Szerintetek a magyarok többsége hogyan viszonyul az animékhez, mit gondol az animékről, mennyire elfogadó a különféle animékkel szemben, melyik műfajtól akadna ki és melyiket tartja érdekesnek egy nem animés magyar ember vajon?
Mivel a magyarok többsége ostoba, így a legtöbb válasza az az animére, hogy "rajzolt? akkor mese, ami kisgyerekeknek való".
Szóval itt nem műfajokról van szó, hanem simán értelmi képességekről.
4-es, nemcsak gyerekes animék vannak, de a tévében a mainstream megy.
Komolyabb animék pl.:
Akira
Perfect Blue
Paprika
Tokiói keresztapák
Sennen Joyuu (alias Millenium Actress)
Amikor Marnie ott volt
Nausica
Szél támad
A vadon hercegnője
Ghost in the Shell
Sorozatból:
Ergo Proxy
Monster
Wolf's Rain
Serial Experiments Lain (innen vették pl. részben a Matrix ötletét is)
Boku Dake ga Inai Machi (gyilkosság, gyermekbántalmazás, erőszak)
Banana Fish (maffia, erőszak, említés szintjén pedofília, gyilkosság, kábítószer, depresszió)
91 Days (maffia, depresszió)
Noir
Csak egy pár, ami nem dedós ostobaság. Ajánlom, nézz meg egyet-kettőt. :)
#1 vagyok.
"de ha ez értelmi képességen múlik [...] Gyerekesnek tartom én is, függetlenül attól, hogy sokszor látok rövid szoknyás, hatalmas mellű csajokat képeken"
Ha szerinted attól lesz valami nem gyerekes, hogy vannak benne vonzó karakterek, akkor ott tényleg gondok vannak.
Pont ezért mondtam, hogy az ilyen emberek többsége ostoba. Az anime egy műfaj, ami annyit tesz, hogy találsz benne 10 éveseknek szóló művet és kifejezetten érett, komoly témákat érintő műveket.
Ugyanilyen ostobaság a sorozatokra vagy könyvekre elmondani, hogy ilyen vagy olyan, mivel könyvek közt is vannak gyerekkönyvek és vannak felnőtteknek szóló könyvek.
Rettentően jól bemutattad, hogy - még ha nem is értesz egyet vele - teljesen igaz az #1 kommentben leírt válaszom.
4-es vagyok
Tudtam, hogy ilyen reakcióra számíthatok, nincs is vele bajom egyáltalán. Mit mondjak, ha nem érdekel? Mondhatnám, hogy ezért vagy azért, de nem vonz egy kicsit sem. Ha hülye vagyok, hát hülye vagyok, ez van. Nem vagyok én sem tökéletes. Majd ráveszem magam valamelyikre, amit 5-ös felsorolt és akkor talán megváltozik a véleményem. Ebből is látszik, hogy biztosan van még pár ember, aki hasonlóan együgyű fejjel gondolkodik, mint én, gyanítom elég sokan. Az is csoda, hogy válaszoltam erre a kérdésre, mert nem értek hozzá, nem kedvelem (talán azért, mert még nem láttam egyet sem elejétől végéig) és ezért nem tudok érdemben nyilatkozni.
#1 vagyok.
Ja, csak a nem érdekel és "gyerekes" között nem kicsi különbség van. Nekem is van ismerősöm, akinek az art style nem jön be, ezért nem nézi, csak ő nem azt mondja, hogy gyerekes, mert tudja, hogy azért mert valami rajzolt még nem lesz gyerekes.
Én pedig kifejezetten azokat ostobáztam le, akik azzal indokolják vagy azt mondják, hogy gyerekes.
Ha odaállsz egy matek tanár elé és azt mondod, hogy 2*2=147, akkor ő is ki fog javítani, mivel ostobaságot mondtál, viszont ha csak annyit mondasz, hogy te nem szereted a matekot, akkor azzal a legtöbb esetben semmi baja sem lesz.
Ugyanez a különbség itt is.
4-es vagyok
Azért nem érdekel, mert rajzfilm és így gyerekes! A Star Wars az egyik kedvencem, de rajzfilmeket még mindig nem néztem végig, mert gyerekesnek találom amellett, hogy néha nagyon élethű egy-egy űrhajós rész. Nevezhetsz akárminek, a rajzfilm nekem gyerekes marad. Ennyi, nem kell tovább hegyezni. Ne köss belém, fogadd el a véleméynemet. Van annyi jogom ezt gondolni, mint neked az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!