Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ha a jelenlegi állapototokban...

Ha a jelenlegi állapototokban átkerülnétek egy fantasy/Isekai világba, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Tehát nincs semmilyen szuper erőtök, nem vagytok semmilyen OP felisten, hanem mint egyszerű emberként kerülnétek át egy baleset folytán.

Kitanulnatok a kardvívást és kalandoznátok, letelepednétek vagy megkeresnek a visszavezető utat vagy...?

2022. márc. 26. 12:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a következők közül történne az egyik:

- Ha a vadonban vagyok megöl, felfal egy vadállat, és ennyi megkampecoltam.

- Egy faluban csak egy idegen lennék, akit nem ismernek, így elkergetnek, figyelmen kívül hagynak. Így éhen, szomjan halnék, vagy halálra fagynék időjárástól függően.

- Netán eladnának rabszolgának. Kifosztanának. Aztán szintúgy csak a halál várna rám

- Vagy egy szektához kerülnék akik próbálnák kihasználni titokzatos kilétemet, de nagyon valószínű hogy csak egy rabszolga leszek bezárva.

- Továbbá sok minden függ attól beszélem-e a nyelvet. Ha nem akkor a meg nem értés előbb utóbb gyors halált hoz, vagy nyomorúságot.

- Ha NAGYON szerencsés vagyok találkozhatok egy jó emberrel, aki elirányít mit is csináljak, netán elkísér egy biztonságos helyre. Így valószínűleg ha továbbra is ilyen szerencsés vagyok egy egyszerű kis szolga, vagy egyházi tag lehetek egyszerű élettel magányosan.

- Ha jól alakulnak a dolgok, és élek, egy jó emberekkel teli városban, akkor egy kis önfenntartó gazdálkodás is jó ötlet lehet. De ha tehetem akkor elolvasni mindent a világról. Történelem, ország, állatok növények. Hogy egyáltalán bármi tudást szerezzek az itteni világról.

- Nem hinném hogy bárkit komolyan venné amit mondok, másik világ stbb pff ugyan már. Le se tojnák mit mondok, Vagy ha igen bolondok házába tesznek.

2022. márc. 26. 13:16
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen világba csöppennék. A kérdésben említett kardvívás alapján valószínűsítem, hogy középkorias fantasy világról van szó. Ahol azért nem mindegy, hogy jelen van-e a természetfeletti, a mágia stb., és az milyen mértékben.

Ha nincs nyelvi akadály, akkor mivel jó a beszélőkém, simán bedumálnám magam akár egy tolvajbandába, vagy varázsló mellé, vagy igazából bárhova, akiknek a segítségével bele tudnék gyorsan simulni a számomra új világba. Mivel nő vagyok, ezt is simán bevetném. Összeállnék egy olyan férfival, aki mellett biztonságban érezném magam, és aki értékelné, hogy az ő világában különlegesnek számítok. Ha van nyelvi korlát, akkor meg főleg ez utóbbival próbálkoznék. Ha jól érezném ott magam, akkor annyira nem keresném a lehetőséget, hogy visszatérjek a saját világomba.

2022. márc. 26. 15:14
 3/18 anonim ***** válasza:
65%
Vennék világirodalmi műveket, és leírnám. Az ottaniak zseninek néznének és gazdag lehetnék. Ha az irodalom nem jönn be, akkor vennék zeneműveket, és ugyanaz a helyzet lenne mint az irodalomnál (ha nincsenek hangszerek akkor "feltalálnám" őket). Ha a zene és az irodalom nem jönn be, akkor menthetetlen a helyzet. Gonosz dolog, de a legegyszerűbb anyagi forrás másoktól lopni. Hisz ők nem ismerik Lisztet vagy Wagnert.
2022. márc. 26. 20:08
 4/18 anonim ***** válasza:

Fentanilt és más szintetikus szépségeket állítanék elő, és vagyont meg státuszt halmoznék fel vele a helyi nemesi udvarokban, ahol a háziak bajaira és unalmára árulnám a csodaszereimet.

Ha az nem jön be, feltalálnám a gumit, mint műanyagot.

Feltalálnám robbanószereket.

