A "Happy Sugar Life" durvább, mint az Elfen Lied?
Én nem pontoztam le senkit egyébként, viszont valóban nézőpont kérdése, hogy melyik a durvább. Mindkettő súlyos, az biztos, számomra a Happy S L a durvább, de én tudomásul veszem, ha valakinek az Elfen a nehezebben emészthető.
! SPOILER !
"főszereplő srác smarol a nyu-val miközben tudataban van annak, hogy kiírotta a családját"
Szakadok, vazze. :)))))
Az Elfen-ben is van pár abszurd őrület, tényleg nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek...
Ez annyira nem normális, hogy fáj a röhögés is tőle. :-DDDD
Hogy lehet ilyen baromságokat kitalálni, de tényleg. :D Teljesen igazad van, smárol Nyu-val, miközben kiírtotta a családját, alig bírok gépelni, szakadok. :D
Elnézést, ha valakit zavar, de az Elfen számomra olyan abszurd, hogy nem tudtam mindig komolyan venni. Nyűűűű! :P :) Nu-ű? 8-P
Két éves gyerek szintjén levő kamaszlányba zárt test maga alá pisil, majd ki akarja írtani az emberiséget... (Ehhez képes a Death Note-ban például visszafogott kontraszt, hogy L és Near kissé infantilis, de bűnözők sorát derítette már fel.)
Egyébként ennek van némi valóságalapja... nézzünk körbe, kik irányítják a világot (a politikusok mint bábok felett, pl Rotschildok, Rockefellerek stb) és teszik tönkre az emberiséget: pszichopata elmebetegek, akik (leszámítva a stratégiai érzéküket) olyanok, mint egy dacos, toporzékoló, maga alá pisilő két éves gyerek, de szerintem egy átlag 2 éves értelmesebb és érzőbb náluk.
A Happy S L a zavarodott elméjű pszichopátiát állítja középpontba, az Elfen inkább az abszurd vérengzést, bár van átfedés a kettő között.
Ha ez élőszereplős volna, akkor k-va dühös lennék, de evvel a bárgyún animált Nyu-val, aki átváltozik Lucy-vá, majd a végén smárolnak, hát öregem... Valaki nagyon pihent agyú volt a stáb soraiban, amikor beleszőtték a story-ba! :D
Szinte látom magam előtt: "gyere édes, puszi, puszi! Ja, miért? Há' mer neked köszönhetem, hogy árva lettem, édes!" Mazochism klasszik...
SPOILER ! (És részben off, viszont az Elfen-ről jut eszembe, ha már ezekről beszélgetünk.)
Még valami: nem tudom, hallottatok-e arról, hogy fent a nagyokosok elmeprogramozni tudnak embereket, pl már az 50-es években létezett az MK-Ultra lemeprogamozó project.
A Lucy-Nyu átkattanás is ezt szemlélteti, tehát még ennek is lehet valóságalapja. De az animék és hollywood-i filmek közül több is szemlélteti ezt.
Pl John Lenon gyilkosa, miután meghúzta párszor a ravaszt, simán leült és megvárta, míg elfogják a rendőrök. Semmi ellenállást nem tanusított.
Pár napja a néha japán kormányfőt, Abe Shinzo-t agyonlövő gyilkos is detto... Semmi ellenálást nem tanusított,és azonnal vallomást tett. De ez csak az egyik lehetséges verzió szerintem, hogy elmeprogramozott volt a feltételezett gyilkos.
(Tiszteletem, és tényleg nem akarok kegyeletsértő lenni, azonban számomra az ilyen estek annyiból is gyanúsak, hogy pár éve szinte már-már köztudott: identitást lehet vásárolni Japánban, de a jelek szerint bárhol a világon. Eljátsszák sokan a halálukat, hamis papírok, arcplasztikai sebészet, oszt' kész az új identitás. Sok sztár és politikus vagy a nyűgös nyilvánosság elől, vagy addósság elől így el tud menekülni és olcsóbban megússza; vagy ha üldözik őt, veszélyben van stb. És a tv bemondja, hogy meghalt, ő meg vígan él egy másik személyivel valahol, arcplasztikázva.)
Másik lehetséges verzió, ami szintén furcsa:
AD 1: elhiszi bárki is, hogy egy kampányoló politikuson, aki ráadásul évekig volt japán miniszterelnök, nincs golyóvédő mellény, csak biztonsági őrei?! És csak úgy hátbalövik és meghal?!
AD 2: hogy engedhetik meg, hogy a személyzetén kívül 3 méterre a háta mögött álljanak?? Mert vallomást tett és ott volt a kezében a puska, annak, aki a lövés előtti percekben Shinzo háta mögött ácsorgott már... (Vállán átvetve egy hátitáskával, amiben a puska volt.)
Én láttam olyan videót is (belépéshez kötött), melyen Shinzo az első dördülésnél lazán hátra néz, míg az őrök megijednek, de Shinzo úgy viselkedik, mintha mi se történt volna. Majd összeesik a második puskadördülésnél, de valami hiteltelen módon. De tényleg nem kizárt, h meghalt, viszont mi van, ha nem...?
Nekem gyanús, hogy rossz színész válna belőle -egy ovis ügyesebben játsza el az összeesést, amikor pisztolyost játszanak-, de oké, nem kizárt, hogy szerencsétlen tényleg meghalt, RIP...
