A magyarok miért csinálnak akció dúsabb shounenesebb rajzfilmeket?
11 szerintem ez túlzás mármint max a zsebbe is megy akkor mert az animátorokat nagyon alul fizetik és sokszor kínai koreai vietnámi animátorok dolgoznak mert ők olcsóbbak!
nézem neten és azt írják hogy átléagosan 100ezer dollár 1 epizod de leeht olcsobb is naruto pl 80ezerből meg van...
ez 12 részre nézve 1,2m dollár ami forintra 380millió forint!
azért a másfél milliárd forint ember nagyon sok ":D
most nézem a db új movieket csinálták kb 2,2 milliárd ft-ből! :S és ott tényleg nem sporolnak és a db moviek a 10 legdrágábba tartoznak!
mondjunk számomra azért a 300 millió is sok... egyértelmű hogy vannak zsebbe rakások még ennél is!
amit neten lehet találni hogy mennyit is kapnak az animátorok az szerintem hüklyeség mert 200ezer ft kb... ami nagy marhaság tekintve hogy japán nagyon drága hely az átlagos fizetés pedig olyan 800ezer körül van maga a living cost az olyan 500 körül van!
szerintem simán meg van nekik is 800-1m körül!
1 millió per 20 fős csapat az 20m ez akkor durván 20-40 millió ft seiyuu sokkal több az olyan 2 m körül van... ők rá durván 100m kimegy...
ott van még a zenész hangtechnikus azokra is ilyen 10 millió
engedélyek adó kb 10 millió
na ez is olyan 160 millió durván... max 200m!
egyszerűen érződik hogy itt a a kiadás felét a zsebbe teszik de inkább az animátoroknak adnák...
játékok fejlesztésével is így megy el a pénz... habár ott sokszor közre játszik hogy a vezető ezt és ezt akar utána meg mégsem csak már ki ment rá a kiadás és a munka idő...
11: [link]
Bocs, én megdupláztam, de te attól még így is nevetségesen alulbecsülöd a pénzösszeget.
250 millió yen 13 epizód. 24-25 rész 500 millió yen.
Azaz 13 epizód az olyan 750 millió forint
Szerintem a magyar rajzfilmek igenis igényesek, nem tudom, hol ezzel a probléma :O És a kérdésedre én válaszként azt mondanám, hogy a magyar rajzfilmek inkább nevelő célzatúak, így inkább skippelik az olyan rajzfilmek gyártását, amiben a problémákra a megoldást a harc jelenti.
És ez nem azt jelenti, hogy én nem nézek shounen animéket...
14 attól még a narutot 80ezer dollárból csinálták per részeket!
A neten animatorok fizetése havonta az 200ezer! Az szerinted hiteles akkor? -.-
Miközben Japánban az átlag fizetés 800-1M Ft? Valamint a living cost 500 körül van?
Japan igaz drága hely Ázsia legdrágább országa
15-ös vagyok.
Szerintem a magyar animáció még mindig sokszorosan jobb, mind a gány CGI.
De nem azt mondtam, hogy az előttem íróknak nincs igazuk abban, hogy alacsony nálunk a rajzfilmek költségvetése. Csak azt, hogy japánban a mainstream, fanservice-szel telenyomott animék tömeggyártása folyik (van amit a CGI is ront...), míg nálunk abból a viszonylag kevés pénzből azért tudnak jót készíteni. S itt nemcsak a grafika minőségére gondolok, mert a látvány nyilván nem éri utol a mostani animéket (Tenki no Ko vagy a Shigatsu Kimi no Uso pl. gyönyörűek), de tartalmukban jók, sőt jobbak egy csomó amerikai vagy japán animációnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!