Szerintetek melyik anime/film karakternek van a legszomorúbb, legintenzívebb, legfálydalmasabb háttere?
Nem tudom ezzel mennyire leszek “népszerű” de aki elsőre eszembe jutott az: Ymir (Attack on Titan; mármint az alapító Ymir). A gyerekkora sem volt felhőtlen, kb 12-13 éves korában lerohantál/ kifosztották/ leégették a faluját az eldiaiak/ eldiánok. Ezt követően őt (is) rabszolga sorsra verték, kivágták a nyelvét stb. Majd pár disznó kiszabadítása miatt kivájták a fél szemét és az erdőben “hajtóvadászatot” indítottak ellene. Lényegében futni hagyták majd utána sportból nyilazgatták. Halála után, ami kb 26 éves korában történt, a Path dimenzióban évezredeken vagy inkább évmilliókon keresztül építgethette a titánokat a kis homokos vödrével.
A 3 lányának sem volt éppen jó dolga mert miután Ymir meghalt meg kellett egyék s utána annyi gyereket szülni amennyit tudnak.
Guts a Berserkből
De amúgy nekem a legfálydalmasabb szó fályt :)
*legfájdalmasabb 😅😅😅
Köszi, hogy szóltál.
1)
Kokoro Connect (13+4 rész)
(dráma, komor hangulatú, mélylélektan, 3 tinilány + 2 tinisrác, nem kifejezetten sulis.)
...4 részes folytatása (speciálok):
Nagase Iori karakterére van leginkább kihegyezve, legalábbis a speciálokban. Ő a legdrámaibb karakter. Nekem Inaban a kedvencem, de Iori traumatizált, igaz, a karatés lány is (nem ugrik be a neve), akit majdnem megerőszakoltak -ez elég hamar kiderül-, de a sori Iori karakterét bontja ki leginkább, családi okokból (nem szaladok előre, nem akarok spoilerezni).
2)
Puella Magi Madoka Magica
= Mahou Shoujo Madoka Magica
Madoka drámai életútja. A mű erősen Goethe: Faust hatása alatt van, meg is fejtették egyesek a titkosírást, Goethe művéből valóak az idézetek.
3)
Satsuriku no Tenshi.
Rachel-ről fokozatosan kiderül (az elejétől sejteni), hogy idegösszeomlást kapott kamaszlány. Dosztojevszkíj: Bűn és bűnhődése erősen érezhető a művön, de Bartók Kékszakállúja is analóg részben. A léleknek, a bűnöknek megmérettetéséről szól, a tudatalatti különböző szintjein, melyet a börtön egyes szintjei jelképeznek. Végig a Kaszással cimborál, aki utóbbi szintén traumatizált.
Hogy Rachel mitől omlott össze, megtudod, ha végignézed... Kissé elborult anime. A Kaszás gyermekkorára is fény derül, neki se volt éppen piskóta a sorsa... Ketten keringenek a tudatalatti börtönében és őrületében.
Angel Beats: az összes főszereplő élete tragédia volt, tragikus halált leltek és emlékeznek vissza rá. Humorral kevert katartikus dráma.
Grisaia TRILÓGIA: asszem két sori és egy animemozi alkotja, pl a Grisaia no Rakuen egy sorozat, fejből nem tudom a történeti sorrendet közöttük. A főszereplőnek traumatikus gyerekkora volt, olykor visszaemlékszik rá, pl a Rakuen sorozat első részeiben. Mesterlövészként tevékenykedik, a Rakuen-ben egy katonanő képzi ki a kamaszfiút és nevel férfit belőle. Folyton hányigere van, ha ölnie kell. Csak néhány részt láttam a Rakuen-ből egyelőre, a trilógia (Kajitsu, és a másik) másik kettőt végig, azok mindenképp tetszettek nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!