Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Egyetemista korúak! Ti néztek...

Egyetemista korúak! Ti néztek animét?

Figyelt kérdés

2021. aug. 1. 16:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálam fordítva volt, gimiben valóságos csodának számított, ha összeakadtam akár egyetlen anime-kedvelő emberrel, egyetemen meg a fél szak weebekből állt, még tanárok közt is voltak :)
2021. aug. 2. 13:15
 12/20 anonim ***** válasza:
Olvassátok el megint nem azért írtam hogy baj… hanem a kérdezőnek válaszoltam hogy egyetemisták is csinálják nézik és emiatt aggódik… 😅
2021. aug. 2. 14:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Kérdező a yugioh nagyon ne vedd egy kalap alá semmivel sem mert a szabályok nagyon de nagyon bonyolultak lettek tényleg nem a 12 év alattiaknak való sőt 16 év alattiaknak sem! NagOn ott kell lenni észben mert egy full stratégiai játék lett a versenyek meg alapból ugy vannak hogy 20 év felettiek tudnak csak versenyezni nem szabály asszem 15-16 éves kortól lehet jelentkezni csak egyszerűen nincs esélyük nekik!

A pokemon meg sosem volt anime… igen japan de egyszerűen annyira felhígított a kultúra hogy csak na! Akkor már a digimon mint a pokemon

És lehet mondani hogy 90-es évek de ekkor nagyon nem az volt! Max Japánban indult be a 90-es években nyugaton inkabb a 2000-es évek elején úgy 2008-2010 körül! Lehet hogy volt dragon ball meg chihiro de nem képviselt szubkulturat a dragon ball meg csak japan kultúrát sem! Pont emiatt tudott elterjedni szeles világon! Meg igen volt akira is… nem ezek nem anime szubkukturak hanem animációs rajzfilmek!

A szubkultúra a naruto bleach one piece a death note yuyu hakusho zero no tsukaima oregairu stb animék amik a 2000-es években és úgy 2012-13 fele jelentek meg szeles világon ekkor indult el nem pedig a dragon ball-kor!

2021. aug. 2. 14:39
 14/20 anonim ***** válasza:
13: a yugioh ból és pokémonból is készült sikeres anime ami itthon is elterjedt.
2021. aug. 2. 14:48
 15/20 A kérdező kommentje:
Azért mondtam, mert itthon mindkettőtt az animék miatt ismerik. Van egy szűk szubkultúra akik Yu-Gi-Oh versenyekre járnak, de tényleg nem sokan itthon. A pokémon is inkább az anime miatt ismert, akkor is, ha egy Nintendo játék. Minden animének minősül tudtommal, ami animációs sorozat vagy film és Japánban lészül. Tehát a Cihiro, a Pokémon és minden más is, amit felsoroltál. A Cihiro és az összes többi Ghibli film mind nagyon szerves részei az anime szubkultúrának, nem is értem, hogyhogy te ezt másképp véled. Az összes anime rajongó, akit ismerek, mind szereti a Ghibli Studio alkotásait, mert mesterművek, mondhatni az anime szubkultúra legremekebb kultúrális vívmányai.
2021. aug. 2. 14:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Azért azok, akik Pokémont meg Yugioht néztek, nem feltétlenül lettek animerajongók, sokaknak csak egy mese volt a reggeli rajzfiomblokkban. Te Tokyo Revengerst nézel, mázlista vagy, mert sokkal nagyobb a választék, ja, nekünk tényleg a P~ meg Y~ volt, meg még a Beyblade anno, de akit érdekeltek az animék, nézett igenyesebbeket is, ismerősöktől kölcsönkérve vagy letöltve azért középiskolásként láttam a Kamikaze Kaito Jeanne-t, Silent Moebiust, Metropolist, Evangeliont, később meg a Cowboy Bebop-ot (akkor még nem volt Animax meg A+), az Elfen Lied-et, a Serial Experiments Laint.

Még most is nézek animét, csak jóval kevesebbet, mert kevesebb időm van, és változott az ízlésem, a mainstream és tucat animék már nem kötnek le, pedig pl a Bleachet 2005-ben kezdtem nézni.

2021. aug. 2. 16:13
 17/20 anonim ***** válasza:
Természetesen az egyetemisták is néznek animét. Én már befejeztem az egyetemet, és továbbra is nézek, ha időm engedi. Viszont az egyetemi létszám miatt nehezebb kifogni magadnak egy animés társaságot, szóval jobban kell keresgélni, mint középiskolában. :)
2021. aug. 2. 22:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nézek már 13 éves korom óta.Elégé sokat láttam már.Talán vannak bizonyos műfajok,amiket már kerülök,mert kicsit komolytalaná vált nekem,amiket régen néztem.Főleg az echire gondolok.Mostanába a k9molyabb hangvételűek vonzannak.Valószínű,hogy ahogy öregszem,úgy változik az ízlésem is.Ja,most vagyok 22 éves,és villamosmérnöki szakon tanulok.
2021. aug. 3. 10:15
 19/20 anonim válasza:
Én nem szoktam és sosem néztem, nekem valahogyan teljesen kimaradtak az életemből. Viszont nagyon sok szaktársam szereti őket.
2021. aug. 3. 16:37
 20/20 anonim ***** válasza:

na az én viszonyom érdekes az animével, kb 4 és 10 éves korom között állandóan animéket néztem, aztán vmiért abbahagytam, más dolgok kezdtek el érdekelni, aztán gimiben állandóan az animés klikkel lógtam, de én kb egy animét se néztem meg, csak beszélgettünk mindenféléről, és őket azért bírtam nagyon, mert én amúgy könyvmoly vagyok és író, és ők nagyon nyitottak voltak és érdekelték pl őket az írásaim is, stb. aztán tavaly kezdtem el az egyetemet 20 évesen, ráakadtam netflixen a death notera, arra emlékeztem hogy na az vmi izgis dolog nézzünk rá, és teljesen ráfüggtem meg fan lettem, azóta megnéztem néhányat, és még tervben van több sorozat is, illetve elkezdtek az elmúlt egy évben a képregények is nagyon érdekelni, beleértve a mangák is. egy nagyon sokrétű műfaj, ha valaki kicsit nyitottabb a keleti kultúrákra, egy más nézőpontra, stb akkor biztosan talál olyan animét, mangát ami elvarázsolja meg megtetszik!

nekem van még több haverom is aki szereti az animéket és velem egykorú, szintén egyetemre jár.

2021. aug. 4. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!