Ajánlanátok nekem animét?

Jujutsu Kaisen
Shigatsu wa Kimi no Uso
Kimi no Na wa

Sok megéri és sok nem eri meg…!
Akcio dark fantasy - berserk
Fantasy comedy - konosuba
Shigetsu egy rossz anime! Az anime nem tudja mi akar lenni nem találja magàt rosszul van felépítve illogikus túlértékelt…
Bele lehet kezdeni a nagy shounen animekbe ez azt jelenti hogy akcio kaland és nagyon hosszu animék! De filléreket ki kell hagyni mert csak időhúzás ezek nem a könyv feldolgozását hanem az animációs studio csinálja tölteléknek mert utol erte a könyvet
Bleach 230 körül filler nélkül 150 körül ami viszonylag kevés
Naruto 720 rész de fillerek nélkül 350 körül
+ a boruto ami olyan 225
One piece 1001 rész 😂😅
Fairy tail (a vége gyenge lett) 330 körül de itt elég kevés filler van olyan 30-40 rész körül de azok elég jók! Amugy a sorozat eléggé light-os nem kell sokat gondolkodni róla a naruto viszont eléggé gondolkodtato
De talán jobb ha inkabb elmondom milyen fajta animék vannak úgy jobban tudsz keresni neten
3 csoport van
Komolyabb (ezek sokkal összetettebbek kevés ilyen anime van általában mesterművek vagy ahhoz közeliek jó persze van belőlük gyengébb is 😅)
Light-os (ezek egyszerű kikapcsolódást adnak jövőre el felejti a legtöbb ember őket… vannak jók persze hogy vannak de nem kiemelkedők)
Valamint végtelen shounen (ezek lehetnek light vagy komolyabb sőt váltogatják is egymást)
Vannak stílusok is
Shounen - akcio kaland fiús
Shoujo - lányoknak készült általában nyugodt vicces kedves kis történetek fiúk is nézhetik mert könnyed kikapcsolódás
Rom-com - románc comedy ezek általában iskolás animék azaz amikor iskolában játszódik diákok közt magyon sok van belőle ezek mindkét nemnek szólnak
Seinen és jousei - ezek idősebb rétegnek szólnak a seinen férfi a jousei női de mindenki nézhet amit akar
A jousei sokszor romancos vagy pedig párkapcsolati drama a seinen pedig sokszor erősebb akcio vagy pedig filozófiai
Slice of life - ez a valos világ dolgait mutassa be általában rom-com iskolai életet de lehet jousei vagy seinen is de lehet kedves történet is
Umaru (nagyon kis aranyos és vicces), golden time (ami a legjobb románc drama)
Isekai - a lényege hogy egy a mi világunkból származó ember (japan más nem lehet… 😅😂) átkerül egy masik dimenzióba világba ami egy erősen fantasy világ mágia és középkori (ennek a legtöbbje egy sablonos pocsék anime de az a pár ami jó az tényleg nagyon jó!) van hogy random bele kerül vagy pedig ott születik ujjà ilyenkor megmaradnak az emlékei sőt olyan is van hogy a 60 éves papa kisfiukent éled ujja és kislány harem veszi körbe szoval ja…
Ma az isekai nagyon dominál azaz olyan jó 5 éve
Re zero, shield hero
Game sekai - (a sekai világot jelent) itt a szerelők egy virtuális játékba kerülnek általában az a bonyodalom hogy benne ragadnak)
Log horizon, overlord, sao
Varázs/erő akadémia én ezt csak a tipikus lélek fegyveresnek mondom… megint a trash műfaj de vannak jók… az isekai elott voltak ma már nincs ez a műfaj de ugyan azokat használja mint az isekai… a lényeg hogy a diákokat egyfajta katonai akadémiába küldik ahol harcolni tanulnak mert vagy háboru vagy szörnyek vannak! Általában ez az erő mágikus ritka esetben valami sci-fi erő na viszont azért is lélek fegyver mert legtöbbször egy fegyvert használnak ami a lelküket tukrozi 😅 vagy abból formálják meg stb de ahogy mondtam van jó is
Jujutsu kaisen (ami nagyon feltört most) valamint a boku no hero academia ami meg már legendásnak számit és te xleg magyon jó
Persze van rendes magi akadémia anime de ezek nem ebbe a műfajba tartoznak
Van persze horror műfaj is
Survival - na ez arról szól hogy össze gyűjtenek úgy 10-13 karaktert ami lehet el rablás vagy bármi egyébb pl bele mennek egy játéknak hitt valamibe vagy csak spontán és túl kell élniük na ebben hullanak a karakterek! A főszereplők túl élik legtöbbször van hogy sokszor egy fűrész szeru játék vagy pedig valami természet feletti entitás okozza sokszor krimis ezek az animék mert nyomozni kell bennük mert van hogy közülük valaki a gyilkos vagy ki kell valamit deríteni
Van sok fantasy anime valamint középkori is pl samurai kori
A fantasy meg legtöbbször az európai középkor + mágia
Tate no Yuusha no Nariagari
ID:Invaded
Grand Blue
Kaguya-sama: Love is war
Intal D
Wangan Midnight
KonoSuba
Danmachi
JoJo's Bizarre Adventure
Boku no Hero Academy
Koe no Katachi (film)
Bongou Stray Dogs
Bunny Girl Senpai
Charlotte
Toradora
God of Highschool
Cowboy beepbop
Horimiya

Előző jókat ajánlott, a Toradora! az eléggé hit or miss mondjuk, én pl. gyűlölöm, ha szereted Taigát, akkor tetszeni fog, egyébként gyűlölni, mint én.
Amúgy ezek a kedvenceim:
Attack on Titan
Tokyo Ghoul (1. évadot mindenképpen megéri, bár én szerettem az első hármat (a mangát MÉG olvasom, de már bőven az utolsó évad történéseinél vagyok és úgy mondom ezt)), bár a 3. és 4. évad animációja egy rakás kaki.
Code Geass
Mirai Nikki (Ez is elég megosztó, sokan szeretik, sokan gyűlölik)
Initial D
Koe no Katachi
Terror in Resonance
Chivalry of a Failed Knight (Ennek szerintem soha nem lesz 2. évada.............)
Boarding School Juliet
The Fruit of Griasia
Darker than Black
Horimiya
Amiket mindenképp megéri megnézni szerintem:
Hunter x Hunter (A 2011-es, nem az eredeti, bár azt is tervezem majd megnézni)
Naruto, legalább a part 1, a part 2-vel vannak problémák, bár azt is szeretem
Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai
Classroom of the Elite
Daily Lives of High School Boys
Fate/Zero
Charlotte
91 Days
Jujutsu Kaisen
Kaiji
Kaguya-sama
The Misfit of Demon King Academy
Another
Deadman Wonderland (Ez nincs befejezve, de megéri megnézni szerintem)
My Teen Romantic Comedy SNAFU
Ore Monogatari!!
Oresuki
Re:Zero
The Irregular At Magic High Schoolt ajánlom, de az 1. évad is nagyon hit or miss, én pl. az 1. évadot nem kedvelem, de a 2.-at meg imádom, nagyon jól felépített és érdekes világa van, de néha borzasztó unalmas a cselekmény.
Akame ga Kill!-t is megéri megnézni, de sokan ezt sem szeretik.
Death Note-ot én pl. nem szeretem, de megéri legalább 1x megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!