Narutoban ez szerintetek nem hülyeség?
Mangát nem olvastam, az animét most nézem újra másodjára.
A Shippuden 175. részénél vagyok, a Naruto-Pein harcoknak vége lett.
A visszaemlékezésekből Nagato sztorijából, korábban már Jiraya visszaemlékezéséből volt, hogy láthattuk, ahogy Jiraya ott marad a háború kellős közepén Nagatoval, Konannal és Yahikoval.
Első nézésre ez nekem nem tűnt gondnak de újra nézve és jobban belegondolva nettó baromság.
Egy háború kellős közepén hogy engedheti meg magának Jiraya (és Konoha), hogy az egyik legerősebb, legveszélyesebb harcosuk 3 évre kivonja magát a forgalomból. Ez a mangában is így van, vagy ez az anime bakija? Vagy csak én gondolom hülyeségnek?
Ez nem nettó hülyeség jiraiya meg tehette mivel közben információkat gyűjtött
Valószínűleg hiruzen is tisztában volt jiraiya sorsában ezért is engedte neki
Valamint egy háborút se úgy képzelj el hogy harc harc és harc! A briteknél 100 éves háboru volt (belharc) rózsák háborúja néven mivel 2 rozsa címeres ház harcolt york és tudor
A lényeg minden háborúban van szünet újra feltoltodes nálunk is volt azaz a mi világ háborúnkban is és ez volt az 1. És a 2. közti időszak mert már a befejezés évében készültek a nagy hatalmak!
Jogos, amit írsz, értem.
A történelmi példákkal tisztában vagyok, de én a 4. Shinobi háború alapján gondoltam, hogy ahhoz hasonnló, ami tömény harc. Bár az egy gyors lefolyású törtenet volt sok száz anime résztől függetlenül.
Igen a 4. Teljesen más mert ott nem politika játszott közre és tényleg csak pár nap telt el emiatt is volt “annyi harc” ott a cél az volt hogy mek szerezzék a 8-9 farkút amivel vége is lett volna
Meg ugye itt nem kellett figyelni az élelemre nem volt tél mert hóban fagyban nem csak az emberek de az élelmiszert sem lehet annyira előállítani
A 4. Háboru egy fajta végső ütközet volt ahol a túlélésért volt a harc mindneki feltett mindent egy lapra emiatt is teljesen más volt mint a többi
De kicsit részletesebben
1-3 shinobi háború
- területek elfoglalása : amikhez embereket kell mozgósítani + ellátmányt azt a területet biztosítani
És akkor itt adódik hogy megvédeni de az ellenség vissza foglalhatja újból majd ezek ismetlodnek de közben kell figyelni az ellátmányt étel ital ruha és fegyver na meg tisztasági szer
- Emberek biztosítása : senki sem küldi az értékes shinobikat a halálba meg fontoltan kell őket mozgósítani csapdákba terelni az ellenséget ezek is napokat vehetnek igénybe meg vannak stagnáló harcok pl a 3. Háborúban minato miatt az adott terület harc 1 nap alatt véget ért de ha nem ő lett volna akkor napokig el húzódhatott volna!
Valamint nem csak erős shinobik vannak nagyon sok a gyenge shinobi
Az nettó hülyeség hogy 2 sereg teljes erőben feláll és egymásnak rohan! Mindig kis osztagokra bomlanak és terület harcokat csinálnak
Persze vannak nagyobb csaták is
Példák ezekre: minato csapata ahol 4-en voltak háborús bevetésen illetve amikor minato ahhoz a stagnáló mezőre ment ahol sok ember volt
Mert a törtènet ezt kìvánta, sok logikát ne keress benne.
Ez kb olyan, mint a sorozat eleje, miszerint mi is a legjobb döntès egy hirtelen megárvult kisgyerekkel, akiben egy hihetetlen hatalmú lèny lakozik?
