Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Nulla nyelvtudással nehéz a...

Nulla nyelvtudással nehéz a németet így kezdeni?

Figyelt kérdés
Angolul jól tudok, de a németem kimerül pár szóban, meg hogy nagyon kábé felfogom, miről is van szó. Hülyeség lenne képregényekkel, mangákkal és sorozatokkal kezdeni az ismerkedést ezzel a nyelvvel? Az angol sem a suliban, hanem főleg internetes tartalmakból ragadt rám ( ez persze tudom, a nyelvtani részeket nem pótolja annyira.) Ez a némettel is működhet?

2021. okt. 27. 20:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem egyáltalán nem hülyeség ha sorozatokat nézel és olvasol eleinte németül! Sőt a későbbiekben könnyebben fog menni a komolyabb nyelvtani része!

Sok szerencsét hozzá!

2021. okt. 27. 20:39
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Németből nekem az vált be, amikor német nyelvű rock zenét kezdtem hallgatni, és azóta sem értem, hogy minek hallgattam valaha is ilyen stílust angolul, amin inkább pop meg disco zenét kell.

Egyébként szókincsfejlesztésnek lehet, hogy érdemes összegyűjteni az angol és a német (mint rokon nyelvek) azonos eredetű szavait, és az angolt jó alapnak kihasználni a hasonlóságokkal (vagy inkább a konzekvens különbségekkel) együtt.

Pld:

white = weiss

heat = Heiss

foot = Fuss

street = Strasse

nine = neun

fire = Feuer

eight = acht

night = Nacht

laugh = lachen

TIPP: Ehhez használd a "cognate" keresőszót.

2021. okt. 27. 20:42
 3/11 anonim válasza:
84%
szerintem egyáltalán nem lenne hülyeség. én németül tanulok már nagyon régóta, de nem egy bonyolult nyelv. persze ez attól is függ hogy mennyi idős vagy, mert más annak akihez első osztály óta németül beszélnek. viszont az angolnál lényegesen nehezebb, meg ha sorozatot nézel akkor mindenképp felirattal tedd, mert a kiejtés az nagyon durva, és még hozzá hadarnak is.xD dee az alap nyelvtant érdemes megtanulni, az indikativ präsens-t, indikativ perfekt-et és az indikativ futur 1-t. ezek elég jó alapot adnak, és tudtommal már duolingon is lehet németül tanulni:)
2021. okt. 27. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

army 7 bocs de totál hülyeséget mondasz! 3-as is...

a német az egyik legnehezebb nyelv a sok szabály miatt! Én elég jól tudok mindkét nyelven de az angolhoz fele annyi idő sem kellett mint a némethez valamint nekem anyám perfekt szó szerint és van olyan unokatesóm is akinek az anya nyelve német!

a lényeg amit mondani akarok hogy a szabályokat alapokat kell meg tanulnod mert hiába tudsz pár szót meg hiába fogsz tudni pár szót egy értelmes mondatot nem fogsz tudni mondani és értelmezni!

kb olyan szinten mint az itteni kínaiak!

én menni el kici kociba beszáll cola bolt hozni... kb így fog beléd rögzülni!!! és nem viccelek!

nulla nyelv tudással hanyagold az ilyent mert az alapokat kell meg tanulni;

névmás

névelő

ragozás

múlt és jövő idő (jó ha az összes fajtáját tudod)

tagadás dupla tagadás

kérdés

és ez után mehetsz németül!

a németet nem lehet kikerülni mert nagyon erős szabály rendszere van az angol pedig nagyon könnyű ha az alapokat kell megtanulni!

de a legjobb tanulás ha beszélsz is vagy pedig interakciót váltasz pl német forumokon vagy német youtube tartalmaknál! hidd el krva gyorsan meg lehet így tanulni ha párbeszédet folytatsz (írsz)

2021. okt. 27. 21:28
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

"kb olyan szinten mint az itteni kínaiak!

én menni el kici kociba beszáll cola bolt hozni... kb így fog beléd rögzülni!!! és nem viccelek!"

Azért azt is vedd figyelembe a kínaiknál, hogy ők nagyjából ugyan így alkotnak Kínában is mondatokat.

Csak ismeretterjesztésnek írom ide ezt, nem pedig vitához. :)

2021. okt. 28. 00:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

5 igen az ázsiai nyelvekben hiányzik a ragozás és egy csomó olyan dolog ami a magyarban és németben benne van de ugyan akkor a magyarban bárhogy elkezdhetsz egy mondatot azaz fordítva is addig a németben nem mert értelmetlen lesz!

a kínai példát azért hoztam fel hogy szemléltessem hogy egy német nyelvűnek hogyan hangzana mert bizony ők a hétköznapi beszédben is be tartanak egy csomó szabályt mert különben értelmetlen lenne

2021. okt. 28. 02:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

+

https://www.youtube.com/watch?v=vLtRQO80Ofk

rövid kis videó hogy a köznyelv is milyen! már az első mondatokban vesszős elválasztású ob van azaz kati praterium :"D

2021. okt. 28. 02:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"5 igen az ázsiai nyelvekben hiányzik a ragozás és egy csomó olyan dolog ami a magyarban és németben benne van de ugyan akkor a magyarban bárhogy elkezdhetsz egy mondatot azaz fordítva is addig a németben nem mert értelmetlen lesz!

a kínai példát azért hoztam fel hogy szemléltessem hogy egy német nyelvűnek hogyan hangzana mert bizony ők a hétköznapi beszédben is be tartanak egy csomó szabályt mert különben értelmetlen lenne"

Tudom, tudom. Mint mondtam is, csak ismeretterjesztőnek írtam le.

Azzal vitatkoznék, hogy az ázsiai nyelvekben nincs ragozás. Például a Japán az eléggé ragoz. :)

De ne vitázzuk.

A német meg sajnos tényleg a legkötöttebb szórendű európai nyelv... Aki elég mazochista hozzá az nyugodtan elkezdheti. :D

2021. okt. 28. 10:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes, nekem az angollal, amit suliban mindig is utáltam az volt a nagy fordulópont amikor elkezdtem a Naruto mangát angolul olvasni pár órával a heti fejezet magyar fordítása előtt.
2021. okt. 28. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

8 na igen ezt nem is tudtam!

tudtam hogy mindig u ru-ra végződnek meg desu stb de most nézem ez inkább udvarias jelző/fokozatok (persze még ragnak számítanak csak ezt nem tudtam) de korántsem olyan mértékű mint egy német vagy magyar ahol hatféleképpen kell tudni :"D

2021. okt. 28. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!