Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi a 3 nagy anime?

Mi a 3 nagy anime?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

"három nagy shonnen jump anime a'90-es évekből" elvileg ez a teljes név.

Még kezdő vagyok az anime nézésben és szeretnék többet tudni, ha már elmélyedtem ebben világban. Olvastam róluk a neten és kicsit összezavarodtam.

Én úgy tudtam, hogy a 3 nagy a One Piece, a Bleach, és a Naruto, és talán idesorolják a Dragon Ball-t is. Eléggé különbözőek, amiket láttam.

Szóval szeretném ha valaki elmagyarázná az egészet, ha lehet.

A válaszokat előre is köszönöm!

#anime #haromnagyanime
2022. márc. 2. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A Big 3 az a Bleach, Naruto és One Piece.

A Big 4-ba tartozik bele a DB.

A DB-t azért szokták (néha) külön venni, mivel korábban jött ki. Az első három egymással párhuzamosan ment. A Dragon Ball pedig korábbi generációs shounen.

2022. márc. 2. 13:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. márc. 2. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:

1 igen! a db sokkal előbb és úgymond műfaj teremtő volt míg a naruto bleach one piece "viszonylag" egy időben legalábbis 1 korszakban

még ami bele került az a hero academia ! ezt mindenki elismeri azonban a black clover meg demon slayer "rangon aluli" ilyen téren jó animék DE nem big 3 és nem is korszak alkotó!

a black clover lehetett volna ha nem vicceli el magát dedo szinten 3 percenként

a demon slayer pedig egyrészt túl rövid másrészt a bleach koppintása és annak az űrnek a kitöltése (emiatt is lett annyira népszerű) a plot és lore-t sem fejtették ki rendesen...

esetleg még az aot csak hogy arra nagyon sokat kellett várni hogy kapjon 2. évadot konkrétan 4 évet... ha rendesen ment volna na akkor tényleg! big 3-be kerülhetett volna!

még említésre méltó az enen shobutai és ha nem kellene ennyit várni akkor már bent lenne ! (megint csak nagyon jó ki van fejtve és szépen van megrajzolva)

2022. márc. 2. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ja igen fairy tail is és volt is csak az utolsó évadai rangon aluliak ismétlődő bemondásos power scale...!

a nagy mágia játékoknál még mindenki elismerte hogy bizony big shounen

ja amúgy a shounen animéket szokás ezzel jelezni! azaz akció

2022. márc. 2. 23:28
 5/7 anonim ***** válasza:
De csak azért nagy animék mert sok részesek. Ha Full Metal Alchemist: Brotherhoodnak lett volna legalább 300 része... Bár szerintem még így is jobb mint a Naruto
2022. márc. 3. 02:09
 6/7 anonim ***** válasza:

5 nem csak amiatt hanem mert mind nagy hatással voltak a médiára a szórakoztatóiparra és a kulturális terjeszkedésre! valamint nem is jellemző rá azok a pure shounen jellemzők! inkább dr stone code guess stílusú amiben inkább történet oreintáltság van

de igen a full metal is nagyon jó

legalábbis a vége hagy nekem némi elvarratlan szálat illetve nem is annyira kielégítő! sőt folytathatni is lehetne de annyira nem ment túl azon a kis világon amit felépített!

ilyen téren viszont irodalmilag a death note visz mindent

ja amúgy a jujutsu kaisen is "jelölt" ha végig viszik és nem rontja el a világ építését!

2022. márc. 3. 02:18
 7/7 anonim ***** válasza:

"még ami bele került az a hero academia"

Nem került bele, sőt egyik se.

Az újabb shounen animékről nem indult el semmilyen ilyen kifejezés. Az igaz, hogy egyesek vitatják, hogy a Big 3-nek ennek a háromnak kellene-e lennie és egyesek pl. a Naruto-t cserélnék.

Ami mellesleg azért nemá állja meg a helyét, emrt ezeknél pont az volt a lényeg, hogy egyidőben jöttek.

"a black clover meg demon slayer "rangon aluli" ilyen téren jó animék DE nem big 3 és nem is korszak alkotó"

Az eredeti Big 3 sem korszak alkotó. Ezek mind a DB korszakhoz tartoznak.

Rangon alulinak hívni meg elég vicc úgy, hogy a Black Clover pl. egy Naruto másolat, csak jobb lett jó pár szempontból.

"a demon slayer pedig egyrészt túl rövid másrészt a bleach koppintása és annak az űrnek a kitöltése (emiatt is lett annyira népszerű) a plot és lore-t sem fejtették ki rendesen"

Ez pont azért vicces, mert kzöe nincs a Bleach-hez. Több szempontból is teljesen más. A Bleach egyrészt teljesen céltalan. Jön egy gonsoz és meg kell állítani, a gonoszok eredendő gonoszok, míg a KnY esetében egy egyértelmű cél van és nincs eredendő gonosz, a körülmények teszik gonosszá az embert.

A többi szempontod irreleváns.

Később jó pár dolgot kifejthetnek.

"esetleg még az aot csak hogy arra nagyon sokat kellett várni hogy kapjon 2. évadot konkrétan 4 évet... ha rendesen ment volna na akkor tényleg! big 3-be kerülhetett volna!"

Soha nem került volna bele, mivel nem egy időben ment. A 3-as nem egy dísz, hanem azt jelenti, hogy ennyi animéről van szó. Ha nem veszel ki valamit, akkor bizony az SnK-nak nincs köze hozzá.

"még említésre méltó az enen shobutai és ha nem kellene ennyit várni akkor már bent lenne"

Nem attól lesz valami Big 3, hogy mennyit kell rá várni. Ehhez ennek semmi köze.

Remélem csak vicceltél, mert rettentő nevetséges, hogy szerinted ennyitől függ.

Az Enen Shouboutai kvalitási okok miatt se került volna be.

2022. márc. 7. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!