Viszont én már annyi hazugságot láttam magam körül, hogy semmit se veszek készpénznek, azt se, hogy meghalt, akiről mondják, legalábbis a gazdagok, tehetősek közül, akik között lehetnek adósok is, és amíg van pénzük hamis igazolványra és arcplasztikára ugye, megteszik, amit lehet...
Megnéztem a Happy Sugar Life-ot. Szerencsére a kérdés feltevése után közvetlenül nem olvastam el minden kommentet, ezért így utólag sikerült elkerülnöm a spoilereket.
Az igaz, hogy beteg anime, de korántsem olyan durva, amilyennek itt az oldalon beállították. Noha annyira megijesztettek a kommentelők, hogy csak nehezen vettem rá magam az első rész megnézésére. Közben meg sehol semmi. LOL.
Szerintem az Elfen Lied durvább.
Egy reakció:
"De a Happy Sugar főszereplő csaj is, meg sok más szereplő: minden határon túlmegy, és szinte semmi nincs, ami józan ésszal értelmezhető a tetteikben! Ellentétben az Elfen Lied Lucy-ja még valahogy megérthető: bossuzút, és levezeti a feszküt mindenkin."
Alapvetően nincs különbség Satou és Lucy között. Mind a két karakter ugyanolyan jellem, biztosan jó szövetségesek lettek volna, ha a két anime egy Univerzumban játszódik, még külsőre is hasonlítanak. Mindketten ártatlannak tűnnek, de képesek hidegvérrel bárkit megölni. Ugyanakkor mindketten képesek kötődni valakihez/valakikhez, akikkel kivételt tesznek.
Hatalmas eltérés van Satou, és Lucy között, de méginkább a két anime között. Példának okáért, Satou egy kimért pszichopata. Lucy meg odavág direkt módon, és kész. A Happy S. tele van pszichés betegekkel, az Elfen Lied-ről ez nem mondható el, csupán Lucy-ról, meg részben 1-2 tagról.
Egyébként meg a Happy Sugar-nak mélyebb mondanivalója van, kifinomultabban üt, mint az Elfen. Akinek ez nem tűnik fel, az felszínesen nézte a Happy Sugart, vagy felszínes a látásmódja, nem látja a mélységeit.
Aki csak a felszínt látja, azt éli meg, hogy jó parasztosan odavág egyet a szereplő, fröcsög a vér, LÁTVÁNYOS, HATÁSVADÁSZ. És ezért a felszínesebb embereknek az Elfen durvábbnak hat, mert EZ A LÁTSZAT.
Csakhogy a látszat csal!
Aki nem érzékeli a Happy súlyosságát, azt a pszichopaták esélyesebben verik át. Kb olyan az eltérés a két anime mközött, mint pl egy direkten ölő sorozatgyilkos, valamint a módszeresen, mosolyogva, hazudva ígérgető, tevékenykedő, néptömegek halálát okozó vezető politikusok (tisztelet a kivételnek).
Lucy egyszer sem hazudott! Neki rendre átkattan a tudata, disszociatív személyiségzavara van! Azt se tudja, mit csinál az egyik, vagy a másik tusdatában, mindig csak az aktuálisat érzékeli.
Ehhez képes a Happy S-ban Satou kimért, számító, tudatos, HAZUG tömeggyilkos! Az életét hazugságban éli, mások mamnipulálására, és még a saját legjobb barátnőjét is meggyilkolta, ha úgy jkött ki a lépés! Aki, Satou ráadásul gyerekmolesztáló is.
(Nem csak pszichológiai szempontból súlyos eset, hanem a számos EU és amerikai ország törvénykezése is a tudatos gyilkosságot értelemszerűen jobban elítéli, egyébként.)
Lucy mégis mikor ölte meg a barátait?? Vagy azokat, akikkel elhitette, hogy gyengéd szálak fűzik hozzá?
(Az Elfen-ben) egyszer se!
Evvel szemben Satou-nak semmi se számít, a legjobb barátnőjét is kinyírta, tudatosan!
Továbbá:
mit nem lehet azon megérteni, hogy a Happy S anime
TELE VAN(!)
elmebetegekkel,
míg az Elfen-ben meg szinte csak Lucy pszichés beteg és gyilkos...? (Rajta kívül ott csak 1-2 szokványosabb, kevésbé durva eset van, pl a folyton káromkodó, bosszúszomjas katona.) Lucy még csak nem is pszichopata, csak egy megkínzott bosszúálló. Nyilván az se normális eset, de nem valamiféle kimért elmebeteg, mint pl Satou.
Akkor nézd meg mégegyszer figyelmesebben. Sokkalta mélyebb a sztorija és az ok-okozati cselekmény, hogy mi miért alakult úgy ahogy. Ez a happy sugarben nincsen kifejtve, csak annyi tudunk, hogy az anyja (vagy már nem is tudom ki volt az Satounak) nem normális, és így nőtt fel.
Mint már említettem, az elfenben ezek a szarvval született gyerekek eleve halálra voltak ítélve, kísérleti alanynak, de ugyanaz. A happy sugarbe nem kell mélyen belelátni, mert az az ami. Megmutatja magát rendesen. Az elfennél rendes háttérsztori van, egyáltalán nem a vérengzésről szól. Az alappillére a bosszú és a megbocsátás egyaránt. Ezért nehéz ezt az animét befogadni, és ezért nem értik sokan, mert csak az öldöklést látják bele. FELSZíNESEN nézik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!