MDZS (Mo Dao Zu Shi) fanok! Szerintetek is értelmetlen volt Jiang Yanli halála?
Mindenki szerint, Jiang Cheng szerint is Wei Ying miatt halt meg. Közben Jiang Yanli egymaga döntött úgy, kimegy a csatamezőre fegyver, önvédelmi tudás vagy testőrök nélkül. Csoda, hogy addig kihúzta, aztán végül abba halt bele, hogy Wei Ying helyett kapta a támadást. Kedvelem a karakterét, de a halála számomra így nagyon "csakazértis kellett, hogy Wei Yinget ezért lehessen utálni és ő volt az egyik, hanem a legfontosabb személy az életében". Na meg, én értem, hogy látni, beszélni akart vele, nade könyörgöm, a viselkedése totálisan olyan volt, mintha nem anya lenne már, akinek a gyerekének már egyébként sincs apja. Jó anya lett volna, jó ember volt, de a halála miatt olyan hülyének jön le, hogy máig fogom a fejem.
(amúgy már rég olvastam a regényt és a donghuát és élőszereplős sorit is láttam, csak a friss manhua fejezetben pont ennél tartanak xd)
Jiang Yanli, mint karakter legnagyobb célja a történetben az volt, hogy a halála hatással legyen Wei Wuxianra. Azért írta az írónő őt Wei Wuxian egyetlen igaz, kedves, tisztaszívű barátjának, aki gyerekkorától kezdve mindig kiállt mellette, hogy aztán a halála miatt veszítse el Wei Wuxian az eszét.
Az ő halála nélkül nem történhetett volna meg a mo dao zu shi sztorija, ez volt a dolgok miértje, minden máshogy alakult volna, ha ez nem történik meg.
De persze meg lehetett volna oldani ésszerűbben is a halálát.
Bár ha nagyon meg akarjuk magyarázni, akkor Jiang Yanli naiv volt, és ezért hitte azt, hogy beszélgetéssel meg tudja oldani a dolgokat, és végtelen hite volt abban, hogy Wei Wuxian mellett nem eshet baja, és ezért ment fegyvetelenül.
Második: Köszi, ment a néhai zöld kéz.
Igen, tudom, hogy kellett, és ezzel nincs bajom. Csak MXTX olyan hülyén oldotta meg, hogy, mint azt írtad, lehetett volna értelmesebb halála.
Úristen most ahogy így néztem először szívinfarktust kaptam hogy 'mi a fasz jiang cheng meghal?!", aztán esett le hogy nem is az ő neve van odaírva😂 Úgy röhögtem magamon.
-ne spoilerezzetek, még csak a 3. Kötetnél tartok-
Amúgy nem tudom. Szerintem is naiv volt, de tényleg bénán volt megoldva a halála kicsit.
Én azért imádom, olyan gyönyörűen van megrajzolva meg olyan kedveees🥰
Ezen a ponton kb mindenki ki akarta nyírni Wei Wuxiant, Jiang Yanli pedig ezt, (meg úgy általában egy nagy vérontást) akarta megakadályozni, szóval odament hogy egy kis észt beszéljen a fejébe.
Azért fegyvertelenül ment, mert ha csatadíszben állít oda, akkor az nagyon rosszul veszi ki magát, hiszen tényleg csak beszélni akart, nem csatázni. Akkor úgy nézett volna ki, mint a többi harcra kész kultivátor, nem pedig úgy, mint egy aggódó barát/hugica.
Legalábbis én így értelmeztem😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!