Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Top 10 anime szerintetek?

Top 10 anime szerintetek?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el egy kettőt és érdekelne miket ajánlotok.

2022. ápr. 21. 19:18
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Szia! Ez nem lett top 10, de itt vannak az én kedvenceim.

8. Your Lie in April - Tudom, hogy ez az anime sokakra nem tette meg a hatását, és igen, aláírom, a lista legegyszerűbb darabja, de engem megvett ez a mű. Gyönyörű romantikus dráma, a zene köré felépíve. Tényleg a gyönyörű a legjobb szó rá.

7. Fullmetal Alchemist - Két anime is van ezzel a címmel, kvázi egymás remake-jei (pontosabban ugyanaz a manga alapján íródtak, de ilyen-olyan okokból kifolyólag, amiket nem részleteznék, mert nem akarok ide kisregényt írni, alapkoncepciót és karaktereket leszámítva alig van hasonlóság a két mű között). Fantasy, kaland, karakterdráma, ha szereted a fantasy-kat ez kötelező darab. A 2003-as verzió lassabb, drámaibb, kismértebb, sokkal inkább a karakterekre, mint a történetre fókuszál, a vége felé már zseniális, de pont a lezárás kissé langyoska lett.

A 2009-es Brotherhood változat pedig akciódúsabb, történetközpontú sorozat, zseniális véggel, ellenben hozzám mégis a 2003-as verzió áll közelebb.

6. Angel Beats! - Egy anime, amiről nem tudom eldönteni, hogy mi. Vígjátéknak túlságos mellbeverő és tragikus, drámának túlságosan sok humort használ. Akcióból nincs elég, hogy akciónak nevezzem, de azért ott van a levegőben, és a fantasy-ra is ugyanez vonatkozik. De akárhogy is, engem megvett kilóra. Egy történet a túlvilágról, ahova olyan emberek kerülnek, akik az életükben nem dolgozták fel a traumáikat, vagy nem érték el a céljaikat. Hangulatában az utolsó részéig könnyed alkotás, abszolúte inkább szimbolikus jelentése van. Ha nézed, lathatsz egy bitang jó akció-romantikus-vígjátékot is, de akár láthatsz egy tragédiával teletűzdelt drámát. A sorozat éled rakja a választást, hogy melyiket akarod nézni. Én imádom.

5. Code Geass - Ez a teljes lista legnehezebben megemészthető alkotása. Science fiction háborús politikai dráma, egy antihőssel a középpontban, aki nem mellesleg egy stratégiai zseni. Egy nagyon nehéz alkotás, amit akkor sem lehet darálni, ha tetszik, ugyanis letelepszik az ember lelkére. Elég csak belehallgatni a zenéjébe ( [link] Szerintem nagyon-nagyon közel áll a tökéleteshez. Nehéz nézni, de ha kedveled az ilyesmit, nem bánod meg.

4. Bunny Girl Senpai - Ezt az animét imádom, mert könnyed, de szól is valamiről, a két főhőse pedig aranyat ér. Romantikus anime, nagyon-nagyon jó történettel, érdekes karakterekkel, amibe bele tudok kötni millió helyen, de nem érdekel, engem megfogott a stílusa. Ha szereted a természetfelettit, a romantikát, a tényleg-humoros humort, és azt, ha a műben nem kerülheti egymást a két fél ítéletnapig, akkor ezt ajánlom. Egyébként én ezt ajánlom elsőnek a listáról, ugyanis rövid és remek anime, garantálom, hogy be fog rántani. Szóval szerintem ugorj bele egy fejest. :D

3. Steins Gate - Ó, hogy én hány órát tudnék erről az alkotásról beszélni. Egyértelműen a legjobb időutazós sztori, amit valaha láttam. Ha szeretnéd az időutazást egy új, eddig nem látott szemszögből is látni, nagyon remek karakterekkel, egy zseniálisan felépített karakterdráma-thriller keverékében, és mindeközben zseniálisan megírt karakterkémiákkal és interakciókkal, ez közelező darab.

2. Clannad - Ezzel leszek a legmegosztóbb, mert ez tipic vagy imádod, vagy gyűlölöd-anime. Az első évad egy iskolai romantikus vígjáték, nagyon egyedi hangvétellel, nagyon beteg és fárasztó humorral és egy nagyon abszurd hangvétellel. Ezt is kedvelem, de a második évada miatt imádom annyira, ami egy mély dráma, rengeteg dologról szól és nagyon jól kibontja. A 2.évad 18.része a kedvenc anime epizódom, amit valaha láttam. Nem merem bizonyos okból az első helyre tenni, de ez is bőven megérdemelné.

