Tudnék olyat csinálni, hogy a regényemből animeadaptáció szülessen?
Ha igen, akkor hogyan?
Azt tudom, hogy először a jogokat le kell védenem, és azt kell eladnom majd. De az lehetséges, hogy egy japán stúdiónak eladjam a regényt, hogy abból animét csináljanak?
Manapság bármit elérhetsz, csak kitartás kell hozzá.
Ha tetszik nekik, akkor igen, megoldható. Nagyjából úgy működik mint pl. Magyarországon a Vuk rajzfilmmé alakítása. Csak itt külföldre adod el ( !!! Ha japánra nem is, angolra azért célszerű nekik lefordítani !!! ). És ha ráveszed magad sem kell stresszelni, ha elég időt fordítasz a studió-keresésre akkor előbb vagy utóbb talàlsz egyet, még ha nem is egy MAPPA lesz, hanem csak egy amatőr stúdió (akik egyébként szintén képesek lehetnek hozni a MAPPA (ha már ez volt az első példa) színvonalat).
Azonban ha időt szánsz rá, te is csinálhatsz belőle animét. Nem kell nagy művészi tudás hozzá. Elég, ha van egy animátor programod.
Lásd: Yami Shibai
(Mert Ők sem teljes animációval kezdték)
Ha egyetlen, amatőr stúdiót érdekel és ők elrontják (mittomén, ratyi animáció + nagy lehurrogás követi), akkor sincs minden veszve. A stúdiók nagyon odafigyelnek mindenre, kis eséllyel, de akár egy nagyobb stúdió meggondolva magát átveheti, aztán újrakezdheti a projektet, pénzt hozva neked és maguknak.
(Ehhez kötve: Nem tudom melyik, de volt régebben egy nevezetes eset, egy híres sci-fi anime, címét nem tudom, így példát nem írhatok, űrutazós volt, olyan Odin Starlight féle...)
Hosszú szövegeket nem nagyon szoktam írni, lehet elvesztem ebben és kicsit katyvasz, de remélem érthetően fogalmaztam! 😅
U.I.: Ha összehozol egy ilyet, megírod majd nekem privátba a címét és a film/sorozat (ami lesz belőle) elérhetőségét?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!