Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Lányok, titeket mennyire...

Lányok, titeket mennyire zavar, hogy az animék már ennyire túlszexualizált dolgokat mutatnak?

Figyelt kérdés

Mielőtt kezdődne az "irigy vagy" vagy ilyensmi roham, elárulom, hogy teljesen meg vagyok elégedve magammal és soha nem volt gondom férfiak terén se.

De viszont egyre inkább úgy látom, hogy az anime közösség (javarészt) férfi tagjai vagy csak erre recskázó kamasz fiúrakás, vagy olyan férfiak, akik fejében valami hatalmas zűrzavar van arról, hogy milyen egy nő. Itt pedig főleg testiség és szexualitásra gondolok, de már igazából a velük való bánásmód is néhol eléggé megkérdőjelezhető.

Ti mit tapasztaltok?

2021. jún. 5. 21:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Most kicsit összezavarodtam... Mi a kérdés?
2021. jún. 5. 21:53
 2/15 anonim válasza:
69%
Nekem se a legé4thetőbb
2021. jún. 5. 21:58
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Most akkor a kérdés a szexualizált anime karakterekre vonatkozik, vagy arra, hogy az anime rajongó fiúk egy résznek az anime csajokhoz van belőve a mérce?

Mert az előbbi dolog kétoldalú, nagyon népszerű a bishounen/reverse-harem/BL is és az is pont gyanolyan beteges, az utóbbi esetében pedig szerintem a túlszexualizált dolgok nem annyira kitermelik az ilyen nézőket, hanem inkább bevonzza azokat, aki amúgy is ilyen volna.

2021. jún. 5. 22:01
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Ne aggódj, nem vagy egyedül. Engem egész egyszerűen már fáraszt. Tiszteletlen, és felesleges, és zavaró, de nem tudok vele mit kezdeni, mert a férfiközönség az, akit elsősorban figyelembe vesznek. Még az ajánlásokban sem tudok bízni: a legnépszerűbb animés emberkék a YouTube-on mind férfiak, és ha agyondicsérnek is valamit, sokszor elkezdem, és azt látom, hogy van benne max 3 lényeges női szereplő, akik ennyi erővel felfújhatós szexbabák is lehetnének, annyira fontos a személyiségük. Ez nem csak a fanservice-re irányul egyébként a részemről, az animékben úgy általánosságban rosszul kezelik a női szereplőket, kevés fókuszt kapnak, csak shoujo és josei (a két legritkább fajta) animékben ők a főszereplők, mindenhol máshol mindig fiúk is férfiak vannak a középpontban, és még sorolhatnám.

Egyre kevesebb animét is nézek emiatt.

Ha tudsz angolul, nagyon ajánlom ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=P4V3vEleTyE&t=1s

Pont erről beszél benne a csaj (ne tévesszen meg, hogy kifejezetten az Isekai műfajt emeli ki a cím, mert általánosságban kifejti, milyen *fárasztó* női animenézőnek lenni). Tökéletesen jellemzi, hogy mit érzek.

2021. jún. 5. 22:04
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Én szeretem az ecchit,de megvannak a határaim. Pl. Amikor a mellek nagysága, eléri az abnormálist vagy csak azok a kontextuson kívüli letapizások,amikre rendes reakció sem érkezik(7ds-Elizabeth) és az ártatlannak bemutatott jelenetek, amik amúgy rohadtul nem azok pl. le kell vetkőznie a csajnak,hogy felmelegítse a testével a srácot, hogy az ne haljon meg.(Fairy Tail)

Ezek nagyon zavarnak.

2021. jún. 5. 22:18
 6/15 anonim ***** válasza:
88%

Zavar, pláne ha 1, teljesen felesleges a szexuális tartalom, sőt, méltóságos aluli az adott lánykarakternek (ugye hogy veszel komolyan egy olyan szereplőt akinek gumilabdaként pattognak a mellei, olyan szoknyát hord, ami alól minden második percben kivillan a bugyija, és ha megsérül, olyan hangot ad ki mintha elélvezne)

2,ha kiskorúakat próbálnak erotikus szituációkba tenni,ami sajnos nagyon gyakori.

Nem is értem, hogy ez hogy tetszhet egyáltalán a fiúknak/férfiaknak.

El nem tudnám képzelni, hogy azon piruljak, hogy egy férfi anime szereplőnek röplabda méretű ágyéka van, ami már attól pattogni kezd, ha a szereplő levegőt vesz😐

2021. jún. 5. 22:30
 7/15 anonim ***** válasza:
42%

Én azért nézek animéket mert jó történetet és kidolgozott karaktereket akarok. Az animék amik ecchit meg erőltetett szexualitást használnak, pont ezzel akarják megfogni a fiatal nézőket. Szóval nem is fektetnek nagy erőt a karakterekbe se a történet írásba, általában bele se kezdek az ilyenekbe ha már a poszteren meg trailerekbe is csak hatalmas csöcsök hadát látni. Ugyanez a helyzet a tsunderékkel meg a bohóckodással.

