció, hogy különböző elemeket használva küzdenek. És nagyon összetett és érdekes tud lenni a küzdelem. Persze a vége felé nagyon elmegy isten szintre, nekem kicsit sok az már. Viszont sok harc szarul van megírva, sajnos. Rendkívül sok a plot armor, azaz a jó nyilván nem halhat meg, mert ő a jó, hiába is a "gonosz" egyértelmű erőfölényben van. Ezek nagyon-nagyon elrontják a dolgokat. És akkor ott van még pár plot halál, amik totál értelmetlenek, de meg kellett halnia az adott karakternek, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy akarja Kishimoto, különben az adott karakter brutálisan másképp rendezte volna a dolgokat.

Én mindig is azt mondtam, hogy ez egy sokkal jobb manga/anime lenne, ha nem lenne főszereplő. Egyszerűen annyi lenne a címe, hogy "ninja world" vagy nem tudom. De a lényeg, hogy nincs főszereplő, mert úgy nem csak Konoha meg Naruto lenne a fő szempont, hanem a többi falut is megismernénk, a többi karaktert is. Rendkívül érdekes világa van egyébként, de hiába, nem látunk semmit, csak Konohát és Narutót. :| Olyan se kéne legyen, hogy "jó" és "rossz", abból a szempontból, hogy harcban melyik győzhet. Ha a jók rosszul ítélik meg a helyzetük és harcba szállnak a sokkal erősebb gonosszal, akkor ded. Haljanak meg, ne mentse meg őket plot armor. Bosszantó nagyon.

De ettől függetlenül amúgy sokan szeretik, mert ezzel nagyon egyedül vagyok, hogy a küzdelem érdekel elsősorban és rühellem a plot armort mindenhol, így itt se fogom tudni elviselni. :D

2022. júl. 20. 06:39
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
A Naruto anime/manga nekem se tetszik vegig se neztem ugy kinlodtam vele de a Shippuden az sokkal jobb:) Naruto jelleme nagyon megvaltozik es hatarozottan kedvelhetobb lett. A sima Narutoban engem is elegge idegesitett (hozzateszem nem csak o) de a Shippudenben az egyik kedvenc karakterem
2022. júl. 20. 16:09
 14/16 anonim ***** válasza:
25%
1 rész után dobtam, lehet lepontozni. Attól még lehet jó, talán egyszer újra megpróbálom, de annyira irritált ez a Naruto kölyök viselkedésre, hogy kedvem se volt folytatni.
2022. júl. 20. 19:15
 15/16 anonim válasza:
83%

Őszintén, szerintem elhibázták, amikor Narutot tették meg főhősnek, és az ő nevével fut az anime. Legalábbis engem sosem az érdekelt, hogy ő mit áradozik folyamatosan a Hokageségről, mert az egész egyszerűen irritáló. Írhatnám, hogy jobb lesz a Shippuban, de nem lesz jobb.

A többi karakter ezerszer jobban megfogott, de tény, hogy ezeket nem az első és nem is a második kötetben ismerjük meg igazán. A chunnin vizsgáig ha kihúzod, akkor onnan már felpörögnek az események és élvezhető lesz, ahogy látod a különböző embereket, életutakat találkozni, mint egy filozófiai vitapartin, amin végre lehet gondolkodni, hogy kinek is van igaza is miért. Én a Narutoban ezt szerettem, hogy megtanít belelátni a másik ember érzéseibe és megérteni, ki mit miért tesz, és miért gondolkodik úgy, ahogy. És ahogy megy előre a sztori úgy jönnek elő az egyre nagyobb és fontosabb kérdések, és az arra adott különféle válaszlehetőségek.

Idővel mindenki megtalálja azt a karaktert, akivel a legjobban azonosulni tud, és ezért mindenkinek lesz benne tanulság, én ebben látom a nagy siker titkát.

2022. júl. 24. 20:56
 16/16 everlight ***** válasza:
27%
Nézd végig fillerek nélkül az animét és rájössz.
2022. júl. 27. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!