A legtöbb ember vajon melyik animét szokta ajánlani egy kezdő animésnek?
Attól függ, milyen genre érdekel. Mostanában nagyon felkapott a shingeki no koujin. Nem rossz, sőt különösen érdeke storyja van, csak már annyira idegesítő szerintem, hogy ha valaki kimondja azt a szót, hogy anime, azonnal azzal a kérdéssel dobálóznak a fake otakuk, hogy lÁttAD mÁr az atTaCk on TiTanT?
Szóval csak annyit akartam ebből kihozni, ha tudod, milyen témában keresel animét, én nagyon szívesen ajánlok neked, de ilyes fajta felkapott darabokat ne várj, mert biztos vagyok benne, hogy te is értesültél létezésükről!
Chrno Crusade
Sámán király
Yu Yu Hakusho - a szellemfiú
Death Note
Fullmetal Alchemist
Digimon szelídítők
A könyvek hercege
Fairy Tail
Blood+
Soul eater
Naruto (sima)
InuYasha
Trinity blood - vér és kereszt
Vampire knight
Lovely complex
D Gray Man
Slayers - a kis boszorkány
Bújj bújj szellem
Kaleido star
Sailor moon (régi változat)
Ízlés kérdése. Nincsenek szintek, hogy egy kezdő animésnek mi lenne a jó, és mi nem. Én anno, kisgyerekként szinkronosan néztem az A+ csatornán, aztán Animaxon. Magyar feliratot követni se tudtam olyan gyorsan, nem tudtam tartani a tempót gyerekként. A fentiek a saját listám, ha nem rögtön feliratosan akarja nézni, a nyelvet hallgatva. Ezeknek ráadásul (FT kivétel, annak nincs szinkronja) még jó szinkronja volt, nem úgy mint például a Hősakadémiának, amiből két részt tekertem végig, de elég is volt, úgy elcseszték.
Általában valami hype mainstream animét ajánl a többség. Pl. AoT, SAO, Naruto, BNHA, stb.
Szerintem viszont függ az illető korától, nemétől, érdeklődési körétől. Mert pl. ha valaki a horrort szereti, hiába ajánlod neki mondjuk a SAO-t, nem fogja érdekelni. Helyette inkább akkor az Another, vagy a Higurashi animéket ajánlanám.
Én attól függően ajánlok, animét annak, aki ismerkedne a műfajjal, hogy milyen történeteket szeret.
Ha valami harc orientáltat, akkor
Fullmetal alchemist (mindkettő)
Ha valami romantikusat, akkor Toradora
Ha felnövés történetet, akkor a Koe no katachci-t
Személytől függő.
Időutazós sci-fi fanoknak Steins;Gate
Fantasysoknak FMAB
Komédia:Grand Blue
Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!