Tudnátok javasolni animéket a listámon alapján?
Fullmetal Alchemist
Clannad
Air
Ao Haru Ride
Orange
Monster
Banana Fish
91 Days
Blue exorcist
Jujutsu kaisen
Assasination classroom
Death Notehoz hasonlók:
- Code Geass (ugyanúgy antihős zseni főszereplő, aki ugyanúgy az igazságtalanság ellen lép fel erőszakkal. Kvázi ugyanaz a sztori, csak én a Code Geass-t sokkal jobban szeretem. Itt van amúgy egy zseniális videó, ami összehasonlítja a két animét: https://www.youtube.com/watch?v=fl_CSk3AKQc)
- Yuukoku no Moriarty (klasszikus Sherlock Holmes sztori, Moriarty eredettörténet. Ha kedveled a Holmes sztorikat, ajánlom!)
Horimiyához hasonlók:
- Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai (egyik személyes kedvenc animém. Romantikus, dráma)
- Clannad, Clannad: After Story (másik személyes kedvenc animém. Hangulatában semmi köze a Horimiyához, azonban rengeteg ötletet vett innen. Az első évad annyira nem jó, én az After Story-t imádom. Az első évad nagyon abszurd vígjáték, a második évad nagyon durva dráma.)
- Hige o Soru. (Nem ez a teljes címe, de túl hosszú a címe, hogy csak így leírjam. Romantikus.)
- Yahari Ore no Seishun Lovecom wa Machigatteiru (gimnazistáknak kötelező darab, máig a legjobb gimnáziumi sztori, amihez szerencsém volt. A kirekesztésről, a magányról, a társfüggőségről szól, valamint a barátságról meg a szerelemről, lévén romantikus)
- The Quintessential Quintuplets (újabb címbajnok. Romantikus, vígjáték. Én kedvelem, de semmi különös.)
Attack on Titanhöz hasonlók:
- Fullmetal Alchemist (európára hajazó fantasy világ, durva történet, jó openingek. Két változat is van. Mind a kettő ugyanazt a mangát dolgozza fel, de cselekményileg szinte semmi közük egymáshoz. Sokan a Brotherhoodra esküdnek, én viszont talán a Bölcsek kövének nyomábant jobban szeretem. De mind a kettő zseniális. Itt van amúgy egy jelenet egy zseniális AOT szinkronparódiából, ami remekül leírja az azonosságokat a művek között: https://www.youtube.com/watch?v=hjNI6QWS35Q&t=184s)
Tokyo Revengershez hasonlók:
- Boku Dake ga Inai Machi (Szintén óriási kedvencem. Ha ezek közül csak egyet nézel meg, ez legyen az. Időutazás, krimi, barát megmentése, a Tokyo Revengers kábé ezt másolta, csak nem sikerült ilyen jól. Fantasztikus soundtrack, sztori, karakterek, meg minden.)
- Steins;Gate (Szvsz a valaha készült legjobb időutazós sztori. Persze, nem láttam minden időutazós művet, de ezt a mondatot rengeteg embertől hallottam már, szóval nem csak az én véleményem. Időutazás, sci-fi, thriller, van benne kis vígjáték meg romantikus szál is. Ne hagyd ki! https://www.youtube.com/watch?v=hjNI6QWS35Q&t=184s)
Remélem tudtam segíteni! Le fognak pontozni, az hétszentség, de ha a kérdező segítségére lehettem, akkor pont nem fog ez érdekelni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!