Hát szigeteljük el, èljen egyedül egy kis lakásban, ès csináljunk belőle társadalmi páriát, úgy biztos nem fogja a hatalmát ellenünk fordìtani, ès a közössèg vèdelmezője lesz. Logikus, nem? :)
4-5 mondjunk ti nem is neztetek ha ilyent tudtok mondani 😂😅
A történet folyamán kiderül hogy naruto azert lett elszigetelt mert kiderült hogy benne van a bijuu amit danzounak köszönhetünk! Emiatt mindenki retteget még csak a közelébe is menni! Ha nem lett volna a 3. Akkor naruto egy börtönben élt volna távol a falutól ja egy olyan börtönben ahol nem lettek volna más foglyok csak is ő!
Kb itt tart a sorozat csak nem rágja a szátokba… (habár elmeséli csak az tudja aki nézi)
És nem csak ő élt egyedül! Több gyermek is egyedül élt a történet folyamán pl sasuke és kakashi is! Mindhárman számkivetettek voltak az emberek vagy féltek toluk vagy megvetették és azt is tudni kell hogy a falu tényleg falu volt nem pedig város minimum 100-200ezer fővel
(Japan értelemben falu mert tokyo 15 millió körül ban…..)
Az egyesített shinobi haderő ami az 5 nagy falu + szamurajok az volt 80ezer fô! Le bontva 13ezer + a geninek olyan max 20ezer a shinobi erő maga a falu meg olyan 60ezer fő lehet azaz egy nagyobb kisváros létszáma
És nem is lesz a falu védelmezője ezért is a kagék általában nagyobb ninja klanon belül tartották a bijuukat
És a bevett modszer az volt hogy nem tudódik ki hogy ki a bijuu ahogy kushina esetében is volt!
Jah, csak èppen Kishimoto bevallottan semmi ilyesmit nem talált ki, amikor megalkotta az alapsztorit, ès retrospektìven ment minden utólag belemagyarázva 🤷
Hiába utálta mindenki, attól mèg simán maga mellett tarthatta volna a falu vezetője, de neeem egyedül kell èlnie, mert.... mièrt is? Hátha könyebben meglincselik ha már fèlnek tőle?
De persze ez sem lett rendesen keresztül vìve, hiszen max rosz gyerekkènt kezelik. Ellenpólusnak ott van Gaara, akinèl simán az èletère törtek már gyerekkènt, persze a főszereplőnèl ilyen durvaság nem lehetett, mert neki csak kicsit tragikusan, de nem túl sèrülten azèrt kell felnőnie :D
Nem leszólni akarom, èn is nagyon szerettem amikor megjelent 2003 körül nálunk ès 20 èves fejjel nèztem, de na, azèrt nagyon kijön sok helyen hogy a törtènèsek azèrt vannak, hogy megtámasszák a sztori irányát ès nem fordìtva.
A falu vezetője maga mellett tartotta hiszen hiruzen folyton látogatta őt!
Valamint alapból nagyon kevés ideje volt hiruzennek és rajta kivul mindenki félt kuramatól!
Gaara esete megint más! Gaara nem uzumaki és nem is hakke fuin pecsétje van!
Annyit kell tudni hogy az uzumaki klán különlegesen jól illeszkedik a bijuukhoz a hakke fuin pedig a legerősebb pecsét ami teljesen megtartja a bijuu erejét!
Gaaranal azért törtek az életére mert tesztekték hogy képes megtartani shukkakut de nem volt képes rá!
Nézd meg killer bee-t tőle is mindenki retteget egyedül a bátyja (mostoha bátyja) tartotta ember számba majd neki is bizonyítani kellett és sikerült uralkodni gyukin amitől hősként kezelték!
Ja amugy nézd meg shukaku előző gazdáját őt élete végéig a falunak kívüli börtönben tartották!
Gaara bee és naruto esete azért is más mert a kagék fiai voltak!
És nem csak rossz gyerekként kezelik narutot hanem úgy tesznek mintha nem is létezne abszolut nulla kontakt
Ami megint csak nem kis lelki trauma
Gaaranak mondhatni jobb volt a helyzete mert megtapasztalta a szeretetet a nagybátyja által illetve a testvérei által azonban narutonak senkije sem volt emiatt is mondta sasuke neki anno hogy nem értheti az ő fájdalmat hiába voltak mindketten egyedül mert sasuke megtapasztalta a boldogságot naruto viszont sosem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!