Ha szereted a romantikus alkotásokat, a mély mondanivalóval, érzelmi hullámvasúttal, nagyon egyedi történetvezetéssel, kézzel tapintható hangulattal, és nagyon fárasztó humorral, akkor ajánlom. 44 rész, különösen a második évadát imádom.

1. Erased - 12 rész, krimi némi misztikummal, időutazással. Megérdemelten első hely, nagyon-nagyon régóta az. Egyszerűen a zenéje, a hangulata, a karakterei, a története... Szerintem zseniális alkotás. Ha kedveled az ilyesmit, mindenképpen nézd meg.

2022. ápr. 21. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

10. Isekai shokudou

9. Saiukoku monogatari

8. Victorian romance Emma

7. Tate no Yuusha

6. Death note

5. Nana

4. How not to summon a demon lord

3. Naruto

2. Violet Evergarden

1. Attack on titan

Számomra ez a top 10, mindegyiket csak ajánlani tudom

2022. ápr. 21. 21:23
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Részemről a top 10 az általam eddig látottak közül:

1. Attack on Titan (ezzel az "évadzáróval" megvett kilóra)

2. Death Note

3. Berserk (a '97-es, de akit elriaszt a régebbi stílusú grafika, annak az első élmények közé nem ajánlom)

4. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

5. Psycho-Pass

6. Steins; Gate

7. Black Lagoon

8. Shiki

9. FLCL (ez nagyon beteg, de a szónak a művészien abszurd értelmében, nem gore vagy ilyesmi)

10. Kokoro Connect

A The Promised Neverland első, mangahű évada elég jó, a nem kánon folytatásában csalódtam, ahogyan sokan mások is, ezért nem írtam bele a listába, de egy próbát megér. A Code Geass-re csak azért mondom, hogy nézd meg, mert rengetegen tartják nagyra, nekem személy szerint nem lett a kedvencem. A Nana, az ERASED és a Your Lie in April nekem is tetszett.

2022. ápr. 21. 23:16
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, írj pár mondatot arról, milyen műfaj érdekel. Ahány ember, annyiféle ízlés, és egymásnak ellentmondó váleméányekkel is lehet találkozni, tehát tök véletlenszerű, hogy betalál-e nálad valamelyik válasz, ha nem írsz arról, milyen az ízlésed és az értékrendszered, meg hogy mit nem szeretsz.

Az én ízlésem meg viszonylag sajátos, szándékosan nem fogok vitázni, hogy mi nem tetszik nekem a mások által írtak közül.

Inkább a párhuzamokat említem meg.

Pl az előzőéhoz hasonlóan az eredeti (2000-es) FLCL-t én is szeretem mint japán abszurd humor.

A Kokoro Connect (és folytatása, a Michi Random) nálam meg előrébb foglal helyett, viszont 16+ a minősége, ráadásul érettebb lélek kell hozzá.

Az Angel Beats számomra is előkelő helyet foglal el, az első részletezte is a jellemzőit. (Megjegyzem, a speciáljai viszont erőltetettek lettek az animesorinak.)

A "széplelkű" és szomorú animák közül az Air-t tudom ajánlani például.

Ha sajátosan izgalmas és rövid, de kicsit "vázlatolt" akció-krimi drámára vágsz, akkor pl Zankyou no Terror jó választás lehet.

Ha nem a történet fontos, hanem a hangulat, akkor remek (mondhatni művészi) animesori a Shoujo Shuumatsu Ryokou.

Az Erased nálam is nagy kedvenc, megható krimi dráma.

Ha olyanfajta túlélős izgalmasra vágysz, melyben csak egy győztes van (egymást kénytelenek megölni), akkor Btooom, illetve a Mirai Nikki például. Az Ousama Game se rossz.

Hétköznapiak közül a Clannad második évadát én is szertem.

Mahou Shoujo Madoka Magica: igen elvont darab, filozofikus, kiváló sorozat.

Happy Sugar Life: szintén kiváló alkotás, viszont erősebb idegzetűeknek, és 16+ minimum. Elborult mű, extrém jellegű, pszichológiai szempontból.

Death Note: klasszikus remek krimi, 37 részes.

Gakkou Gurashi: zombi apokalipszis, van egyfajta hangulata, egy kihalt suliban próbál túlélni néhány lány.

Gunslinger Girl: drámai jellegű, elmeprogramozott kislányok robotoid implantátumokkal terrorelhárítókként működnek (szupererő), a hétköznapokban viszont egyszerű, romantikára vágyó kislányok, akik épp csak kamaszodnak, és a menstruáció előbb kimeríti őket, mint a bűnüldözés. Érdekesen kontrasztos anime, de ehhez se árt erős idegzet, és 16+.