Feltalálnám és alkalmaznám a petrolkémia minden csínját-bínját.

Utána jönnének az antibiotikumok és a különböző mikroszkópok, amik megmutatnák az embereknek, hogy van élet az első megfázás után.

Utolsó döfésnek jöhet az elektromosság és a röntgen (meg a fényképezés) hogy az emberek lássák magukat belülről.

(Vegyész vagyok, azért ilyen nagy a mellényem, ha nem fal fel az első vadállat, mindezt meg tudnám valósítani.)

2022. márc. 26. 20:41
 5/18 anonim ***** válasza:

Nitroglicerinhez kell saletrom (ásványi anyag, bányászható), szerves savak (elő szerveztekből könnyen nyerhetőek). Ezekből főzhető salétromsav, az desztillációval tisztítható. Kell még zsír meg hamuzsír, kifőzhető belőle a glicerin, szinte tisztítani sem kell, csak elválasztani a szappantól. A salétromsav max 4 fokon tartva a reakcióelegyet lassan csepegtetve elő lehet állítani a niteoglicerint.

Persze, vannak alternatívák, aminosavak oxidációja, keresztkapcsolasi reakciók, és sok más, de a legkönnyebben beszerezhető alapanyagokból így lehet legyártani.

Rubint meg zafír van a kőzetben, nincs rá szükség, hogy előállítsam én magam.

A gumi alapanyaga a kaucsuk (ami egy növény), a kénpor (vulkanikus vidéken bőven van) és a korom. Minden más az arányokon múlik.

(a szellemi tudásom kiterjed arra az apróságra, hogy fejlettségében amúgy a középkori világ messze nem volt egységes sem időben sem térben, a gyógyszerek száma és minősége erősen korlátozott volt, és a robbanószereket sem mindenhol ismerték. De köszönöm, hogy tudás híján megvillantottad az egodat. Jót nevettem.)

2022. márc. 26. 21:34
 6/18 anonim ***** válasza:

am antibiotikumot is könnyen csinálsz mi? ":DDD

megint csak

1. alapanyag

2 tisztítás

3. felszerelés

4. lelőhely

5. valszeg nem tudnál abban a környezetben még ha amúgy egy profi vegyész is vagy... (am csak mellékesen a vegyészek sem egységesek hanem eléggé megy a szakosódás is ":D )

2022. márc. 26. 21:43
 7/18 anonim ***** válasza:

köszönöm szépen hogy le szedtétek a kommenteket! :"D

semmisértőt nem írtam csupán a valóságot hogy bizony hogy mennének a dolgok...

de hát majd az új valóság...

2022. márc. 26. 21:44
 8/18 anonim ***** válasza:

Tudod mi kell az antibiotikumhoz? Mármint a kezdetleges antibiotikumhoz? Penész, gyümölcs, alkohol és egy sűrűn szőtt vászon. Nyilván nem olyan lesz, mint az augmentin duo , de arra pont elég, hogy pl kihozzon a tüdőgyulladásból.

Fun fact: a mai antibiotikumok egy része még mindig így készül, csak gyümölcs helyett cukorral és glutamátokkal, illetve vászon helyett centrifugával, az egykori penésztenyészettel genetikailag megegyező tenyészettel.

2022. márc. 26. 21:56
 9/18 anonim ***** válasza:

9 ezt a javasemberek is ismerték mivel sok volt a penészes pakolás... persze hely függő is volt!

+ milyen alkohol kell? csak szólok a magas alkohol tartalmú "dolgokat" a modern korban fedezték fel! középkorban max 10%-os többségben söralapú italok voltak és szezonban borok...

de felejtsd el a desztilált alkoholt...

illetve ott vannak az egyéb dolgok is mint pl a gyógynövénytan! mert lehet nem fogsz penészt találni amikor kell!

pl levendulából elég jó gyulladás csökkentőt lehet csinálni...

2022. márc. 26. 22:02
 10/18 anonim ***** válasza:
és akkor a napi élelem és vízszükséglet no meg tisztálkodás mert a mai ember nincs hozzá szokva a koszhoz és könnyen lebetgszik!
2022. márc. 26. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!