Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok ilyen animéket ajánlani?

Tudnátok ilyen animéket ajánlani?

Figyelt kérdés

Valami kis aranyos jóbb kedvre deritő slice of life animéket keresek. Vagy ha véletlen van ilyen még akkor egy aranyos romantikus animét is elfogadnék ha ajánlanátok.. Sokat láttam így nem hinném hogy van e még olyan amit nem láttam(romantikus)

Kis ismertetőt mellé légyszi

2022. máj. 3. 20:54
 1/3 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
Szerintem tetszhet a Komi Can't Communicate. Ahhoz képest ,hogy mennyien szeretik ritkán látom ajánlani, viszont nekem ez ugrott be elsőre.
2022. máj. 3. 21:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Dears, sulis komédia, széplányokkal (bishoujo), ecchi, nem igazán romantikus. Mitsuka-sensei-t látva beszarok a röhögéstől, állati. :D A szinkronja is!

Non non biyori: csak az első részét látatm eddig, aranyos, állítólag semmi törtnete nincs, hanem aranyos, moe, lazulós, iskolai, falusi élettel.

Kobayashi-san chi no maid dragon: fantasy vígjáték.

Ijiranaide. Nagatoro-san!

(Ez kicsit gonoszkodós eleinte, aztán picit romantikusabbá válik.)

onegai twins: nagyon régen láttam, nem tudok isemrtetőt írni, úgy rémlik, könnyed slice of life, a srác asszem programozó és abból tartja fenn magát, apránként lányok jelentkeznek nála, mondván, ők a hugicái. Kvázi "hárem" alakul ki körülötte. Ha nem tévesztettem össze másik animével.

Sakurasou no pet na kanojo: félig sulis, de inkább nem szokványos életviteű diákok koleszáról szól. Van egy aspergeres (enyhe autista) festőlány, egy macskamániás fiú, aki egy csomó cicát tart a koleszban. Meg akarják menteni a koleszt, amit az igazgatóság be akar záratni. Alapvetően vígjáték.

Kuragehime: sokban hasonlít az előzőre, csak nem kolesz, hanem bolondos otakuk albijáról szól, amit le akar bontatni a városvezetőség, de ez is elsősorban vígjáték, enyhe romantikával.

2022. máj. 10. 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Violet Evergarden

https://www.youtube.com/watch?v=LFVKmVTAHpk&ab_channel=TheLo..

Egy olyan világban járunk, ami a mi világunkhoz nagyon hasonlít. Véget ért egy 4 éves háború, így feltételezhetően időben 1918-ban (illetve 1919-ben, mert van benne az elején egy kis ugrás) járunk. Violet, a főszereplő egy katonalány, aki elvesztette mindkét karját a háborúban, de ezeket pótolták mechanikus protézisekkel. A lány árva, nincsen családja, valahogy a sereghez került még kisgyerekként és egy brutális gyilkológépnek képezték ki, kiirtottak minden empátiát belőle: nem ismer kegyelmet, semmilyen irgalmat, a parancsokat várja amiket végrehajt. Emberi érzelmeket nem ismeri fel és képtelen kifejezni is ezeket. Ezért a hadseregben mindenki csak "fegyverként" hivatkozik rá, tárgynak tekintik. Kivéve Gilbert őrnagy, aki magához veszi, és a még mindig gyerekkatonát nevelni kezdi: megtanítja írni-olvasni, a harctéri lehetőségekhez mérten igyekszik megvédeni, sőt, ő adja neki a nevét is. Egy, a háború végét jelentő csatában viszont mindketten súlyosan megsebesülnek, majd Gilbert őrnagy mond valamit Violetnek...

Ezután egy bombatalálat éri a helyet ahol meghúzták magukat, majd Violet a kórházban tér magához. Felettes tisztje pedig soha nem került elő, csak a dögcédulája, halottnak nyilvánítják. A kórházban az őrnagy régi barátja meglátogatja Violetet, akit magához vesz és munkát ajánl a Postahivatalában először mint kézbesítő, viszont Violet emlékíró szeretne lenni. Az emlékírók olyan személyek, akik mások helyett írnak leveleket, pontosan felmérik az ügyfeleik érzelmeit és ezt papírra vetik az írógépükkel. Hatalmas az igény rájuk, mert a világban nagy az írástudatlanok aránya, de sokan veszik igénybe a szolgálataikat azok is, akik tudnak írni-olvasni, egyszerű átlagemberek, nemesek, királyi személyek, és egyfajta gépírónők ilyenkor, akik ugyanígy segítenek papírra vetni az érzelmeiket. Persze mindenki csodálkozik ezen, hiszen Violet nem alkalmas erre a munkára, így mikor megkérdezik, hogy miért akar emlékíró lenni, csak annyit mond, tudni akarja, mit jelent az a szó, amit az őrnagy mondott neki, ez pedig az, hogy "szeretlek"...

Egészen másképp fog jobb kedvre deríteni, abból az irányból, ahonnan nem gondolnád. Ez egy gyönyörű, keserédes anime, nálam volt, hogy nem tudtam elolvasni rendesen a feliratot, mert na, valami belement a szemembe és könnyezni kezdtem. Ezen az se segített, hogy hirtelen gombóc is nőtt a torkomban és azzal is küzdeni kellett. Pedig férfi vagyok. Epizódról epizódra ismeri meg Violet a saját érzelmeit mások érzésein keresztül, így nagyon jó a karakterfejlődése. Mivel szinte minden részben új megbízásokat kap, így új karaktereket, új élethelyzeteket, érzelmeket ismer meg emiatt a fix mellékkarakterek bántóan háttérbe szorulnak, ők annyira nincsenek kifejtve - de a Violet érzelmei végig fókuszban maradnak. Annyira különleges hangulata van, egyrészt nagyon melankolikus, de emellett nagyon felemelő is. A látványvilág valami egészen elképesztő, zene is gyönyörűen kiegészíti látottakat. 13 részes, készült egy speciális rész, ami kicsit hosszabb, egyfajta OVA, illetve 2 film is. Az egyik egy 90 perces és egy mellékszálat kapunk, ami a fő történetszálhoz nem kötődik, gyakorlatilag egy hosszabb OVA. A második film pedig 140 perces és gyakorlatilag az első évad folytatása. Elvileg jön valamikor a második évad.

Netflix-es, így ott megtalálható felirattal az összes része.

2022. máj. 18. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!