Ha a jelenlegi állapototokban átkerülnétek egy fantasy/Isekai világba, mit tennétek?
Tehát nincs semmilyen szuper erőtök, nem vagytok semmilyen OP felisten, hanem mint egyszerű emberként kerülnétek át egy baleset folytán.
Kitanulnatok a kardvívást és kalandoznátok, letelepednétek vagy megkeresnek a visszavezető utat vagy...?
Nem értem, honnan veszed, hogy minden áron modern alapanyag kell. Az alkoholdesztilláció annyira egyszerű, hogy kis hazánkban is sokan csinálják. Egy rézangyalt összerakni nem nagy művészet.
A gombatenyésztés régebbi találmány, mint az alkimia. Ezt használta a borászat (kézműves borászatok most is) , hogy mindig legyen kéznél, ha kell.
De tudod mit? Legyen igazad. Így én leszek a gőgös vegyész, akit leiskolázott a megkeseredett troll, aki azt sem tudta, hogy a gumi alapanyaga nem egy tisztított modern valami, hanem egy növény (8. osztályos kémia tananyag). Ennyi siker és öröm jár neked. 🤷♂️
A poharakat öntik, nem fújják. Nem az eszköz, hanem a reakció határozza meg, milyen üveg kell (az átlag laboreszköz, amúgy sima bórüveg, nem kristály, nem kvarc). De ha fújni kell, akkor meg igen, tudok. Üvegtechnika, 3 kredit szabadon választható.
Az ágyú és a puska lőporral működik, nem nitroglicerinnel (amire speciel te kérdeztél rá).
De mondom, legyen igazad. Majd gondolok rád, amikor legközelebb homokot vagy üveget látok.
9-es:
+ milyen alkohol kell? csak szólok a magas alkohol tartalmú "dolgokat" a modern korban fedezték fel! középkorban max 10%-os többségben söralapú italok voltak és szezonban borok...
de felejtsd el a desztilált alkoholt..
Akkor azt hiszem az lenne a legmegfelelőbb, ha megpróbálnék pálinkát főzni mindenből és eladni :), ha még nincs ilyesmi.
De az én válaszom az, hogy valószínűbb, hogy hamar meghalnék :)
Isekai?
Akkor először megpróbálnám befűzni a menetrendszerűen ottlèvő nagymellű elf kiscsajt, ha az nem sikerült, akkor tennèk egy próbát a szintèn szèriatartozèk pettanko lolival.
A többit közben kitalálnám.
Jól járnék, a mai világba nem jönnék vissza semmi kincsért... Vagy -körülménytől függően- ott sem éppen emberbarát helyzetek fogadnának.
Bár, szerintem a tigrisek sikítva menekülnének előlem. Rám néznek, és "aszongya - csupacsont, csak ilyen satnyát ne kelljen zabálnom, jesszusom, csak ilyet neeee!!" :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!