Animések! Mégis, hogy tudtok ilyen rövid idő alatt végig nézni egy animét?
Sok mindenkitől hallom/olvasom, hogy egyik animéről ugrik a másikra, mert már befejezte az előzőt. Jó ez normális, csak most belegondoltam, hogy-hogy tudja végig nézni? És egyszerre ilyen sok részt?!
Most nem hozok példát fel, de hogy lehetséges: tanulás, családi és baráti kapcsolatok ápolása mellett, ilyen sok időt animékkel tölteni? És még nem is hoztam fel más hobbikat amikre szintén kéne szánni időt.
Aki ilyen gyorsan végez egy animével, hogy csinálja?
Nekem azért más igényeim is vannak. És azért jó elgondolkodni egy storyn és nem egyből másikba belecsapni.
tanulás csak utolsó éjszaka
családdal nem foglalkozok / nincs
barátok nincsenek
kapcsolatok nincsenek
...
csak viccelek, nyílván lehet valaki mondjuk ebből csak fél-egy órát szán rá, más dolog pedig alkalmanként van, nem kell velük mindennnap velük foglalkozni
Én is rövidebbeket nézek általában, 12-24 rész (4-8 órányi). Vannak, akik már a 90-es évektől néznek animét. Én viszonylag kezdő vagyok, néhány éve nézek, de mind soriban, mind animemoziban kb 70-70 felett járok -ami nem sok, az ortodox animefanokhoz képest-, csak a végignézetteket tekintve. Ez lazán kivitelezhető néhány év alatt.
Van, aki hetente 20-25 órát animézik, mert EZ a fő hobbija.
Az átlag heti 2-3 sorozat végignézése a rövidebbekből.
Évente ez átlagosan kb 70-80 sorozat, vagy 50-70 sori, meg néhány animemozi.
Ahol én tartok, másfél év alatt eljut ide lazán, akinek ez az egyik fő hobbija, míg én -csak az aktív animenézéssel telt éveimet tekintve- kb négy év alatt jutottam el.
Gondolj bele, aki mondjuk már 20-25 éve animézik... Egyesek azt állítják, hogy már a néhány ezredik sorit nézték VÉGIG. Ez matematikailag nagyon is lehetséges mára. Pláne hogy Japán ontja magából az animéket.
nem a rövidebbek a lényegek hanem a többség nem most kezdte! emiatt heti szinten nézi az új részeket! hetente megjelenik kb 10 anime rész és akkor kb mindent néz! ja ez csak 200 perc ami meg 3 óra 20 perc! ez egy hétre bőven elfér!
egy új animésnek mindenképpen rá kell szánnia az időt! lehet mellette barátokkal találkozni meg minden meg ugyan úgy lehet tanulni is mellette! ha folyamatosan tanulsz akkor megint csak napi 1 óra és akkor már erős 4-es tanuló vagy... a barátokkal főleg suliban vagy ":D max hetente elmentek valahova és vagy suli után 1 órát max 2-őt... a hobbira sem szabad 1 óránál többet szánni (hobbi alatt lehet sportolni is)
én is megoldottam hogy edzés anime barátok tanulás...
volt hogy heti szinten mentünk olyan 4-5 órát flangálni mellette meg ment a 2 éves érettségi... mellette meg napi anime nézés
Hát, nézd, ha hétköznap átlag napi 1 órát tudsz nézni, az kb. 3 rész naponta (hétköznap összesen 15 rész), ha hétvégén tudsz mondjuk mindkét nap 4-4 órát nézni, akkor az 12-12 rész. Ez 3 12 részes animének felel meg.
Nyilván nem arról van szó, hogy One Piece hosszúságú animéket pörgetnek az emberek.
"És azért jó elgondolkodni egy storyn és nem egyből másikba belecsapni."
Ez inkább attól függ, hogy milyen story-t nézel. Van amit simán lehet darálni.
Én pl. átszoktam arra, hogy ongoing animéket nézzek, így én tudok gondolkodni a részeken, mivel 1 hetet várok legalább a következőre. És így egyébként 3 hónap után egyszerre végzek kb. 20 animével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!