Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az animék gyerekmesék?

Az animék gyerekmesék?

Figyelt kérdés
És akkor a mangák meseképregények?

#anime #gyerekmesék-e
2022. febr. 6. 07:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
96%

1. Nem

2. Nem

2022. febr. 6. 08:04
 2/24 anonim ***** válasza:
96%

Az anime (japán) rajzfilmet jelent.

A rajzfilm nem mese.

A mese nem feltétlen rajzfilm, lehet akár élőszereplős film is.

A manga (japán) képregényt jelent.

A képregény szintén nem mese.

A mese egy epikai műfaj.

2022. febr. 6. 08:09
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
A Blood- C című animét ajánlom neked kerdező. Nagyon jó kis mese!
2022. febr. 6. 08:12
 4/24 anonim ***** válasza:
11%

Ez a kérdés szubjektív. Egy tini vagy egy fiatal felnőtt azt hiszi hogy az animék/mangák felnőttes történettel bírnak, míg én aki már a huszas évei végén van megláttam,hogy azok a regények is mennyire érettlenek. Sokkal többet ki lehetne hozni a médiumból csak az a baj hogy Japánban többnyire a középiskolásoknak gyártanak mangát/animét és ez meglátszik.

Kevés igazán felnőtteknek szóló mű van. És nem, attól még hogy sok gore van benne attól még nem felnőtteknek szól.

És most áttérnék a nyugati képregényekre/rajzfilmekre mert ott pl. Sok mű megjelent ami kifejezetten felnőtteknek szól szóval az az állítás hogy az animék erettebb történettel bírnak mint a nyugati társai az egyszerűen nem igaz.

2022. febr. 6. 08:13
 5/24 A kérdező kommentje:
#4 valahogy én is így látom. Attól hogy vér és erőszakot ábrázol még nem lesz valami komoly alkotás, legfeljebb 16-os korhatár.
2022. febr. 6. 08:20
 6/24 anonim ***** válasza:
95%
Nem is említettem, hogy komoly alkotás, de kisgyereknek nem való. Azzal egyetértek, hogy a legtöbb anime a fiatal fiúknak, tiniknek van legyártva. Fanszerviz megy nagyon meg a gagyibbnál gagyibb isekai animék, amelyek komolyan nem is vehetőek, de ha jó a humora el lehet nézni könnyed kikapcsolódásnak. Komolyabb, minőségi törtenetű anime valóban ritka. A mostani szezon különösen gyenge.
2022. febr. 6. 08:30
 7/24 A kérdező kommentje:
#6 félreértettél, én jelöltem a 4-est, neki írtam.
2022. febr. 6. 08:35
 8/24 anonim ***** válasza:
95%

Nem mese, de van benne mese is. az anime kifejezés egyenértékű a filmmel. Akkor visszakérdezek: minden film felnőtteknek szól? vagy minden film horror? Esetleg mind krimi? Az hogy rajzolva van ugyanúgy csak egy eszköz mint az ha élőszereplős valami. Ezen belül mindkettő lehet felnőttnek vagy gyereknek szóló (krimi, horror, romantikus, mese, fantasy, akármi.)

De ezt már cirka kétszázszor megkérdezték az oldalon, és ugyanannyiszor elmagyarázták.

2022. febr. 6. 08:54
 9/24 A kérdező kommentje:

Kérdezni szeretnél akkor egy külön kérdést tegyél ki, engem itt nem izgat más kérdésre a válasz, neharagudj.

Nincs közöm mások kérdéséhez, de köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. febr. 6. 08:56
 10/24 A kérdező kommentje:
Megköszöntem az eddigi válaszokat, mi a baj?
2022. febr. 6. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!