Van olyan anime karakter, akivel nagyon tudsz azonosulni, szívesen lennél ő is akár, ki az és miért?
Nekem egyik ismerősöm ajánlott egy animét. Nem mondta milyen csak annyit, hogy tetszeni fog. Óckodtam megnézni de megérte. A főszereplőnek majdnem teljesen olyan az élete mint nekem és külsőleg is hasonlóak vagyunk.
Amúgy a Horimiyából Kyoko Hori.
Az első válaszoló szerintem nincs képben az animékről. Nem csak shounen-ből áll, nem csak hős képzőkből, vagy állatfigurákból. Bár szívesen lustizom, mitn egy macska.
Ha rosszul emlékeznék anime nevekre, előre is elnézést.
A kérdés kapcsán, hm... Válnék? Nehéz kérdés. Inkább hozzám részben hasonlókkal találkozom olykor a képernyőn, pl a Kokoro connect Inaban karaktere -16 év körüli lány- nagyjából közel áll a lelkivilágomhoz, bár én férfi vagyok egyébként.
Érzelemvilág tekintetében kortalan és nemtelen lehet a hasonlóság, így akár a 10 év körüli lány, Misuzu sem áll messze tőlem, az Air animéből (Jun Maeda mesterműve). Nehézségeket éltem meg, de próbáltam talpon maradni mindmáig, ami sikerült is, nagyrészt önerőmből. Valamint szeretem a művészeteket, szeretek álmodozni is. Egyúttal realista is vagyok, Misuzu-nak is rendre szembe kell néznie betegségével.
Kamaszkoromban kicsit olyasmi voltam, mint a Kimi ni todoke lány főszereplője, csak kamaszfiúban. Ma már nem vagyok félénk, de akkoriban féltem a lányoktól.
A Clannad fiú főszereplőjét, ha jól rémlik, Tomoya-nak hívják. Ő is hasonló karakter, mint én, nagyjából. Empatikus, romantikus, másokért aggódó, merengő, viszont a kihívásokkal is mer szembenézni, már amiben van rá lehetősége.
De pl a Planetarian női robotja, akinek karakterébe bele lehet szeretni -megható, nézzétek meg, katartikus dráma!-, eszembe juttatja a saját beszélőkémet, beszédkényszermet, ami mögött önkifejezési, és mások iránti -egyfajta sajátos- odaadásom, másokat elgondolkodtató hajlamom húzódik meg, akárcsak ezen robotlány személyében.
Angel Beats-ből Otonashi Yuzuru élete, és jelleme se áll messze az enyémtől. Merengő, gondolkodó, megfontolt, empatikus, vizsgálódó, pártatlan. Ugyanakkor próbálja felfejteni a múltját.
Shoujo Shuumatsu Ryokou-ból Chito introvetáltabb, megoldáskereső, merengő, megfontolt, gondolkodó, érző jelleme se áll messze az enyémtől. Próbálja ő is önvizsgálata során a saját hibáit is feltárni és javítani rajta.
Horimiyából a Miyamura. Nekem is hasonló életem van/volt, habár én lány vagyok.
Másik karakter a Kimi ni todoke főszereplője. Én is félénk vagyok és sokszor nem veszek észre dolgokat.
Yuri on Ice c. .animéből Yuri. Vele is tudok azonosulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!