Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Depresszív animék?

Depresszív animék?

Figyelt kérdés
Melyik a legeslegdepresszívebb anime amit ismersz? Nem izgat a stílusa, hosszúsága se, csak ne legyen homoszexuális tartalmak melegágya. Minél szomorúbb és depressziósabb, sötétebb annál inkább érdekelne!

2022. jún. 2. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, bár a Re-zero-t nem én írtam, de ha reagálhatok: ha valóban nagyon sötét hangulatra és depis feelingre vágysz, akkor:

Satsuriku no tenshi. (16 része van, csak a 13-16 részeket utólag toldották hozzá. Ha valahol csak 12 részt találnál, akkor keresd a "special" részeket, ami 4 résznyi folytatása a 12 résznek.) Enyhén véres a Satsuriku, enyhén szadista olykor-olykor, ez inkább oylan, mint Dosztojevszkíj: Bűn és bűnhődése, erősen lélektani és borzasztó nyomasztó.

Ha ezen felül kifejezetten szadista, elmebeteg animére vágynál, amely szintén intenzíven lélektani, akkor (de csak felnőtteknek!) :

Happy sugar life.

2022. jún. 5. 17:31
 12/18 A kérdező kommentje:
Igazából a legbrutálisabb, legvéresebb, szadista, minden szó szoros értelmében beteg, és depresszív animére, ahol akár a főhőst kínozzák annyira hogymár a nézőnek fájdalmas (testi-lelki akár), vagy a főhős teszi ezt másokkal.
2022. jún. 5. 18:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A Re:Zero-nak lesznek ilyen részei majd meglátod, persze már az elején is vannak durva dolgok, de idő kell, mire a főszereplő besokall az átélt dolgoktól. Kb a 13-14. résznél történik vele az első nagyobb trauma, ami az addigi legnagyobb mélypontra rántja majd lelkileg.

Ha viszont realista, való világban játszódó, hihető történetű depressziós animére vágysz, akkor én is ajánlom az NHK-t, amit fentebb már ajánlott valaki. Ez egy magába zárkózott erősen szociális fóbiás hikikomori férfit helyez a középpontba, egy elég komoly mondanivalóval rendelkező seinen dráma történet sok komikus szituációval is átitatva.

Főhős szenvedést (ami mentálisan is hitelesen megviseli őt) egyébként nem láttam eddig a Re:Zero-nál durvábbat, de ha valaki tud leírhatja, mert engem is érdekel.

2022. jún. 5. 19:33
 14/18 A kérdező kommentje:
Re:Zero, 10. rész, hamarosan akkor jön a trauma, anime mint tetszik ugyanis az isekai, fantasy-szerelmes animéket szeretem, de ez elvileg még depresszív is szóval, alig várom a végét! :D
2022. jún. 5. 20:25
 15/18 anonim ***** válasza:

"Főhős szenvedést (ami mentálisan is hitelesen megviseli őt) egyébként nem láttam eddig a Re:Zero-nál durvábbat, de ha valaki tud leírhatja, mert engem is érdekel."

Már többször is megemlítésre került két animesorozat:

legutóbb június 5-én, 17:31-kor. :)

Ha gondoljátiok, nézzétek meg. Mindkettő rövidebb sorozat.

De tudnék még ajánlani viszonylag depressziós animét, ha nem is ennyire betegeset, mint a Happy Sugar Life. Kérdés, hogy a kérdezőt érdekli-e esetleg további példa.

2022. jún. 5. 20:43
 16/18 A kérdező kommentje:

Engem érdekel, és köszönöm az eddigieket nektek<3

Jöhet még bőven

2022. jún. 5. 22:01
 17/18 anonim ***** válasza:

NHK ni youkoso!

Shigatsu wa kimi no uso

Akame ga kill

Angel beats

Plastic memories

Guilty crown

Goblin slayer

2022. jún. 6. 01:08
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
Nana
2022. jún. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!