Anime/manga fanok! Kimennétek Japánba élni, ha lenne rá lehetőségetek vagy nem? Miért?
Ha eltekintünk attól hogy kb lehelten a letelepedés, vért fogsz pisálni mire
mire mondjuk középszinten megérted Hiragana és a Katakana-t.
És hogy van hogy a külföldieket is hát 3 méter távolságból kezelik.
Nos hát pár évre kimennék igy élményszerzés céljából. De életem végéig biztos hogy nem. Mondjuk 5 évre. Elvileg most fejlesztetek ki valami olyan net sebességet ami az egész világon a leggyorsabb.
Viszont ezt a csak a közösség számít, és az egyén érdeke vagy is a tiéd elhanyagolható, meg a munka a "legnagyobb érték" felfogást nem tudnám megszokni. Kommunizmus néven itt is futott egy ilyen jó 40 évig.
Kösz nem kell. Ha valaki nem értené meg hogy mért vannak arra a hikikomori-k. Akik köszönik de az előbbiből nem kérnek.
Meg az EU-ban van egy olyan hogy munka törvénykönyve. Nem azért élsz hogy dolgozzál. Tudom mert én 12 órában dolgozom kizárólag. Annyira nem poén.
De legalább utána van 2-3 szabadnap.
Mondjuk MO-val ellentétben simán felvehetsz egy "Szeretem a Hentai-t" pólót.
Lehet még munkahelyre is és senki nem néz furcsán rád.
De azért nem viccből írtam az 5 évet. Meghát a világ kb legnehezebb nyelve.
"vért fogsz pisálni mire mondjuk középszinten megérted Hiragana és a Katakana-t."
Ez alatt nem értem, mit gondolsz? A hiragana és a katakana szótagírás, nincs nagyon mit megérteni rajta. Két délután megtanulod, 1-2 hét gyakorlással már elég gyorsan olvasod. A kandzsi, na az a szopás.
"meg a munka a "legnagyobb érték" felfogást nem tudnám megszokni. Kommunizmus néven itt is futott egy ilyen jó 40 évig."
Náluk a kommunizmusban ez teljesen máshogy volt jelen. Ott a lényeg, hogy legyen munkahelyed, hogy dolgozol-e vagy mennyit vagy bent, már más téma volt és erősen munkahely-függő. A japán munkakultúrában pedig az a lényeg, hogy legyél is ott és ha nincs dolgod lehetőleg imitáld a munkát, még túlórában is.
"Mondjuk MO-val ellentétben simán felvehetsz egy "Szeretem a Hentai-t" pólót."
Ha latin betűs csak felirat, akkor itt is felveheted. Az átlag ember ugyanúgy nem tudja, mire gondol a költő. Egy ilyenen viszont szerintem ott is megakad a járó-kelők szeme, csak a más temperamentum miatt nem fogják szóvá tenni:
"Lehet még munkahelyre is és senki nem néz furcsán rád."
Szerintem ott szigorúbb a dress code, mint a nyugati országokban.
"Meghát a világ kb legnehezebb nyelve."
Ezzel sem értek egyet. A tényleg nehéz része az írásrendszer. 2000 karakter egyenként átlagosan 2-3 jelentéssel és olvasásmóddal, amit más kandzsival egy szóban használva olyan jelentést adhat vissza, amihez egyik kandzsinak sincs semmi köze. A nyelvtana annyira nem vészes, ha csak hallott szövegértésre és beszédre koncentrálsz. Szvsz a német például nehezebb.
"Ezzel sem értek egyet. A tényleg nehéz része az írásrendszer. 2000 karakter egyenként átlagosan 2-3 jelentéssel és olvasásmóddal, amit más kandzsival egy szóban használva olyan jelentést adhat vissza, amihez egyik kandzsinak sincs semmi köze. A nyelvtana annyira nem vészes, ha csak hallott szövegértésre és beszédre koncentrálsz. Szvsz a német például nehezebb."
Azért az a 2000 kanji (+összetételeik) ugyan olyanok mintha mondjuk angolul tanulnál szavakat/kifejezéseket, csak itt nem latin betűvel, hanem más karakterekkel. Nem olyan nehéz megtanulni ha olyan a hozzáállásod, mint amit például az előbb leírtam. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!