Satsuriku no Tenshi: sötét hangulatú, idegösszeroppanást elszenvedett bűnöző kislányról szól, láthatóan borderline szindrómával, aki a tudatalattija börtönében bolyong, és keresi -szimbolikus értelemben- a kiutat. Erősen lélektani.

Psycho Pass: az első két évad + mozi mind remek, míg a 3. évad nekem nem igazán tetszett. Akció, drámai krimi. Nem elmepárbaj, mint a Death Note, inkább scifi krimi, izgalmas, elgondolkodtató, mégis akciódús. Itt-ott erős idegzet kell hozzá, mert időnként groteszk módon elmeháborodott, 16+ legalább.

Higurashi no naku koro ni: ez az első évada, a második évada hoz teljes megfejtést, annak címe ugyanez, csak KAI szócska van hozzáadva. Elvont, elgondolkodtató, lélektani, zaklatott hangulatú, kissé véres.

2022. ápr. 22. 01:08
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

1. Fullmetal Alchemist

2. Fullmetal Alchemist Brotherhood (Az én részemről mind a két anime zseniális lett

3. Fairy Tail: imádom! Zseniálisan csinálták meg a filmeket és a 3. Évad lett a tökéletes záró évadja az animének.

4. Bleach: most jön az utolsó évad és már a Trailer alapján elmondható, hogy brutális lesz a záró évad. Ettől függetlenül az anime a záró évad nélkül is odavágja az embert a földhöz, annyira jó.

5. Violet Evergarden: ha sírni szeretnél, akkor ez a tökéletes anime. Bár csak 1 évados, a filmek kitöltik a megválaszolatlan kérdéseket és garantált a sírás és a meghatott érzés keltése.

6. The Mysfit Of Demon King Academy: nagyon jó anime, egy igazi kaland és a reinkarnáció egyik legnagyobb alátámasztása, annak ellenére, hogy fantasy anime.

7. Inuyasha: szintén egy fenomenális anime, aminek gyönyörű lett a befejezése, annak ellenére, hogy most jött a folytatása a új generációval.

8. D.Gray-man: az utolsó évad befejezetlen maradt és nagy valószínűséggel lezáratlan is marad, mert folytatásról nincs szó. Ettől függetlenül egy nagyon jó fantasy, dráma és kaland anime, amit érdemes megnézni

9. Owari no Seraph: egy pokolian jó anime, amit a mai napig szívesen nézek meg újra és újra.

10. Ao no Exorcist: itt szó szerint mondható el az, hogy egy pokoli animéről van szó. Szintén dráma, kaland és fantasy anime, ahol a dráma jelenetek a leghidegebb szíveket is megolvasztja és a harc jelenetek felpezsdíti az erekben a vért. Szintén érdemes megnézni.

2022. ápr. 22. 07:55
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

1 Tensei shitara slime datta ken: nagyon jó anime mindenképp ajánlom

2 tokyo revengers: Mondjuk neki inkább a mangája a jó de az animét is ajánlom.

3 attack on titan: ezt csak akkor nézd meg a bírja a gyomrod a vért

4 Tokyo ghoul: szintén horror

5 World trigger: nagyon jó és izgalmas anime, de nagyon kevesen ismerik

6 trickster: őszintén ez eléggé depressziós, de egyben vicces is

7 jujutsu kaisen: vicces, izgalmas és aranyos nagyon ajánlom

8 kimetsu no yaiba

9 boku no hero academia

10 kamisama hajimemashite: ez nagyon jó hogyha szereted a romantikus animéket

2022. ápr. 22. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Én is a 2000-es FLCL-re gondoltam (a 3-as válaszban), ezt elfelejtettem hozzátenni.
2022. ápr. 22. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

1.Dr.Stone

2.Saiki k

3.Jujutsu Kasein

4.Dimensio W

5.Tokyo revengers

6.The promis neverland

7.Yu Yu hakusho

8.Inuyasha

9.Bújj bújj szelem

10.One punch man

2022. ápr. 24. 00:42
 9/9 anonim ***** válasza:
50%

10. Zankyou no Terror

9. Charlotte

8. Your lie in April

7. Angels of Death

6. Death Note

5. Tokyo Ghoul

4. Jujutsu Kaisen

3. Noragami

2. Given

1. Tokyo Revengers

És még annyit tudnék írni! El sem tudtam dönteni, hogy melyikek legyenek... de végül így döntöttem.^^

2022. ápr. 25. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!