Még sosem néztem animét, mivel érdemes kezdeni?
mit keresel? nagyon sok téma van!
pl:
shounen: ez az alap tini akció ami a nyugati mesékre is jellemző lehetnek komolyabbak de könnyebbek is
shoujo: az ellentétje azaz a lányoknak gyártott! nyugodt vicces aranyos kis animék értelemszerűen bárki nézheti mindkét fajtát!
rom-com/school: románc comedy szinte mindig közép iskolában játszódik
seinen és jousei: felnőtt réteget célozza meg férfi és nő! seinen sokkal komolyabb általában erősebb dráma és vagy akció van benne! a jousei nőknek készült elsősorban (mindenki nézhet amit akar ":D) általában felnőtt életről szól vagy a felnőtté válásról
isekai: ilyenkor a mi világunkból egy fantasy mágia középkori világba kerül a főszereplő (ebben a műfajban nagyon sok a pocsék rossz szar de van 1-2 nagyon de nagyon jó)
survival: ebben az animében túl kell élni szó szerint általában valamilyen őrült játékba kerülnek úgy 12+ ember vagy pedig valami természetfeletti entitás által és meg kell fejteni egy rejtélyt vagy többet
a survival-nak van akció változata itt általában megküzdenek egymással jobban mondanám battle royal-nak
rejtély-misztikus-(horror): a neve is mondja hogy mi! általában valami sötét titok körül forog a story sokszor van benne horror elem de nem mindig
akadémia: ez a típikus superpower akadémia amiben az emberek tudnak varázsolni vagy egyéb módon... ezek többségében ilyen katonai akadémiák azaz kiképezik a diákokat harcolni vagy a rosszak ellen vagy szörnyek ellen... sok ebből is a trash műfaj de van 1-2 jó (kezdő animéseknél előny) na meg sokszor épít haremre
ha már harem!: nagyon sok ilyen van amiben keveredik az iskola a lényeg hogy a srác körül hemzsegnek a lányok és az esetek 99%-ban nem történik semmi mell fogdosás és csókon kívül... mondhatni áll a story... sok benne a komikus elem
ezek a fő fajták vannak valamint keverékei
valamint meg lehet különböztetni hosszú, végtelen és rövid animéket!
végtelen azok 150+ részesek! pl one piece meg haladta az 1000 RÉSZT!!! 20 perc/rész vagy a naruto ami 220+500+220+ (még megy most is)
a rövidek azok 12 részesek... általában nem tudják jól le zárni a storyt sőt a legtöbb ilyen és nagyon ritka az amelyik képes rá van hogy kap 2. évadot és 24 részes lesz! sőt általában ilyen 24 részig az anime rövid marad
a hosszúak 24+ részesek! ezek több évadot kapnak ezek sokkal jobb animék mivel el tudja mesélni a storyt!
és ha már ajánlás
kezdőként szinte mindegyik jó fog lenni mert nem ismered azt a hatalmas gyászt hogy mennyi anime a koppintás koppintása!!!
írd meg melyik műfajt néznéd szívesen mert így csak vak töltény mert túl sok van!
Ha krimi/természetfölötti dolgokat szereted akkor Death Note a legjobb kezdés.
Ha a shonent akarod kipróbálni akkor FMAB tökéletes.
Ha zéró toleranciád van a vinnyogós kislányokra / egyéb nagyon tipikus anime tropeokra akkor ezek lassabb darabok:
Monster
Wolfs Rain
Ezek ugyanígy kevésbé "animések" de gyorsabbak:
Fate/Zero
Btooom
Vinland Saga
Általában ismert animével kezdik.
Naruto
Dragon ball
Pokémon
Hunter Hunter
Demon Sayler
Deth Note
Kakegurui
Haikyuu
Tokyo revengers
The promis neverland
Tokyo ghoul
My hero academia
Hát nézél valamit. Énekem az első animém a My hero academia volt.
Attól függ hogy te szereted e a horrort vagy inkább a szerelmes filmeket szereted. Milyenel szeretnél kezdeni? Akció dussal vagy romantikus, horroral, misztikusal, komollyal felnőttesebet akarsz?
Ha meg íród tudok ajánlani.
^_^
Hmmm érdekes kérdés, olyan sok jó van amit érdemes nézni/ elolvasni a mangát
Sőt nagyvalszeg láttál is már animet az Avatart tuti te is nézted vagy a szellemfiút
De talán azt tudnám ajánlani hogy kezdj el egy nagy Shonent pl:Naruto, Dragon Ball,JoJo Bizarre adventures(ezeket láttam és imádtam, főleg a DB t és a JoJo t),Bleach, rákeresel hogy hogyvannak sorban az ,,évadok" tudod honnét indulj stb , (akár a one piece de az nagyon hosszú ne azzal kezd)
Meg mellette jó sztorival valami rövid pl a Death Note ami tényleg nagyon jó, Death parade nemrossz, Rainbow nekem nagyon bejött
És utána ha tetszik jön magától
Mangát olvasni is jó, én a Demon slayert meg a Beastars t fejeztem be mert anyira érdekelt a sztori és nemtudtam várni hogy elkellett olvasnom
Most is a DB super t kezdtem el olvasni
Vagy durvább anime mint jó kis Hellsing meg a Ninja scroll (azt de imádtam a nosztalgia, újbol kell néznem) a Blood c, elfen lied et ajánlják sokan nemtom még nemláttam
de ja anyira sokmindenféle kategória van hogy kezdj el valamit a sok felsorolt közül utána érzed
Igazuk van a többieknek. Filmekből/sorozatokból miket szeretsz? Romantikus, fantasy, horror, akció,...stb. Rengeteg műfaj van. Az én első animém (amit elejétőla a végéig, céltudatosan végignéztem és nem csak 1-2 részt az Animaxon) az Inuyasha volt. Ezután Naruto, Bleach, Fairy tail (nem tudom már, milyen sorrendben). Majd jöttek a szintén ismert, de rövidebb animék, pl. Lovely comolex, Soul eater, Elfen lied,...stb.
Ha megtetszik az anime, nem lesz kérdés, mivel folytasd, mert magától jönnek majd sorba az új felfedezések. Elsőnek igazából, ha tudod, melyik műfaj vonz, bármit nézhetsz. Ha megtetszik, onnantól kezdve örökké szeretni fogod, ha nem, akkor valószínűleg sose fogod igazán élvezni. Legalábbis ez az én személyes tapasztalatom.
Sok sikert és jó szórakozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!