Mik azok a tippek amik egy kezdo manga, anime karakter rajzolonak eletbe vago?
Árnyékolni tanulj meg
Létfontosságú:)
Először is az alap rajz technikákat kell megtanulni mert mindenhol azt kell használni!
Ugye meg lehet különböztetni 4 stílust
Keleti manga anime
Nyugati képregény (marvel dc)
Mese stilus ez ugyan az mindenhol
Realisztikus stilus ez a legnehezebb
Ez a 4 fő stilus van de ezeket lehet variálni is!
Pl a my hero academy remek példa ahol a keleti és nyugati képregény stilus találkozik
Nem probléma ha nem annyira mangás
Amikre oda kell figyelni
Arc és szemek és azok gesztikulációja
Ne legyen egyforma fej alap mindegyiknek kísérletezz az áll a homlok száj arc csont méreteivel
A test illetve test képek pozok stb!
Ezeket gyakorolni kell! Rajzolj alapokat különböző szituációkkal
Itt is figyelhetsz hogy ne mindegyiknek legyen ugyan olyan a teste legyen izmosabb teltebb soványabb hosszabb kezei vagy lábai stb
Ezek azok amiket a karakter alkotasnál kell figyelni
Jöhet a töltelék
Arnyekolas igen szép tud lenni de elsonek felesleges amíg nem rajzolsz szépen addig árnyékolhatsz egy kalap kaksi lesz az egész!
Ha igen továbbá a megfelelő szerszámok nagyon fontosak!!!
Használj jobb minőségű ceruzát + rotringot
Radirból egy nagy és egy nagyon kicsit
Vegyél egy jó rajz füzetet valamint mikor rajzolás tegyél egy kemény lapot mindig a hátuljára mert különben át fogja a többi lapot is a nyomás
Ahogy felül mondták, először az alapok. Utána pedig én csak azt tudom ajánlani hogy nézz/kövess minél több olyan embert akik rajzolnak, figyeld meg hogy ők hogy csinálják és próbáld őket lemásolni. Ami tetszik a stílusukból, vagy esetleg a technikájuk a rajzolás közben, azt beleviheted a saját rajzaidba. Ollózd össze ami tetszik, így ki tudsz alakítani esetleg egy saját rajzstílust is (az anime stíluson belül).
Én is így tanultam. Igaz, saját stílusom nem nagyon van, de könnyen tudok rajzolni az egybemosott technikák segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!