SPOILER! Higurashi no naku koro ni: picit megkavarodtam az első, 2006-os évadnál, biztos jó sorrendben nézem?
Két forrásban is követem, a hatodik résznél tartok, és úgy tűnik, jó sorrendben nézem, de aki látta, kérem, erősítsem meg benne, nehogy időpocsékolás legyen számomra.
SPOILER!
Szóval ugye a negyedik rész végén a főszereplő srác -úgy néz ki- agyonveri a két lányt, miután injekciós tűvel büntetőjátékot akarnak játszani vele. (Az nem derül ki, beadták-e neki, vagy nem, EZT NE áruljátok el nekem!) Utána ugye a telefonfülkében elvérzik, a korházban meghal.
Az 5. részben meg hirtelen mindenki életben van, és mintha mi se történt volna, így a 6.ban is (láthatólag a fesztivál nap elejére visszaugrott a sztori). Jól értem, az 5 és 6 részek visszaemlékezések, csak éppen más szemszögből? Hiszen a fotós is él még a 6. rész közepén, és ennek végén ismét meghal, meg a nő is, aki vele volt. Gondolom azért ilyen a sorozat menete, mert egy újabb, részletesebb szemszögből az író ismételni akarta az ügymenetet, nem?
De mégis mintha a felügyelő más szituban hallgatná ki a főszereplő fiút, mint a 3./4. részekben, ez is zavaró kissé...
Ne áruljátok el, mi következik a 6. rész után, csak annyit, hogy tényleg jó sorrendben nézem? És hogy a kuszának látszó szálak helyreállnak ezen első, 2006-os évad végére? Mégis csak valahol krimiről van szó...
Semmi gond nincs. Jó sorrendbe nézed. Amiről írsz, szerintem mindenkit megzavar vagy meglep amikor nézi de majd szépen letisztult a történet és megérted, hogy miről van szó.
Persze a teljes megértéséhez majd a folytatását (Higurashi no naku koro ni Kai) is meg kell nézni.
Igen, a Kai teljesen letisztázza és lezárja majd a történetet. Szóval a sima amit most nézel és utána a Kai ami a fő történet.
Én már elég rég láttam nem emlékszem mindenre pontosan, ezeket a legújabb részeket pedig nem láttam, azokról nem tudok nyilatkozni. De a special-ok (a sima után asszem 1db, a Kai után 3-4db) azok csak kis extrák, vicces történetek. A fő történethez nem kapcsolódnak, nem kellenek a megértéséhez. De azért érdemes megnézni.
A Kai utáni évad meg ha jól emlékszem, inkább ilyen csavar volt csak. "Mi lett volna ha..." jellegű alternatív történet.
Szerintem majd meglátod a Kai után, hogy mennyire tetszett és van e kedved megnézni a többi évadot.
Nekem a fő történet nagyon tetszett és azt a pár darab special-t is élveztem, nekem viccesek voltak. A Kai utáni évad sem volt rossz, de már laposabbnak éreztem. Mondjuk akármennyire szerettem, de akkora rajongó nem lettem, hogy értékeljem ezeket az alternatív variációkat a történetre. Persze ettől még lehet neked tetszeni fog.
Köszi előző, hogy szóltál, mivel nem volt tiszta számomra. Végül is lehet több oka is ennek a fajta, elsőre zavarosnak látszó "ugrándozásnak" az animében, akárcsak a Steins-Gates időugrásai (amivel nem azt mondom, hogy biztosan a Higurashi is időugrásos volna, majd meglátom).
Majd folytatom a nézését, kváncsi leszek, mi az alapja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!