Ellenpéldának felhoznám a Code Geass-t ami szerintem egy jó anime amin csak ront az ecchi (szerencsére kevés van benne és az se durva) az ilyet még elviselem, mert a történet és a karakterek kárpótolják, viszont elvesz az élményből számomra.

Nem nézek sok romantikus animét, de az egyetlen értelmes erotikus kapcsolat 2 karakter közt ami ténylegesen hozzá tett valamit a storyhoz és a karakterek érzelmi világához, az a Berserk-ben volt.

Szomorú, hogy ezzel vannak tele a mai animék, de a nézők nagy részének bőven elég, ha nagy csöcsök meg pár "vicc" van az animében és máris a kedvencük. Aztán következő szezonra már el is felejtik mert akkor már a következő szezonos ecchi-comedy anime lesz a nagy kedvenc.

Kicsit elkanyarodok a témától, de ezért van rengeteg embernek 50+ KEDVENC anime bejelölve az AnimeAddicts profilján. Én kb 8 éve animézek, láttam már 400+ animét (moviekat, ovak-at nem számolva) de mégis csak 7 kedvenc animém van. Kiakaszt mikor látom, hogy valakinek 200+ anime van bejölve kedvenc műnek AA-n.

2021. jún. 5. 22:58
 8/15 A kérdező kommentje:

Látom többen megértették a kérdés lényegét, de akik nem, azoktól elnézést kérek, valóban nem fogalmaztam teljesen egyértelműen. Hasonló dolgokat akartam kifejteni, mint a 4,5 és 6-os válaszoló, de végül valamiért töröltem az írásom és nyitottan hagytam a kérdést.

Valóban azt látom, hogy az animékben egy téves képet adnak a nőkről. Még a shounenekbe is gyakran azt tapasztalom, hogy kevés a női erős karakter, és aki van is latex, csillogó ruhás, bombanő, lufimellekkel.

Nem is beszélve az ártatlanabb sulis sorozatokról, ahol viszont a kis "cuki" kinézetű lányok levéve a ruhájukat megintcsak hatalmas kebleket villantanak, miközben ruhával persze deszkák. És ha már suli: agyon van szexualizálva az ilyen műsorokba a gyerek-kamasz lányok, mivel az egyenruha szexivé teszi őket, miközben egy japánban élő ismerősöm szerint a valóságban a japán iskolai egyenruha lohasztó, és abszolút nem olyan mint amit az animék mutatnak.

Persze nyilván a diáklány fétis nem csak ide vezethető vissza.

És én is észrevettem, hogy amikor megsebesül egy lány, akkor olyan hangot ad ki, mintha a csúcson lenne. Vagy szinte elvárás, hogy egy valódi nő ugyanolyan sub, szelid, szolid, szégyenlős, cuki, zavarában a két mutatóujját összeérintgető legyen.

Mindegy, kicsit elkalandoztam. Csak megint visszalendültem az animék világába, amit pont amiatt hagytam ott, mert meguntam a sok téves szexualitást mutató képeket, a lányok szürreális testét, és az anime közösség férfiúit, akik komplexust keltettek bennem, mivel nem egy anime karakter vagyok hús-vér nőként testhibákkal és valódi személyiséggel. Visszalendülve ebbe az irányzatba megintcsak azt látom, hogy még mindig minden túlszexualizálva van és kvázi már csak női nézőkkel tudok beszélgetni rendesen.

2021. jún. 6. 08:08
 9/15 anonim ***** válasza:
84%

Engem nagyon zavar.

Az igazából nem érdekel, hogy az animéző fiúk fejében mi hogyan romlik el, csak az zavar, hogy alig találok számomra élvezhető tartalmat. De nem csak az animék között, hanem a filmek között is. (Szexuális "poénok", átláthatatlan lövöldözések...)

Sőt, a zenében is.

"Szóval nem is fektetnek nagy erőt a karakterekbe se a történet írásba, általában bele se kezdek az ilyenekbe ha már a poszteren meg trailerekbe is csak hatalmas csöcsök hadát látni."

Ezzel egyetértek. Általában a hiányzó minőséget akarják kompenzálni. De az is zavar, amikor a fiú karakter teljesen személytelen, csak annyiból áll, hogy a női néző oda legyen érte. (Jól néz ki, menő, gazdag, és kb. ennyi.)

Nekem átgondolt és átgondolandó, kidolgozott, értékes, minőségi tartalom kell!

2021. jún. 6. 11:30
 10/15 anonim ***** válasza:
20%
antiszexista pc fasság,megspékelve egy kis cancel culture-el.tudjátok mit vonuljunk ki igen vonuljunk menjünk japánba tüntetni és akkor boldog hely lesz a világ ezaz gyerünk HAJRÁÁÁ!
2021. jún. 6. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!